Susret komšinica pripao FON-u

582

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su koleginice sa Fakulteta političkih nauka rezultatom 2:0 (25:15, 25:7) i tako upisale novu pobedu  u okviru lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Ekipa FON-a je do ove pobede došla zahvaljujući dobrim servisima.

Finalni dan USSB

 

Nakon uvodnog rezultatskog egala (1:1) na servis liniju je došla Balmazovićeva. Ona je odservirala četiri uzastopna asa za 5:1. Kroz ceo meč, tim Fakulteta političkih nauka imao je veliki problem sa prijemom servisa. Naredni poen odbojkašicama FON-a donela je Kočovićeva, a onda je Balmazovićeva još nekoliko puta dobro odservirala za prednost od 10:1. Pokušale su devojke sa FPN-a da tajm-autom preseku nalet rivalki. As servisima Grijakove, odbojkašice političkih nauka su smanjile na 14:6. Studentkinje organizacioh nauka su se dobrim servisima Markovićeve ponovo odvojile na velikih 22:7. Videvši da nemaju šta da izgube, devojke sa političkih nauka su zaigrale malo bolje što im je donelo rezultat. Cvetkovićeva je nekoliko puta dobro servirala, Ranković i Stevanović su bile dobre u bloku, a rezultat je ubrzo bio 22:15. Snage za potpuni preokret ipak nije bilo. Božovićeva je dva puta bila precizna po paraleli, a poslednji poen u prvom delu postigla je Balmazovićeva dobrom dijagonalom (25:15).

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Fakultet političkih nauka
1 Stanković J. 1 Stamenković S. (c)
5 Nikolić M. (c) 3 Cvetković N.
6 Balmazović M. 4 Stevanović K.
7 Milanov K. 5 Ranković D.
8 Stevanović M. 6 Marić V.
11 Tomić M. 7 Grijak J.
12 Ivanović I.
15 Kočović T.
17 Marković J.
23 Pavlović K.
24 Božović T.
Libero
18 Nešić A. 2 Dekanj M.

Slična odbojka i identičan odnos snaga viđen je i u drugom setu. Ekipa Fakulteta političkih nauka imala je konstantan problem sa prijemom. Upravo su zbog toga odbojkašice FON-a u ranoj fazi drugog dela imale prednost od 9:1. Tomićeva je, nedugo zatim, poentirala iz prvog tempa, a onda se dobro snašla i na mreži, te je tako uvećala prednost svog tima (11:1). Bezidejno je izgledao tim FPN-a u tim momentima. Korektor Kočović je sredinom seta imala seriju dobrih servisa pa je tim FON-a dovela u prednost od 17:6. Još dva puta je Ivanovićeva odservirala as (21:7). Balmazovićeva je dobro tuka kroz blok po paraleli, a onda je prvi tempo realizovala Milanov. Do kraja seta Božovićeva je bila precizna iz zone dva a poslednji poen postigla je Ivanovićeva nakon lošijeg prijema Rankovićeve (25:7).

Statistika
Statistika: Fakultet organizacionih nauka Fakultet političkih nauka
Poeni iz igre 15 7
Poeni iz bloka 2 2
As 15 3
Servis greške 4 3
Greške iz igre 6 15

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka, Nikolić, izjavila je da je ponosna na svoj tim zbog ubedljive pobede:  „Zadovoljne smo trijumfom, pogotovo jer smo do njega došle relativno lako, rezultatom 2-0. Daćemo sve od sebe da nastavimo u ovoj formi, a protivnicama želim puno sreće u daljem takmičenju“, prokomentarisala je Nikolićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPrekovićeva na krovu sveta!
Naredni tekstEuroijada 2018: Rezultati futsal i košarka
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.