Šumari savladali Fakultet za fizičku hemiju

738

Košarkaši Šumarskog fakulteta su ovog vikenda u okviru četvrtog kola košarkaške Lige univerziteta u Beogradu, savladali košarkaše Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom  61:49(18:10, 13:19, 16:9, 14:11). Utakmica je održana  hali Radivoj Korać, a najistaknutiji igrač bio je šumar Marjanović sa 23 postignuta poena, 12 skokova i tri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Prva četvrtina je bila započeta odlučnom igrom šumara, koji su od samog starta stvorili značajnu prednost. Ključ njihove igre bili su brzi i sigurni napadi, kao i čvrsta odbrana. Nizali su poene jedan za drugim, protivnicima nisu dozvoljavali da se probiju u njihov reket, tako da su košarkaši fizičke hemije morali da promene taktiku i poene su beležili uglavnom trojkama. Na sredini četvrtine došlo je do izjednačenja (10:10), međutim FHH-ovci su tu stali sa poenima i igrom, što su suparnici iskoristili, napravili prednost i deonicu završili rezultatom 18:10.

U drugoj deonici hemičari su preuzeli inicijativu, obezbedili su dosta sigurnije napade nego u prvom delu igre, kao i čvršću odbranu. Ono što im je svakako dosta pomoglo jesu trojke(Perić 3, Mladenović i Gambiroža)  koje su im išle od ruke i koje su im donele 15 poena od 19 datih u ovom delu. Sa druge strane šumari su se zbog prethodno stečene prednosti opustili i usporili ritam igre, međutim ne dovoljno da bi ih protivnici sustigli, tako da su prvo poluvreme meča okončali prednošću 31:29.

Sastavi timova
 Šumarski fakultet  Fakultet za fizičku hemiju
Rabrenović S.  Joksimović A.
Petrović V.  Perić J.
Marjanović Ž.  Sekularac A.
  Marić N.  Gambiroža S.
Bajić D.  Mladenović D.
Stojić L.
Drugo poluvreme je počelo ujednačenom igrom oba tima. Nakon niza napada i jednih i drugih, šumari su polako pojačavali  intezitet igre, na šta hemičari nisu uspeli da odgovore. Košarkaši šumarskog fakulteta su uspešno zaustavljali protivničke napade i lako dolazili do lopte. Njihovi napadi i kontranapadi su bili uspešni i donosili su im niz sigurnih poena, dok su protivnici stajali u mestu što se tiče poena. Igrače fizičke hemije, pored loše odbrane je u ovom delu izdao i šut, tako da su ostali u zaostatku od devet poena (47:38 za Šumarski).

Poslednji deo meča nastavljen je sličnim tokom. Hemičari su pojačali odbranu, ali im napadi nisu bili dovoljno dobro organizovani tako da nisu uspeli na taj način da zabeleže poene. Ponovo su se, kao u drugom delu, oslanjali na šut za tri poena. U ovom delu meča istakao se Joksimović koji je za Fakultet fizičke hemije, pribavio svih 11 poena. Šumari su nastavili svojim tempom, održavali su prednost i bez poteškoća na kraju su odneli pobedu rezultatom 61:49.

Statistika
Šumarski fakultet  Fakultet za fizičku hemiju
Poeni                      61 49
Šutza 1p 5/10 6/18
Šutza 2p 28/50 8/37
Šutza 3p 0/5 9/28
Defanzivni skokovi 7 5
Ofanzivni skokovi 11 7
Asistencije 6 4
Blokade 6 5
Izgubljene lopte 35 43
Ukradene lopte 12 9
Po završetku meča igrač pobedničke ekipe Željko Marijanović je izjavio da u nastavku takmičenja očekuju prolaz. “Na početku utakmice smo se osećali veoma uzbuđeno , jer konačno igramo protiv neke ekipe koja je nama ravna. Tona i tona promašenih zicera su nas doveli do ovakvog rezultata koji, mislim da nije primeren za našu, koja je u prethodnom periodu bila na mnogo višem nivou”, dodao je Marijanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRudari srušili Građevinski posle preokreta
Naredni tekstGeografi utišali svirku muzičara
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.