SUUB rutinski savladao USSNS

740

Odbojkašice Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu (SUUB) su pobedile ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada (USSNS) rezultatom 2:0  (25:23, 25:22) u okviru Međuuniverzitetskog prvenstva Srbije. U izjednačenoj utakmici odbojkašice SUUB-a su imale više koncentracije u završnicama oba seta, i tako došle do rezultatski ubedljive pobede.

Finalni dan USSB

Već na samom startu videli smo kvalitetan poen, koji je nagovestio izjednačen i raznovrstan meč. U prvom delu prvog seta se uglavnom igrao poen za poenom,i u tom periodu je bilo nekoliko odličnih poena. Prvo treba izdvojiti Vukomanovićevu koja je dva puta inteligentno reagovala i čekićem poslala loptu u n branjeni deo polja USSNS-a. Nešto kasnije videli smo i fantastični upijač Sretkovićeve posle kojeg je Kokoljeva izblokirala protivnice i dovela svoju ekipu do prve opipljivije prednosti od tri poena 11:8. Međutim, usledio je odgovor ekipe iz Novog Sada i mini serijom od 3:1, uz dva poena Jovanovićeve, dolaze na minus jedan 11:12. U tom periodu poene su postizale i Ugrinićeva i Berbatovićeva za ekupu SUUB-a, dok su u ekipi iz Novoga Sada pogađale Ilićeva i Miljanićeva. Zatim su odbojkašice SUUB-a zaigrale agresivnije i napravile seriju od 4:1 za 16:12,što je ujedno bila i najveća prednost u prvom setu. Najbolja u toj seriji je bila Berbatovićeva sa jednim blokom i snažnim prvim tempom. Umesto rutinske završnice seta odbojkašice SUUB ekipe su dozvolile ekipi USSNS-a da se vrati u set i serijom 7:1 pređu u vodstvo od 19:17. Međutim  uz tri bloka ekipe SUUB-a, od toga dva Kokoljeve, i jednim pajpom Balmazovićeve ekipa SUUB-a osvaja prvi set.

received_459109967764306

Čitav drugi set se igrao pen za poen, tako da je neizvesnost bila na najvišem mogućem nivou. Ekipa SUUB-a je odigrala ovaj set u gotovo potpuno izmenjenom sastavu, gde je na terenu ostala samo kapiten   Vukomanovićeva i korektor Ugrinićeva, koja je i jedina odigrala čitav meč. Ugrinićeva je nastavila u istom ritmu kao i u prvom setu, tako da je nastavila da bude sigurna u napadau i da osvaja poene za svoju ekipu. Posebno raspoložena u ekipi SUUB-a u drugom setu bila je  Jekovićeva koja je blokirala i sigurno pogađala iz prvog tempa. Ona i tehničars Stevanovićeva su izvele najlepušu akciju na meču popularnu koreju. Pored njih dve značajan doprinos dala je  i svaka igračica kako sa poenima tako i sa odbranama. O tome govori i činjenica da se svaka igračica, koja je bila na terenu u drugom setu, postigla bar jedan poen, osim libera. Sa druge strane bolje od ostalih bile su Miljanićeva i Mitrovićeva koja je izuzetno kvalitetno odigrala na poziciji tehničara sa nekoliko kuvanja i sigurnim dizanjem tokom celog meča.  Pored njh su pogađale i Ilićeva i Gaurićeva. Treba napomenuti i činjenicu da je ekipa iz Novog Sada odigrala čitav meč sa samo sedam igračica i bez trenera. U uzbudljivoj završnici pri rezultatu 19:19 ekipa SUUB-a je napravila seriju od tri poena, dva as servisa Popovićeve i jedna odlična kontra koju je realizovala Vukomanovićeva i u tom trentku rezultat je bio 22:19. Međutim, usledio je brzi odgovor ekipe iz Novoga Sada i serijom od 3:1 dolaze na samo poen zaostatka 23:22. Ali nisu imale dovoljno snage za potpuni preokret i uvođenje utakmice u treći set.

 

Sastavi timova

                 SUUB                         USSNS
1.Stevanović M. 2.Mitrović
8.Obućina D. 3.Ilić
12.Jeković A. 4.Gaurić
11.Kokolj J. 5.Popović
4.Ugrinić T. 8.Jovanović
6.Blazmanović M. 9.Miljanić
7.Vukomanović K. 11.Stanarević
13.Radmilović J.
9.Berbatović I.
10.Gudurić A.
5.Marković J.
15.Sretković T.

Primač ekipe SUUB-a Marija Balmazović ističe zadovoljstvo pobedom. ‚‚Zadovoljne smo utakmicom, kako mi, tako i naši treneri. Vidi se da smo se skoro okupile i da nismo dovoljno uigrane, ali uspele smo da pobedimo Novi Sad. Mislim da je ovaj skup devojaka sjajan i da ćemo napraviti dobre rezultate u buducnosti” rekla je Balmazovićeva.

Statistika
                  SUUB USSNS
Poeni iz igre 18 15
Poeni iz bloka                        9 5
As servis 4 5
Servis greške                        6 4
Greške iz igre 14 15

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsaleri SUUB-a sigurni protiv USSB-a
Naredni tekstBronza za Mašinski!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.