Šumari doživeli težak poraz u duelu sa biolzima

518

Košarkaši Biološkog fakulteta savldali su Šumarski fakultet 55:35 (19:1, 12:6, 10:16, 14:12) u okviru drugog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Biolozi su od samog početka preuzeli ubedljivo vođstvo nad protivnikom i u ujednačenom ritmu nastavili do samog kraja i rutinski su savladali šumare. Najkorisniji igrač ove utakmice bio je košarkaš pobedničkog tima Džebrić koji je zabeležio  15 poena, dok se na strani poraženih istakao Zbiljić sa 13 poena.

Finalni dan USSB

 

Biološki fakultet je ovog vikenda na utakmicu u halu Radivoj Korać, došao spremniji i odlučniji da pobedi nego prošlog vikenda kada je izgubio u duelu sa FPN-om.   Od samog početka šumari su bili u vidnom problemu. Nijednom nisu uspeli da dođu do lopte, niti da priđu košu suparnika. Veoma slabom, gotovo nikakvom odbranom dopustili su da biolozi ubeleže 13 poena  u prvih par minuta igre, dok oni nisu postigli nijedan pogodak. Čak i kada bi došli do lopte, procenat šuta im je bio veoma nizak (1/11), a prvi poen su ubeležili tek u šestom minutu igre, za to vreme biolozi su iskoristili nespremnost protivnika i četvtinu završili rezultatom 19:1.

Druga četvrtina, kao i celo prvo poluvreme generalno, nastavljena je dominacijom košarkaša Biološkog fakulteta. Šumari su imali čak sedam izgubljenih lopti, tri promašena slobodna bacanja, ali uz angažovanje Rabrenovića i Pribića su polako počeli da igraju skladnije, pravili su barem prilike za šut i u nekoj meri uspeli da štite reket od protivničkih napada. No, ništa od toga nije bilo dovoljno da zaustavi , već razigrane biologe koji su bez većih napora ostali u ubedljivoj prednosti nad protivnikom do kraja samog poluvremena koje je okončano rezultatom 31:7.

Treća deonica se pokazala kao najuspešnija, do tada, za igrače Šumarskog fakulteta. Oni su u ovom delu igre uspeli da daju  više poena od protivnika (16:10). Činilo se da su se tek tada razbudili i počeli da igraju, tri puta su uspeli da protivnicima uzmu loptu i krenu u kontranapade koji su se uspešno završavali.  Ekipa biologije olako shvatila protivnika i oslanjala se na dotadašnju prednost, pa je u ovom delu usporila tempo igre, što je šumarima dalo priliku da nastave da im se približavaju, ali i dalje nedovoljno da bi se ogromna prednost smanjila, pa na kraju ovog dela semafor pokazuje 41:23.

sastavi timova
Šumarski fakultet Biološki fakultet
Pribić Poštin O.
Marjanović Jermić F.
Marić Džebrić M.
Stojić Zbiljić M.
Obrenović Tica A.
Anđelković Srđan R.
Rabrenović Kalinić K.
Đorđević N.
Barišić B.
Poslednji deo igre obeležen je borbom šumara da sustignu protivnike, međutim bezuspešno. Razigrani Džebrić vezao je sedam poena za ekipu biologa. Na to šumari pokušavaju da odgovore bez većeg uspeha. Takođe neuspešno su pokušavali da prodru u reket protivničke ekipe, a zatim su promenili strategiju i pokušali trojkama da dođu do poena, ali im ni to nije pošlo za rukom. Pribić se istakao svojim učinkom od osam poena i asistencijom u ovom delu utakmice. Ipak ni to nije bilo dovoljno da se njegova ekipa približi,a kamoli sustigne biologe, koji su odneli pobedu rezultatom 55:35.
Statistika
          Šumarski fakultet Biološki fakultet
Poeni                       35 55
Šutza 1p 5/10 5/8
Šutza 2p 12/37 13/32
Šutza 3p 2/15 8/22
Defanzivniskokovi 9 9
Ofanzivniskokovi 7 12
Asistencije 3 8
Blokade 4 2
Izgubljenelopte 29 25
Ukradenelopte 9 17
Na kraju utakmice bek Šumarskog fakulteta Jermić je izjavio da im je cilj da prođu u doigravanje za četvrtfinale. „Dobro nam je došla ova utakmica da se oporavimo posle poraza od Fakulteta političkih nauka. Ono je bila malo nezgodna utakmica, jer nismo bili uigrani, tako da će nam ovo dosta značiti za naredne utakmice, da podignemo formu i nadam se ostvarimo dobar rezultat.“ 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV trojkama do pobede nad turistima
Naredni tekstMatematičari nadjačali stomatologe
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.