SUUB rutinski savladao USSNS

216

Odbojkašice Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu (SUUB) su pobedile ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada (USSNS) rezultatom 2:0  (25:23, 25:22) u okviru Međuuniverzitetskog prvenstva Srbije. U izjednačenoj utakmici odbojkašice SUUB-a su imale više koncentracije u završnicama oba seta, i tako došle do rezultatski ubedljive pobede.

Već na samom startu videli smo kvalitetan poen, koji je nagovestio izjednačen i raznovrstan meč. U prvom delu prvog seta se uglavnom igrao poen za poenom,i u tom periodu je bilo nekoliko odličnih poena. Prvo treba izdvojiti Vukomanovićevu koja je dva puta inteligentno reagovala i čekićem poslala loptu u n branjeni deo polja USSNS-a. Nešto kasnije videli smo i fantastični upijač Sretkovićeve posle kojeg je Kokoljeva izblokirala protivnice i dovela svoju ekipu do prve opipljivije prednosti od tri poena 11:8. Međutim, usledio je odgovor ekipe iz Novog Sada i mini serijom od 3:1, uz dva poena Jovanovićeve, dolaze na minus jedan 11:12. U tom periodu poene su postizale i Ugrinićeva i Berbatovićeva za ekupu SUUB-a, dok su u ekipi iz Novoga Sada pogađale Ilićeva i Miljanićeva. Zatim su odbojkašice SUUB-a zaigrale agresivnije i napravile seriju od 4:1 za 16:12,što je ujedno bila i najveća prednost u prvom setu. Najbolja u toj seriji je bila Berbatovićeva sa jednim blokom i snažnim prvim tempom. Umesto rutinske završnice seta odbojkašice SUUB ekipe su dozvolile ekipi USSNS-a da se vrati u set i serijom 7:1 pređu u vodstvo od 19:17. Međutim  uz tri bloka ekipe SUUB-a, od toga dva Kokoljeve, i jednim pajpom Balmazovićeve ekipa SUUB-a osvaja prvi set.

received_459109967764306

Čitav drugi set se igrao pen za poen, tako da je neizvesnost bila na najvišem mogućem nivou. Ekipa SUUB-a je odigrala ovaj set u gotovo potpuno izmenjenom sastavu, gde je na terenu ostala samo kapiten   Vukomanovićeva i korektor Ugrinićeva, koja je i jedina odigrala čitav meč. Ugrinićeva je nastavila u istom ritmu kao i u prvom setu, tako da je nastavila da bude sigurna u napadau i da osvaja poene za svoju ekipu. Posebno raspoložena u ekipi SUUB-a u drugom setu bila je  Jekovićeva koja je blokirala i sigurno pogađala iz prvog tempa. Ona i tehničars Stevanovićeva su izvele najlepušu akciju na meču popularnu koreju. Pored njih dve značajan doprinos dala je  i svaka igračica kako sa poenima tako i sa odbranama. O tome govori i činjenica da se svaka igračica, koja je bila na terenu u drugom setu, postigla bar jedan poen, osim libera. Sa druge strane bolje od ostalih bile su Miljanićeva i Mitrovićeva koja je izuzetno kvalitetno odigrala na poziciji tehničara sa nekoliko kuvanja i sigurnim dizanjem tokom celog meča.  Pored njh su pogađale i Ilićeva i Gaurićeva. Treba napomenuti i činjenicu da je ekipa iz Novog Sada odigrala čitav meč sa samo sedam igračica i bez trenera. U uzbudljivoj završnici pri rezultatu 19:19 ekipa SUUB-a je napravila seriju od tri poena, dva as servisa Popovićeve i jedna odlična kontra koju je realizovala Vukomanovićeva i u tom trentku rezultat je bio 22:19. Međutim, usledio je brzi odgovor ekipe iz Novoga Sada i serijom od 3:1 dolaze na samo poen zaostatka 23:22. Ali nisu imale dovoljno snage za potpuni preokret i uvođenje utakmice u treći set.

 

Sastavi timova

Primač ekipe SUUB-a Marija Balmazović ističe zadovoljstvo pobedom. ‚‚Zadovoljne smo utakmicom, kako mi, tako i naši treneri. Vidi se da smo se skoro okupile i da nismo dovoljno uigrane, ali uspele smo da pobedimo Novi Sad. Mislim da je ovaj skup devojaka sjajan i da ćemo napraviti dobre rezultate u buducnosti” rekla je Balmazovićeva.

Statistika

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFutsaleri SUUB-a sigurni protiv USSB-a
Naredni tekstBronza za Mašinski!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.