SUUB deklasirao Novi Sad

1086

Košarkaška selekcija sastavljena od igrača koji se takmiče u ligi Sportskog saveza univerziteta u Beogradu ubedljivo je porazila novosadsku selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rezultatom 96:70 (20:19, 30:19, 18:15, 28:17). Beograđani su potpuno nadskočili suparničku ekipu i u nekoliko navrata napravili serije koje su bile nedostižne za protivnike.

Finalni dan USSB

Utakmicu je poenterski otvorio Vučković iz novosadske selekcije kome se sa dva solo prodora pridružio Janković. Košarkaši beogradske selekcije nisu bili preterano precizni prilikom napada, ali su to nadomestili pogocima iz drugih šansi, pošto je Pejčinović bio dominantan u skoku. Odbrambeno je selekcija iz SUUB lige odigrala na visokom nivou, imali su nekoliko ukradenih lopti i jednu blokadu. Sa druge strane, Novosađani su manje pokušavali, ali su bili precizniji, pogotovo sa linije slobodnih bacanja, gde su imali samo jedan promašaj iz šest pokušaja. Napadački su imali najjače oružje u Jankoviću koji je postigao devet poena. Egal četvrtinu je krunisao Popović iz beogradske ekipe pogotkom sa tri poena.

Sastav ekipa
SUUB Novi Sad
4. Jakšić I.  4. Višić M.
5. Milosavljević L. 6. Janković Lj.
6. Bogdanović I. 7. Grbović S.
7. Radosavljević I. 8. Vučković N.
8. Lazović M. 9. Radun M.
10. Ugljić Z. 10. Pilipović A.
11. Garić V. 12. Popović L.
12. Bogunović N. 14. Kosić F.
13. Bogdanović D. 5. Jovianović m.
14. Cucić K.  15. Tomić S.
15. Popović I. 11. Radojičić A.
16. Pejčinović P. 55. Perović D.

Druga deonica je odlučila pitanje pobednika. Posle nekoliko promašaja na obe strane, obe ekipe su poboljšale procenat šuta, sve do sredine kvartala. Tada je beogradska selekcija pojačala tempo u odbrani, mahom zatvorila prilaze košu i kreirala seriju od 8:0, za koju je najzaslužniji bio Bogunović sa dve vezane trojke. Novosađani do kraja četvrtine nisu mogli da nađu rešenje za visoku postavu SUUB selekcije, pa su ubacili svega četiri poena, što je otvorilo prostor protivnicima za nekoliko atraktivnih poteza. Najpre je Lazović kreirao odličnu solo akciju. Posle toga je Pejčinović pogodio u padu uz faul posle ukradene lopte. Na kraju deonice, kapiten Bogdanović je posle ukradene lopte pogodio trojku uz zvuk sirene i time postavio rezultat 50:38 u korist beogradske selekcije.

18336928_10211440890130740_615907231_n

Nakon najduže pauze tempo je bio na nešto nižem nivou, veći je fokus bio na odbrani, što je uzrokovalo veći broj izgubljenih lopti sa obe strane. Početkom deonice je Lazović iz beogradske selekcije pokazao raskošni talenat u prodoru i položio je loptu u koš nakon prodora između trojice protivničkih igrača. Novosadska ekipa se oslonila u trećem kvartalu na košgetersko umeće Pilipovića koji je postigao osam poena. Krajem deonice je Popović iz ekipe SUUB imao tri vezane ukradene lopte i prilikom poslednje je pretrčao ceo teren, izbegao nalete protivničkih igrača i zakucao loptu u koš.

Statistika
SUUB Novi Sad
Poeni 96 70
Šutza 1p 13/25 15/19
Šutza 2p 22/36 12/24
Šutza 3p 11/31 9/21
Defanzivniskokovi 14 15
Ofanzivniskokovi 20 6
Asistencije 18 10
Blokade 1 0
Izgubljenelopte 13 21
Ukradenelopte 14 5

U poslednjoj deonici je, nakon prelepog solo prodora Jankovića iz novosadske ekipe, beogradska  ekipa sa dve vezane trojke rešila pitanje pobednika. Popović iz beogradske selekcije je i u poslednjem kvartalu držao sve konce u svojim rukama. Iako je promašio nekoliko šuteva za tri poena, postigao je osam poena čemu je dodao i dva skoka i ukradenu loptu. Pokušavala je novosadska ekipa šutem za tri poena da se vrati u meč, ali su precizni bili samo Tomić (dva puta) i Kosić. Uzvratili su protivnici istom merom i nisu im dozvolili da smanje razliku koja je rasla iz minuta u minut. Na kraju, u uzbudljivoj utakmici, pobedu sa 26 poena razlike odnela je beogradska selekcija.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi, ujedno i igrač utakmice bio je Ivan Popović sa 18 poena i po četiri skoka i ukradene lopte. Pratili su ga Pejčinović i Jakšić sa po 11, s tim da je Pejčinović imao i 11 skokova i po tri ukradene lopte i asistencije. Sa druge strane, Janković je imao 16 poena, pet skokova i po tri ukradene lopte i asistencije, a pratio ga je Pilipović sa 13, čemu je dodao i pet skokova.

Ivan Popović iz beogradske selekcije istakao je kontranapade kao najvažnije oružje svoje ekipe. “Presudila je naša timska igra. Sve je poticalo iz odbrane i postizali smo lake poene iz kontranapada. Uspeli smo veoma brzo da stvorimo prednost protiv jako neugodne ekipe i zadovoljan sam ovom pobedom“, istakao je Popović.

Aleksandar Pilipović smatra da je inferiornost u skoku donela protivniku pobedu. “Nemamo visoke igrače, nismo se dovoljno trudili u skoku. Da je drugačije, mislim da bismo bili kompetentniji“, zaključio je Pilipović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKreće borba za titulu futsal lige SUUB
Naredni tekstUSSB moćno protiv Novog Sada
Student Fakulteta političkih nauka, odsek novinarstvo. Muzika je opšteprisutna kroz ceo moj život kao najdraži hobi. Strastveni pratilac sporta, najviše fudbala i košarke. Želja mi je da jednog dana budem sportski komentator.