SUUB liga futsal (ž): Da li će FSFV sačuvati maksimalan učinak?

89

Narednog vikenda, 25. februara nas očekuje nastavak takmičenja u ženskom futsalu u okviru SUUB lige. Futsalerke će u prolećnom delu sezone imati priliku da ponovo međusobno odmere snage u pohodu na što bolju poziciju.

Sa predstavnicima ekipa koje su uzele učešće u ovom takmičenju porazgovarali smo utiscima o prethodnom delu sezone i o očekivanjima u nastavku. Osnovna zamerka futsalerki odnosila se na uslove u halama u kojima su igrale, pre svega u balonu “Sinđelić”.

Nakon jesenjeg dela sezone prvoplasirana je ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sa pet pobeda iz pet utakmica Barbara Izgarević je izjavila da zbog uslova u balonu “Sinđelić” njena ekipa dobila nadimak “Pingvini sa Košutnjaka” i izrazila je žaljenje zbog slabije konkurencije: “Liga nam je obezbedila osnovne uslove za igranje, međutim moram istaći da je u balonu “Sinđelić bilo veoma hladno. Takođe, žao mi je što pojedini timovi koji bi pojačali kvalitet takmičenja, nemaju pravo da učestvuju”. O nastavku sezone Izgarevićeva je izjavila sledeće: “Vredno smo trenirale tokom zimske pauze, očekujem da ćemo u nastavku takmičenja uspeti da sačuvamo vodeću poziciju koju smo prikazanom igrom zaslužile”.

Drugo mesto trenutno zauzima ekipa Rudarsko-geološkog fakulteta sa tri pobede, jednom nerešenom utakmicom i jednim porazom. Ninoslava Mirkov se požalila na hladnoću i istakla je da je potrebno poboljšati komunikaciju između timova i organizatora: “Očekujem da će se u nastavku popraviti uslovi u halama u kojima igramo, pre svega mislim na temperaturu u njima. Bez obzira što trčimo, veoma često hladnoća bude neizdrživa”. Ona je naglasila i da su u prethodnom delu sezone odnosi između timova bili veoma korektni: “Nesuglasice koje se dešavaju tokom utakmice su sastavni deo većine sportskih takmičenja, ali nismo imale probleme sa ostalim timovima ni pre, a ni posle utakmice”.

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka nalazi se na trećem mestu sa jednom pobedom, nerešenom utakmicom i sa dva poraza, ali i sa utakmicom manje. Marija Armuš izrazila je nezadovoljstvo zbog trenutne situacije u SUUB ligi: “Od kako se liga osnovala nemam ništa pozitivno da istaknem. Nakon što sam ukazala na neke greške, dobila sam odgovor da se ne pitam mnogo u donošenju odluka. Smatram da je mišljenje studentkinja Beogradskog Univerziteta veoma bitno i da je potrebno da mi zajedno sa koordinatorima lige odlučujemo o propozicijama i samim odstupanjima od njih. Konkretno nisam zadovoljna odlukom o promeni broja igračica sa nematičnog fakulteta, koji varira iz kola u kolo. Smatram da je moja ekipa zbog tih izmena bila oštećena. Ukoliko dolazi do ovih odstupanja, potrebno je da se naša mišljenja i predlozi uvaže”. Ona je istakla da će njena ekipa u nastavku sezone pokazati zašto FON ima respektabilne timove: “Najpre bih pohvalila svoje igračice zbog izdovjenih vikenda koje nisu provele sa svojim porodicama zbog učešća i u SUUB i USSB ligi. Kako smo završile učešće u ovom drugom takmičenju, gde smo ostvarile dobar rezultat, sada možemo da se posvetimo isključivo utakmicama u okviru SUUB lige”.

Ekipa Ekonomskog fakulteta koja je formirana ove godine zauzima četvrto mesto na tabeli, ali ima dva meča zaostatka. Ekonomistkinje su u tri odigrane utakmice zabeležile je jednu pobedu, jedan poraz i jednu nerešenu utakmicu. Anđelija Milovanović je izjavila da se nada da će u dve zaostale utakmice ostvariti pobede i otkrila nam je koji je njihov cilj ove sezone: “Zadovoljna sam učinkom svoje ekipe u jesenjem delu takmičenja. Pokazale smo da možemo da se suprotstavimo ekipama koje već dugo igraju zajedno, iako nijedna devojka, osim mene, nije pre trenirala fudbal. Očekujem da ćemo uspeti da osvojimo medalju, jer imamo kvalitet koji smo i pokazale”, istakla je Milovanovićeva.
Petoplasirana ekipa trenutno je Učiteljski faklutet sa tri poraza jednom pobedom i jednim nerešenim rezultatom. Jelica Todorović izrazila je zadovoljstvo zbog sistema takmičenja: “Pohvalila bih ideju da se takmičenje igra dvokružno, što nam omogućava da ispravimo greške koje smo napravile u prethodnom delu sezone. Potrebno je da popravimo realizaciju i iskoristimo kvalitet koji posedujemo. Istakla bih da sam zadovoljna organizacijom nove lige i samim organizatorima koji su nam uvek izašli u susret po pitanju termina utakmica”, izjavila je Todorovićeva.

Tehnološko-metalurški fakultet sa četiri poraza i utakmicom zaostatka zauzima poslednje mesto na tabeli. Nada Savić naglasila je da nije zadovoljna učinkom svoje ekipe: “Mislim da smo prethodni deo sezone mogle da odigramo mnogo kvalitetnije, tako da je potrebno da u preostalim utakmicama zabeležimo što bolje rezultate. Takođe, liga je malo neorganizovana, ali verujem da je to zato što je tek osnovana”, istakla je Savićeva.

Trenutno su ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Rudarsko-geološkog i Učiteljskog fakulteta odigrle sve utakmice iz jesenjeg dela sezone. Futsalerke FSFV-a suvereno drže prvo mesto sa maksimalnim učinkom. U nastavku očekujemo da ćemo videti kvalitetne utakmice i zanimljivu borbu za prva tri mesta.

Fejsbuk komentari