SU Victora sigurna u pobedi nad FON-om

547

Futsaleri Pravnog fakulteta pobedili su ekipu Fakulteta organizacionih nauka u osmini finala Lige Univerziteta u Beogradu rezultatom 3:0 (2:0).

Finalni dan USSB

Od početka utakmice, odbrana se igrala čvrsto na obe strane. Ekipa FON-a je igrala presing od svoje polovine, dok su protivnici igrali po celom terenu. Futsaleri SU Victoria su igrali staloženo i smisleno u napadu. Brkić je bio glavni igrač na terenu i vladao je sredinom terena preciznim pasevima, jakim građenjem i brzim utrčavanjem. Futsaleri FON-a su igrali na kontranapade i na paseve uglavnom preko celog terena. Šamšal je bio stub odbrane za njih u zadnjoj liniji, ali nedovoljno da bi se zaustavili futsaleri Victorije. Minić je dva puta zaredom pokušao šutem sa razdaljine od oko 7 metara da postigne pogodak. Prvi put je pokušao nakon faula, a drugi put nakon osmišljene akcije iz kornera, međutim oba puta je lopta išla direktno u ruke golmana ekipe FON-a. Par napada kasnije, Jovan Ristanović je imao dobar pokušaj šutem po zemlji sa leve strane terena, ali je Mosić na vreme intervenisao, a već u sledećem napadu, Jovan Ristanović ponovo je šutnuo sličan šut sa istom završnicom kao i prethodni put. Vićić je uspeo da načne mrežu futsalera FON-a nakon preciznog šuta sa sredine, između protivničkih igrača i donese prednost svojoj ekipi na taj način (1:0). Jovanović je u sledećem napadu pokušao da izjednači rezultat na utakmici, ali neuspešno, njegov šut je otišao u aut. Nakon par minuta igre, Nikola Ristanović nakon akcije iz kornera povećao je prednost svoje ekipe preciznim šutem, koji se odbio od igrača FON-a i uspeo da dođe do mrežice (2:0). Za kraj četvrtine,  Brkić je pokušao iz okreta snažnim šutem da poveća prednost, ali je Mosić uspeo da odbrani to.


Sastavi timova
Pravni fakultet Fakultet organizacionih nauka
3 Ristanović Nikola 5 Bilanović L.
4 Radović O. 7 Stanić J.
7 Minić F. 8 Jovanović S.
8 Ristanović Jovan 10 Šamšal N.
11 Fric A. 11 Vučetić A.
14 Pajčin S. 13 Milićević B.
17 Badovinac M. 80 Mosić F.
20 Vićić N.
24 Brkić S.
32 Cvejić M.
41 Milivojevć M.
42 Vrljenac Đ.
U drugom periodu igre, u prvih 10 minuta, inicijativa je bila na strani futsalera FON-a. Stanić je uspeo da predibla dva igrača i kreira sebi pozociju za šut, međutim nije bio precizan. Nakon toga, Jovanović iz uigrane akcije iz auta pogodio je stativu. Igrači SU Victoria su staloženo igrali u napadu i koristili svaku priliku da dodatno napadu protivnike. Nikola Ristanović je šutirao blizu linije pola terena ali je lopta išla van okvira gola, Brkić je još jednom pokušao iz okreta da bude precizan ali je Mosić i ovaj put uspeo da odbrani. Igrači FON-a su namestili i šesti faul zbog umora i manjka kadrova na klupi. Brkić je šutirao penal nakon toga, ali je pogodio desnu stavivu. Futsaleri FON-a su pred kraj meča igrali sa 5 igrača na terenu, sa brzim izmenama sa golmanom i na taj način pokušavali da se rezultatski približe Victoriji. Jovan Ristović je nakon presečenog pasa uspeo da pogodi gol i pred sam kraj meča poveća prednost svoje ekipe (3:0). Za kraj meča, Minić je pokušao da lobuje golmana FON-a ali neuspešno. Mosić je uspeo da sačuva mrežu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRAF deklasirao MEF
Naredni tekstSaobraćajni prošao u finale kupa
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.