Na krilima Lazarevićeve do polufinala

437

Odbojkašice Fakulteta bezbednosti pobedile su branioca titule ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 2:1 ( 25:21, 19:25, 15:11) i tako se plasirale u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Utakmicu je obeležila izjednačena borba u kojoj su odbojkašice sa opštine Vračar imale više energije i koncentracije u prelomnim trenucima meča i tako zasluženo došle do pobede.

Finalni dan USSB

Uvodni minuti prvog seta nisu nagoveštavali iznenađenje,   jer su braniteljke titule odlično otvorile četvrtfinalni duel i povele sa 11:4Stevanovićeva je posle sigurnog prijema raznovrsno distribuirala loptu, a poene su postizale Markovićeva, Jovanovićeva i Nikolićeva, dok su na drugoj strani kao rezultat pomerenog prijema odbojkašice Bezbednosti postigle samo dva poena iz igreU nastavku seta ekipa iz Ulice gospodara Vučića konsolidovala je prijem i uzvratil istom merom pa je došla na samo poen zaostatka16:15. Glavni pokretač ovog preokreta bila je Lazarevićeva ne samo što je postigla najviše poena već je i svojom neverovatnom energijom davala dodatnu sigurnost svojim devojkama. Posle bloka Milojevićeve usledio je potpuni preokret i prvo vođstvo na ovom meču od 18:17 za ekipu Fakulteta bezbednosti. Do kraja seta odbojkašice FON-a su ušle u seriju od četiri greške i praktično poklonile set svojim protivnicama. Konačan rezultat je iznosio 25:21 za ekipu Bezbednosti.

Sastavi timova
                  Fakultet bezbednosti                                 FON
Lazarević A. Stevanović M.
Dimitrijević K. Nikolić M
Milojević M. Balmazović M
Aleksić M Marković J.
Đapa S. Jovanović A
Kukobat A. Nešić A.
Andžić S.
Ivanović I.
Masal M.
Jovašević J
Nastavak meča donosi igru poen za poen sve do rezultata 3:3 kada Jovanovićeva sa dva odlična napada donosi prednost svojoj ekipi, ali Milojevićeva i Kukobat vrlo brzo ponovo poravnavaju rezultat. Ta rezultatska klackalica obeležila je veći deo seta sve do pred kraj kada na scenu stupa Markovićeva koja sa tri poena rešava pitanje pobednika drugog perioda. Najefikasnija u ovom setu u ekipi FON-a bila je korektor Jovanovićeva koja je postigla pet poena, dok je na drugoj strani najefikasnija bila Dimtrijevićeva sa četiri poena. Na kraju FON dolazi do poravnanja rezultata u setovima.

 

Odbojkašice FON-a su bolje ušle u odlučujući set i prave seriju od 3:0, a sva tri poena postigla je kapiten Blamazovićeva posle odličnih servisa Stevanovićeve. Međutim, usledio je ekspresan odgovor ekipe Fakulteta bezbednosti i serijom od 7:2 prelaze u vođstvo, a najzaslužnije za tu seriju bile su Lazarevićeva i Dimitrijevićeva sa po dva postignuta poena. Do kraja meča odbojkašice sa Vračara su se razigrale i  lakše nego što je očekivano došle do pobede u ovom setu, a samim tim i do plasmana u polufinale. Na kraju rezultat je iznosio 15:11 za ekipu Bezbednosti.

Statistika
         Fakultet                         bezbednosti  FON
Poeni iz igre 25   31
Poeni iz bloka                       4 2
As servis 6   10
Servis greške                     3 9
Greške iz igre                     9                           12

Kapiten Anja Lazarević u suzama radosnicama zbog velikog uspeha i prolaska u polufinale iznela je svoje utiske. ” Ponosna sam na moje devojke jer smo dale sve od sebe. Mislim da je srce presudilo u ovom meču, istakla je Lazarevićeva. 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON- Fakultet organizovanog napada
Naredni tekstZajedništvo Medicinskom donelo polufinale!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.