Svetosavski kup u Nišu

155

Povodom obeležavanja 27. januara, Dana Svetog Save, Univerzitetski sportski savez Niš tradicionalno organizuje sportske turnire. Fakulteti Univerziteta u Nišu dosad su se nadmetali u malom fudbalu, „ratovali“ su šahovskim figurama i „pristali“ na izazov snage u teretani.

Finalni dan USSB

Ovog vikenda biće odigrane polufinalne utakmice u malom fudbalu između prošlonedeljnih pobednika, PMF-a i GAF-a, s jedne strane, i Elektronskog i Visoke tehničke škole s druge strane. Pobednici ovih mečeva povešće borbu za pehar. Šahisti FSFV-a poneli su kup šahovskog turnira.

Studenti Univerziteta u Nišu takmičiće se još u basketu i stonom tenisu.

Odigrane su fantastične utakmice na turniru u malom fudbalu. Kao pobednici prvog kola izašle su ekipe GAF-a, Elektronskog fakulteta, Visoke tehničke škole i FSFV-a. Najbolji rezultat ostvario je Elektronski, uspeli su da odbranili svoj gol od napada, dok su mreža protivničke ekipe zatresli čak 12. Opasna igra Elektronaca demoralisala je ekipu Singidunuma, koja je poražena rezultatom 12:0. Utakmica između GAF-a i Filozofskog fakulteta započela je žestokom igrom, jer su ekipe bile ujednačene. Na početku drugog poluvremena rezultat je bio izjednačen, no potom je usledio pad u igri ekipe Filozofskog fakulteta, što je GAF znao da iskoristi, te je postepeno povećavao svoju prednost do konačnih 7:1. Ostale dve utakmice prvog kola odigrane su sa manjim oscilacijama u rezultatima, VTŠ je odnela pobedu nad Pravnim fakultetom rezultatom 3:1, dok je FSFV pobedio Mašinski sa 3:1.

12606950_1123400771027122_931209885_n

U drugom kolu GAF je još jednom dominirao, pobedio je Medicinski rezultatom 5:2. Elektronski je, takođe, ponovo slavio pobedu. Porazili su ekipu Ekonomskog fakulteta lakim bodovima, zbrojili su 5 golova, a primili samo jedan. VTŠ je pobedom nad FZNR pokazala da je dostojna polufinala. Obezbedili su učešće u daljem takmičenju još jednom sjajnom igrom i rezultatom 4:1. Ekipa PMF je poslednja izborila mesto u polufinalu, pokazavši su se boljim od ekipe Mašinskog. Mašinci su pokušavali da odbrane svoju mrežu, ali nisu mogli da ubace loptu u gol protivničke ekipe, te je igra rešena rezultatom 2:0 u korist FSFV-a.

EYCA Sport(1)

Podjednako uzbudljiva igra vođena je bez fizičkog napora, ali uz maksimalnu koncentrisanost na šahovsku tablu. Takmičari podeljeni u osam ekipa povlačili su mudre poteze. U prvoj grupi igrali su udruženi PMF i FSFV-a, VTŠ, takođe pojačana podrškom momaka sa FSFV-a, Elektronski i Medicinski, dok su u drugoj grupi bili FSFV, Filozofski, VTŠ i Ekonomski. U polufinalu za istim stolom bili su Elektronski i Filozofski, a takmičari FSFV je sedeli su prekoputa takmičara Medicinskog fakulteta. Stefan Mladenović i Danilo Đorđević sa Elektronskog fakulteta bili su bolji od Nemanje Đorđevića i Nikole Markovića, koji su izgrali za Filozofski. Nemanja Živković matirao je Milana Nikolića, a isti ishoda ostvario je Dušan Veličković u igri protiv Miomira Radosavljevića, tako se FSFV našao u finalu sa Elektronskim. Dobra koncentracija takmičara rezultirala je nerešenim rezultatom i produženim trajanjem turnira. S obzirom na to da su protivnici pokazali jednak kvalitet, dogovoreno je da pobednika odluče izvlačenjem, tako je FSFV odneo prvo mesto.

U subotu, 30 januara, biće održani preostali turniri. U hali škole „Nikola Tesla“ takmičiće se stonoteniseri i stonoteniserke od 12:00 do 15:00 sati. Turnir u basketu u muškoj i ženskoj konkurenciji, igraće se u Maloj Sali hale Čair od 19:00 sati. U hali OŠ „Mika Antić“ od 19:00 sati biće odigrane polufinalne utakmice turnra u malom fudbalu, a potom utakmica u kojoj će biti odlučen pobednik. Univerztetski sportski savez Niš podseća da su za finaliste svih turnira namenjene medalje i pehari.

12633215_1123404807693385_1342462820_o

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOsiguranje u slučaju povreda i popusti za sportiste uz EYCA karticu
Naredni tekstNikola Jakšić – Brucoš od zlata
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.