Svečano zatvorene četvrte Evropske univerzitetske igre

441

U Koimbri su sinoć, svečanom ceremonijom, završene četvrte Evropske univerzitetske igre. Srbija je imala predstavnike u basketu, veslanju, odbojci, rukometu, tenisu i futsalu.

Finalni dan USSB

Na Igrama je učestvovao 291 sportista iz 38 zemalja, a studenti su se takmičili u 13 sportova. Najzapaženiji rezultati naših predstavnika ostavreni su u ženskim kategorijama. Odbojkašice Beogradskih univerziteta izborile su drugo meso u ukupnom plasmanu izgubivši u finalnom meču od koleginica iz Lozane. Rukometašice su u polufinalnoj utakmici osvojile treće mesto savladavši Univerzitet za sport iz Kelna iz Nemačke. Vredni pomena na muškoj strani su futsaleri koji su za peto mesto savladali ukrajinski tim Porto Mohajla. I pored zapaženih, brojnih uspeha srpskih studenata ovogodišnje Evropske univerzitetske igre obeležila je i diskvalifikacija naših košarkašica.

Na kraju ceremonije, zastava EUSA uručena je Siniši Jasniću kao predstavniku sledeće zemlje domaćina jer će Evropske univerzitetske igre 2020. biti održane u Beogradu. (Video na našem Instagram nalogu)

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB