SUUB rukomet: Ko će biti šampion nove lige?

348

Narednog vikenda, 25. februara nastavlja se takmičenje u rukometu u ligi koju ogranizuje Sportsko udruženje Unirevziteta u Beogradu. Rukometaši beogradskih fakulteta nastaviće nadmetanja u grupnoj fazi takmičenja.

Finalni dan USSB

Pred nastavak sezone, analizirali smo tabelu i porazgovarali sa predstavnicima ekipa o utiscima i jesenjeg dela takmičenja kao i tome šta očekuju u nastavku sezone. Ekipe su se požalile na uslove za igru jer je u balonu „Sinđelić“ gde su se igrale utakmice, bilo hladno.

U grupi A takmiče se Fakultet ogranizacionih nauka, Elektrotehnički fakultet, Farmaceutski fakultet, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Ekonomski fakultet i Biološki fakultet.

Prvo mesto drži ekipa Farmaceutskog fakulteta, sa maksimalnim učinkom od četiri pobede. Iako su neke utakmice dobili samo sa golom razlike, ekipa je pokazala spremnost i borbu za prvo mesto.
„Relativno smo zadovoljni igrom u grupnoj fazi. Iako smo prošle godine bili u drugoj ligi USSB-a pokazali smo da možemo da igramo protiv ekipa koje su tada bile u višem rangu“, rekli su Miloš Vladić i Marko Jugović, igrači Farmacije. Kada je reč o nastavku sezone, kažu: „Na početku ove sezone smo kao cilj postavili četvrtfinale lige, ali naravno,  kada takmičenje uđe u završnu fazu  svima nam je samo jedno u glavi. Nadamo se da će u nastavku takmičenja biti toplije”.

Drugi na tabeli je Građevinski fakultet, sa jednom pobedom manje od farmaceuta i jednim porazom. Ognjen  Ilić, rukometaš drugoplasirene ekipe  zadovoljan je rezultatima i  timskim duhom i igrom koju je pružila ekipa. „Slozile su se kockice koje su se slagale prethodnih sezona, prava je atmosfera u timu i svi smo spremni da se borimo, što se najbolje može videti u našoj  igri u odbrani. Izgubili smo samo od ekipe FON-a  koja je svako prvi favorit. Dalji cilj je borba za finale i za medalju koja je izmicala prethodnih sezona“ , rekao je Ilić.

Fakultet ogranizacionih nauka je treći na tabeli, ali ima dve utakmice manje, dok su u obe odigrane ostvarili pobede. Kapiten ekipe, Milan Jovanović  osvrnuo se na samu organizaciju lige: “Dosadašnje iskustvo igranja u SUUB ligi nam je pokazalo da se radi o jednom dosta dobro osmišljenom takmičenju. To što su obezbeđene lopte i rukometni lepak za svaku utakmicu na primer.  Ništa nije prepušteno slučaju, već se organizacija trudi da nama igračima ostavi jednu jedinu brigu, a to je koliko dobro ćemo ostati usredsredjeni na samu igru.“Jovanović ističe da je kvalitet ekipa ove godine je na veoma visokom nivou: „To pokazuju i rezultati u obe grupe, gde je još uvek neizvesno ko će na kraju sezone biti na vrhu tabele. Planiramo da nastavimo u istom ritmu i pokušamo da osvojimo takmičenje. Imamo i dovoljno iskustva i volje za takav poduhvat, pa sa nestrpljenjem čekamo drugi deo sezone, da još jednom potvrdimo naše mesto u univerzitetskom sportu.“

Po dva boda na imaju Eelektrotehnički fakultet ( jednom pobedom i tri poraza )dok Mašinski i Biološki fakultet  imaju po jednu manje odigranu utakmicu (jedna pobeda, dva poraza).

Milan Knežević, kapiten ETF-a izneo je svoje utiske: „S obzirom na obaveze i izostanke naših igrača, rezultat nije loš iako smo ocekivali bolje rezultate. U nastavku očekujemo da ćemo biti konstantno u punom sastavu, jer želimo i mislimo da možemo, s obzirom na kvalitet tima, da ostvarimo dobre rezultate.“

O igri Biološkog fakulteta, govorio je Filip Dužanić.  On je istakao da je ekipi nedostajalo sreće u prelomnim trenucima i da im je zato izmakao bolji rezultat.  U nastavku očekuje bolje rezultate. „Zadovoljni smo druženjem, smatramo da je ovo veoma dobra prilika da se upoznamo sa studentima drugih fakulteta.  Mislim da smo do sada sa svima bili ravnopravni i da su naše utakmice bile zanimljive i uzbudljive za gledanje.“

Pavle Radoman, igrač Mašinskog fakulteta misli da ekipa ima bolji potencijal i da nije dala svoj maksimum, ali obećava da će se ekipa bolje pokazati u drugom delu takmičenja:  „U prvoj postavi imamo četiri aktivna prvoligaša, jednostavno mislim da smo mogli mnogo više. Srećom, sistem je takav da nam je i pružio mogućnost za kiks. Celokupna atmosfera je sjajna i mislim da će biti dobra odskočna daska za nastavak.  Mali gorak utisak je ostavio balon „Sinđelic” sa jezivim temperaturama, nadamo se da će biti bolje od ove godine“ , zaključuje Radoman.

