Tenzija, 2 crvena, hrabri RGF – ali šampion je ponovo u finalu!

948

Futsalerke Fakulteta  za sport i fizičko vaspitanje plasirale su se u finale SUUB lige pobedivši Rudarsko-geološki fakultet u veoma napetoj utakmici rezultatom 3:1 (1:0). U borbi za šampionski trofej gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala FON-FSFV.

Finalni dan USSB

Polufinalni duel opravdao je očekivanja malobrojne publike u hali na Košutnjaku, FSFV kao veliki favorit nametnuo je svoj stil od samog početka utakmice, dok su devojke sa RGF-a strpljivo čekale svoju šansu posle kontranapada. Najava onoga što sledi bila je stativa Simićeve, da bi se dva minuta kasnije, nakon nepreciznog dodavanja golmanke RGF-a, Trišićeva  našla u ogromnoj šansi, ali je njen šut uspela da odbrani Jevtićeva i tako ispravi svoju grešku. Ipak u 10. minutu Jevtićeva nije mogla ništa, ugiranu akciju FSFV-a golom je krunisala raspoložena Andrijana Trišić – 1:0. Nastavila je Trišićeva da stavlja na muke odbranu RGF-a, ali do poluvremena nije uspela da se po drugi put upiše u listu strelaca. Futsalereke Rudarsko-geološkog fakulteta nisu uspevala ozbiljnije da ugroze protivnički gol.

Drugi deo je doneo značajno kvalitetniji futsal i veliku napetost. Difovke nisu mogle da zamisle bolji početak poluvremena, u prvom minutu nastavka udvostručile su prednost. Dimitrijevićeva je povukla kontru i asistirala za Simićevu, koja je rutinski sprovela loptu u mrežu RGF-a – 2:0.  Kako se utakmica približavala kraju sve više se osećao značaj utakmice. Kapitenka FSFV-a, Barbara Izgarević požutela je posle žustrog duela i samo nagovestila šta nas čeka u daljem toku meča. Sa druge strane RGF je pokazao da se sa razlogom našao u polufinalu, posle greške golmana, Ana Stanković je smanjila zaostatak – 2:1. Osokoljene pogotkom devojke sa RGF-a  krenule su po izjednačenje. Veličkovićeva je poslala pravovremen pas za Markovićevu i futsalerka RGF-a je izašla 1 na 1 sa golmankom FSFV-a, ali nije uspela da pogodi metu.  Kao što to obično biva usledila je kazna. Trišićeva je odigrala dupli pas sa Dimitrijevićevom, stvorila višak i preciznim udarcem rešila pitanje pobednika -3:1. Poslednji minuti doneli su agresivniju igru RGF-a i mnogo oštrih duela, a upravo nakon jednog došlo je do bespotrebnog koškanja, koje je sudija sankcionisao sa dva crvena kartona. Pre vremena u svlačionicu otišle su, kapitenka RGF-a, Ana Veličković i strelac drugog gola za FSFV, Emilija Simić.

Sastavi timova
FSFV RGF
Mihajlović Jevtić
Dimitirjević Marković
Trišić Stanisavljević
Domanović Milovanović
Simić Širadović
Krstić
Peković
Živković
Izgarević
Jelić

As servisi93Greške iz igre1115Greške iz bloka/1Servis greške62

Fusalerke Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje već dve godine ne znaju za poraz i u finalni susret protiv Fakulteta organizacionih nauka ulaze kao blagi favoriti.

Andrijana Trišić, dvostruki strelac za FSFV, smatra da je tenzija na meču bila očekivana i nada se odbrani titule:

„Izuzetno jaka utakmica, dve dobre ekipe, očekivana je bila tenzija, možda ne baš u ovolikoj meri, ali to je normalno u sportu. Najbitnije je da smo pobedili, veoma sam srećna i ponosna na moju ekipu, očekujem u finalu da ćemo biti još bolje i da ćemo uspeti da odbranimo titulu“, zaključila je Trišićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB