„Studentski dani sporta”- Žreb obavljen, početak sve bliži

440

Studentski dani sporta pod sloganom „Da ti telo radi”  počinju 23. marta i trajaće do 29. aprila. Početak takmičenja u fudbalu i košarci je 23. marta, nakon toga 6. aprila startuje ženska košarka, a takmičenja u preostalim sportovima počeće 13. aprila.

Finalni dan USSB

Na održanom žrebanju svi timovi su raspoređeni u grupe. Ženska košarka, prva liga, ima dve grupe, s tim što će u jednoj biti četiri, a u drugoj grupi pet ekipa. Isti je slučaj i sa ženskom odbojkom. U dalju fazu takmičenja prolaze po dve prvoplasirane ekipe.

U prvoj ligi, muškarci će se takmičiti u četiri sporta, košarci, fudbalu, odbojci i rukometu. U svakom sportu na osnovu prijavljenih učesnika, timovi su raspoređeni u dve grupe, s tim što u košarci i fudbali, grupe će imati pet ekipa, a u preostala dva sporta po četiri.

U drugoj ligi za sportove fudbal i košarka, prijavilo se čak 50 timova, od kojih će se 16 takmičiti u košarci, a 34 ekipe u fudbalu. U košarci su timovi raspodeljeni u četiri grupe, u kojima će prvoplasirani i drugoplasirani tim ići dalje, dok u fudbalu ima čak osam grupa, a pravo prolaska imaće samo najbolji u grupi.

Takmičenje u košarci igraće se na terenima košarkaškog kluba „Sport key“, dok će se fudbal igrati na otvorenim terenima Đačkog igrališta.

U ovo sportsko takmičenje priključio se i veslački klub „Danubius“ tako što je  ponudio mogućnost da 200 studenata Fakulteta tehničkih nauka treniraju  u ovom klubu. Pored treniranja veslanja, svi zainteresovani mogu da koriste i teretanu ovog kluba, a članarina će biti 500 dinara.

Ostatak fotografija sa žrebanja možete pogledati na zvaničnoj fejsbuk stranici takmičenja

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmacija savlada Medicinu
Naredni tekstNovajlije srušile šampiona!
Dolazim iz Novog Sada. Sport pratim od malih nogu, najvise fudbal a poslednjih godina i tenis. Rado gledam i ostale sportove. Sportsko novinarstvo sam iskusio volontirajuci na sportskim desavanjima i smatram da je to moj poziv.Moji tekstovi