„Studentski dani sporta“ od sredine marta na FTN-u

589

„Studentski dani sporta“ na Fakultetu tehničkih nauka počinju drugom polovinom marta. Očekuje se da će na ovoj manifestaciji učestvovati oko 1.300 studenata koji studiraju na ovom fakultetu, a takmičiće se u sedam sportova. Ovo je osma godina kako se održava ova manifestacija, a cilj joj je da se nadoknadi nedostatak predmeta fizičko vaspitanje i da se učesnici pripreme za predstojeće „IJADE“.

Finalni dan USSB

Akcija sportske organizacije „Tehničar“, „Studentski dani sporta“ omgućava studentima FTN-a da se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci, street basket-u, stonom tenisu, rukometu i šahu. U ovoj manifestaciji učestvuje 10 ekipa, a njih čine studenti sledećih smerova FTN-a: mašinstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, saobraćaj, industrijsko inžinjerstvo i menadžment, arhitektura, zaštita životne sredine, mehatronika, geodezija i grafičko inžinjerstvo i dizajn.

Takmičenje je organizovano tako da se u predviđenom vremenu odigraju lige u svim navedenim sportovima, po jednokružnom sistemu. Konačni plasman se određuje po standardnim bodovnim sistemima, u zavisnosti od sporta. Sve selekcije, sem rukometa su muško – ženske, jer nema dovoljno devojaka da bi se održao turnir.

„Tehničar“ je osnovan 2008. godine i to je jedina sportska organizacija ovakvog tipa na Novosadskom univerzitetu, a u njihovoj manifestaciji prava učešća imaju samo studenti FTN-a. Iz godine u godinu ova organizacija širi broj i obim sportskih dešavanja, i time teži povratku sporta na fakultete.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTesna pobeda Bezbednosti nad Mašinskim
Naredni tekstRGF ubedljiv protiv aktuelnih šampiona
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.