„Studentski dani sporta“ od sredine marta na FTN-u

172

„Studentski dani sporta“ na Fakultetu tehničkih nauka počinju drugom polovinom marta. Očekuje se da će na ovoj manifestaciji učestvovati oko 1.300 studenata koji studiraju na ovom fakultetu, a takmičiće se u sedam sportova. Ovo je osma godina kako se održava ova manifestacija, a cilj joj je da se nadoknadi nedostatak predmeta fizičko vaspitanje i da se učesnici pripreme za predstojeće „IJADE“.

Akcija sportske organizacije „Tehničar“, „Studentski dani sporta“ omgućava studentima FTN-a da se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci, street basket-u, stonom tenisu, rukometu i šahu. U ovoj manifestaciji učestvuje 10 ekipa, a njih čine studenti sledećih smerova FTN-a: mašinstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, saobraćaj, industrijsko inžinjerstvo i menadžment, arhitektura, zaštita životne sredine, mehatronika, geodezija i grafičko inžinjerstvo i dizajn.

Takmičenje je organizovano tako da se u predviđenom vremenu odigraju lige u svim navedenim sportovima, po jednokružnom sistemu. Konačni plasman se određuje po standardnim bodovnim sistemima, u zavisnosti od sporta. Sve selekcije, sem rukometa su muško – ženske, jer nema dovoljno devojaka da bi se održao turnir.

„Tehničar“ je osnovan 2008. godine i to je jedina sportska organizacija ovakvog tipa na Novosadskom univerzitetu, a u njihovoj manifestaciji prava učešća imaju samo studenti FTN-a. Iz godine u godinu ova organizacija širi broj i obim sportskih dešavanja, i time teži povratku sporta na fakultete.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstTesna pobeda Bezbednosti nad Mašinskim
Naredni tekstRGF ubedljiv protiv aktuelnih šampiona
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.