Tenzija, 2 crvena, hrabri RGF – ali šampion je ponovo u finalu!

375

Futsalerke Fakulteta  za sport i fizičko vaspitanje plasirale su se u finale SUUB lige pobedivši Rudarsko-geološki fakultet u veoma napetoj utakmici rezultatom 3:1 (1:0). U borbi za šampionski trofej gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala FON-FSFV.

Polufinalni duel opravdao je očekivanja malobrojne publike u hali na Košutnjaku, FSFV kao veliki favorit nametnuo je svoj stil od samog početka utakmice, dok su devojke sa RGF-a strpljivo čekale svoju šansu posle kontranapada. Najava onoga što sledi bila je stativa Simićeve, da bi se dva minuta kasnije, nakon nepreciznog dodavanja golmanke RGF-a, Trišićeva  našla u ogromnoj šansi, ali je njen šut uspela da odbrani Jevtićeva i tako ispravi svoju grešku. Ipak u 10. minutu Jevtićeva nije mogla ništa, ugiranu akciju FSFV-a golom je krunisala raspoložena Andrijana Trišić – 1:0. Nastavila je Trišićeva da stavlja na muke odbranu RGF-a, ali do poluvremena nije uspela da se po drugi put upiše u listu strelaca. Futsalereke Rudarsko-geološkog fakulteta nisu uspevala ozbiljnije da ugroze protivnički gol.

Drugi deo je doneo značajno kvalitetniji futsal i veliku napetost. Difovke nisu mogle da zamisle bolji početak poluvremena, u prvom minutu nastavka udvostručile su prednost. Dimitrijevićeva je povukla kontru i asistirala za Simićevu, koja je rutinski sprovela loptu u mrežu RGF-a – 2:0.  Kako se utakmica približavala kraju sve više se osećao značaj utakmice. Kapitenka FSFV-a, Barbara Izgarević požutela je posle žustrog duela i samo nagovestila šta nas čeka u daljem toku meča. Sa druge strane RGF je pokazao da se sa razlogom našao u polufinalu, posle greške golmana, Ana Stanković je smanjila zaostatak – 2:1. Osokoljene pogotkom devojke sa RGF-a  krenule su po izjednačenje. Veličkovićeva je poslala pravovremen pas za Markovićevu i futsalerka RGF-a je izašla 1 na 1 sa golmankom FSFV-a, ali nije uspela da pogodi metu.  Kao što to obično biva usledila je kazna. Trišićeva je odigrala dupli pas sa Dimitrijevićevom, stvorila višak i preciznim udarcem rešila pitanje pobednika -3:1. Poslednji minuti doneli su agresivniju igru RGF-a i mnogo oštrih duela, a upravo nakon jednog došlo je do bespotrebnog koškanja, koje je sudija sankcionisao sa dva crvena kartona. Pre vremena u svlačionicu otišle su, kapitenka RGF-a, Ana Veličković i strelac drugog gola za FSFV, Emilija Simić.

Sastavi timova
Fusalerke Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje već dve godine ne znaju za poraz i u finalni susret protiv Fakulteta organizacionih nauka ulaze kao blagi favoriti.

Andrijana Trišić, dvostruki strelac za FSFV, smatra da je tenzija na meču bila očekivana i nada se odbrani titule:

„Izuzetno jaka utakmica, dve dobre ekipe, očekivana je bila tenzija, možda ne baš u ovolikoj meri, ali to je normalno u sportu. Najbitnije je da smo pobedili, veoma sam srećna i ponosna na moju ekipu, očekujem u finalu da ćemo biti još bolje i da ćemo uspeti da odbranimo titulu“, zaključila je Trišićeva.

Fejsbuk komentari