Ekipa Ekonomskog fakulteta u četiri utakmice nije uspela da ostvari nijednu pobedu te je bez poena. Kako kaže igrač Lazar Savić, uzrok je smena generacija u timu. ,,EKOF je bio ranije u borbi za prva tri mesta u ligi, na međunarodnim takmičenjima uvek ostvarivao zapažene rezultate ( 2016 na Ekonomijadi drugo  mesto). Usled podmlađenog sastava i nedovoljno utakmica zajedno, zaređali smo nekoliko poraza,ali se iz utakmice u utakmicu uigravamo i poboljšavamo. Ova sezona nam upravo sluzi za razigravanje i integraciju novih mladjih članova u tim . Nadamo se da ćemo već od sledeće godine biti konkurentni protivnik najboljim ekipama lige”, rekao je Savić.

 

Kada je reč o B grupi, snage odmeravaju ekipe Pravnog fakulteta, Rudarsko-geološkog fakulteta, Tehnološko-metalurškog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Saobraćajnog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Situacija na vrhu tabele u grupi B je neizvesnija, tri ekipe, Pravni fakultet, RGF i TMF imaju po četiri poena. Bolja gol razlika Pravnicima je donela prvo mesto.

Željko Tešić, igrač Pravnog fakulteta kaže da se ekipa sada još bolje uigrala i da je spremna za nastavak: „Početak je protekao u upoznavanju i uigravanju ekipe. Nismo zadovoljni uslovima u kojim igramo, ali nadamo se da će se to popraviti. Pošto smo opipali teren i bolje se upoznali međusobno, očekujemo bolju igru u nastavku takmičenja, rekao je Tešić.“

Kapiten RGF-a Vladimir Dimić istakao je da je sistem takmičenja zahtevniji jer se igra mnogo više utakmica nego prethodnih godina. „Dosta ekipa je pojačano mlađim igračima koji treniraju, tako da je i samo takmičenje interesantnije. Ambicija naše ekipe jeste, kao i svake godine, njeno osvajanje. Ekipa se nije bitno promenila, kostur ekipe je tu. Došlo je par mlađih igrača koji odlično rade svoj posao. U prvom delu smo imali par teških utakmica, ali nadamo se prvom mestu u grupi.“ On je, takođe, skrenuo pažnju na loše uslove na terenu i smatra da je to pravilo probleme svim ekipama.

Igrači TMF-a zadovoljni su prvim delom sezone. Prema rečima kapitena Nikole Perića dopada im se sistem takmičenja i veći broj utakmica. „Što se samih rezultata tiče obzirom da smo relativno nov tim čiji je trenutni sastav napravljen ove godine, početna očekivanja su ispunjena. Tim se polako uigrava i nadamo se još boljim rezultatima u drugom delu sezone. Grupa je takva da svako svakoga može da dobije, bilo je dosta iznenađenja, tako da će biti neizvesno do samog kraja.“

Saobraćajni fakultet je na četvrtoj poziciji sa tri boda, ali i samo dve odigrane utakmice(jedna pobeda, jedna nerešena). Igrač Saša Petrešević  rekao je da su se ove godine prvi put sastali sa nekim ekipama i da su pokazali da mogu da pruže otpor jačim ekipama. Poraz od RGF-a ih je stavio na četvrto mesto. „Generalno, zadovoljan sam prvim delom sezone iako smo mogli da budemo bolje pozicionirani pred nastavak takmičenja. Takođe, imali smo problem sa brojem igrača koji su mogli da dolaze na utakmice,  nadam se da će se to popraviti. U nastavku očekujem da se probijemo u gornji deo tabele, a onda u plej ofu da pokažemo šta možemo i da sezonu završimo  što boljim plasmanom pa, zašto da ne, i da doguramo do finala“, zaključio je Petrešević.

Tri boda ima i Medicinski fakultet, od tri odgirane utakmice imaju po jednu pobedu, poraz i jedan nerešen rezultat što ih stavlja na peto mesto.  Ivan Tulić, rukometaš Medicine požalio se na uslove u balonu.  „Sve je ok,  osim balona gde su se igrale utakmice. Nisam zadovoljan, uslovi su užasni, hladno, loše osvetljenje“ , kaže Tulić.

Igrači FSFV-a zabeležili su jednu pobedu i jedan poraz. Nemanja Čičković kaže da u uslovima koji su bili na terenu nije bilo moguće pružiti najbolju igru: „Uslovi nisu baš najbolji, ali očekujemo prolaz u završnicu“.

Ekipa Fakulteta političkih nauka nalazi se na poslednje mestu jer su u sva četiri odigrana meča doživeli poraz. Obrazloženje za ovakav rezultat dao je kapiten Milan Kantar. „Forma je promenljiva, sastav igrača nestalan. Očekujemo da u drugoj polusezoni popravimo skor, da se spremamo i iščekujemo bolje rezultate“, rekao je Kantar.

Kako neke ekipe imaju manje utakmica od ostalih, stanje na tabeli može lako da se promeni. Po svemu sudeći, ekipe se spremaju za drugi deo sezone i svi očekuju vrlo zanimljiv nastavak. Gledajući tabelu, najsuverenija je ekipa Farmaceutskog fakulteta. Ipak, FON-ovci su odigrali samo dve utakmice, pa se još ništa ne može tačno prognozirati. U grupi B najveći konkurent Pravnicima svakako je Rudarsko-geološki fakultet. No, ostaje da vidimo kako su se ekipe spremile za nastavak i nadamo se interesantnim utakmicama.

Za Sportindeks: Tijana Krnjaić i Petar Dodić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB