Teška pobeda ekonomista nad filozofima

515

Rukometaši Ekonomskog fakulteta savladali su Filozofski fakultet rezultatom 18:17 (8:8) u okviru Lige Univerziteta u Beogradu u hali “Vraz”. Utakmica je bila napeta, ali je golom Milanova (11) u poslednjem trenutku meč završen u korist ekonomista.

Finalni dan USSB

 

U prvom poluvremenu, ekonomisti su napadali sa krila i tako uspešno postizali golove. Živojinović (8) je u prvim minutima poluvremena sa pozicije desnog krila dao nekoliko golova i tako doneo vođstvo svom timu. Međutim, posle velikog broja promašaja, filozofi su se vratili u igru i stigli protivnika (4:4).  Utakmica je nastavljena Miloševićevim (5) golom iz kontre, koji je povećao prednost ali nakon uspešnog sedmerca Stojanovića (12) , filozofi su stigli protivnika. U poslednjim minutima poluvremena, obe ekipe borile su se za prednost i branile svoje golove ali je Živojinović (8) uspeo da nadmaši odbranu protivnika i postigne gol koji je doveo do nerešenog rezultata u prvom poluvremenu od 8:8.

Sastavi timova
                     Ekonomski fakultet Filozofski fakultet
Milošević (5) Mićić (11)
Maksimović (36) Soločun (9)
Mladenović (77) Stojčić
Adamović (33) Bjelović (10)
Živojinović (8) Tomović (2)
Dumegić (12) Kišić (5)
Milanov (11) Turundžić (8)

U prvim minutima drugog poluvremena, ekonomisti su imali sedmerac koji je uspešno izveo Dumegić (12). Zatim je usledilo isključenje Soločuna (9) pa su tako ekonomisti povećali vođstvo. Nakon tajm -auta Ekonomskog fakulteta, Bejlović (10) je postigao tri gola za redom i tako vratio svoj tim u utakmicu. Ekonomisti nisu posustali, pa su u narednim minutima njihovi bekovi  Maksimović (36) i Dumegić (12) dali četiri gola za redom što je dovelo do toga da njihov tim povede(14:13). Filozofi su odmah zatražili tajm- aut, nakon čega je bek Tomović (2) doveo do izjednačenja (16:16). Usledilo je isključenje na strani Ekonomskog fakulteta, ali to nije sprečilo golmana Mladenovića (77) da odbrani šuteve rivala. U poslednjim sekundama drugog poluvremena, Milanov (11) je svojim golom završio utakmicu i doneo pobedu svom timu od 18:17.

Statistika
Ekonomski fakultet Filozofski fakulktet
                 Golovi 18 17
                  Promašaji 4 7
                  Odbrane 5 4
              Izgubljene lopte 4 3
                 Sedmerci 1/1 1/1
                Isključenja 2 1
                Žuti kartoni / /
               Crveni kartoni / /

Kapiten Ekonomskog fakulteta Miloš Milošević (5) je smatrao da je njegov tim imao poteškoće, ali je zadovoljan pobedom njegove ekipe : „ Imali smo problem u sastavu tima jer nismo imali dovoljno igrača u zameni, tako da je golman ujedno bio i igrač. S obzirom na to, zadovoljan sam pobedom, ali moramo još raditi na odbrani i napadu“, izjavio je Milošević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB