Studentski blok 2 siguran protiv matematičara

828

U okviru prvog vikenda Basket 3×3 Dunk shop lige koju organizuje USSB, basketaši S.D. Studentski grad blok 2 savladali su Matematički fakultet  rezultatom 14:11. Pojedinac koji se istakao na ovom meču bio je Premović sa 5 postignutih poena, dok je kod matematičara zapaženu ulogu imao Prišunjak sa 4 poena.

Finalni dan USSB


Sastavi timova
Studentski grad blok 2 Matematički fakultet
8 Premović Z. 6 Prišunjak D.
9 Simončević L. 8 Pešić D.
10 Šaponjić P. 14 Nikolić N.
Od početka meča, igrala se čvrsta odbrana na obe strane. Prve poene na meču doneo je Simončević šutem za 1 poen sa poludistance, a Šaponjić je već u sledećem napadu izjednačio rezultat uspešnim prodorom (1:1). Iz odlične saradnje Šaponjića i Premovića, uspeli su igrači iz ekipe studentski grad blok 2 da dođu do prvog vođstva na meču. Simončević je bio precizan pri šutu za dva poena i na taj način dodatno uvećao prednost svoje ekipe (4:1). Pešić ubrzo nakon toga, uzvratio je pogođenom trojkom i smanjuje prednost protivnika (4:3). Puno faulova je bilo na obe strane, pa je Premović iz pik-en rola sa Šaponjićem promašio faul koš ali je bio precizan sa linije slobodnih bacanja (5:3). Šaponjić je uspevao par put da osvoji loptu u skoku i tako obezbedi svojoj ekipi dodatan napad, a na isti način je i Premović dolazio do poena. Matematičari su se borili u odbrani, ali ih šut za dva poena nije služio. Prišunjak je uspeo da uhvati ofanzivan koš nakon čega je dodao Pešiću koji je pogodio koš za dva poena (8:6). Igrači studentskog grada blok 2 igrali su strpljivo u napadu. Premović je bio glavni igrač u skoku u odbrani i napadu. Nikolić je uspeo da probije Simončevića i bude precizan u prodoru za novo izjednačenje na meču 9:9. Do kraja basketa, bilo je puno faulova od strane matematičara pa su protivnici uspeli na taj način da se rezultatski odvoje. Prišunjak je bio precizan nakon ofanzivnog skoka, pogodivši šut za dva poena (11:13). Premović je za kraj basketa i sigurnu pobedu bio precizan pri šutu za jedan poen (14:11).
Statistika
Studentski grad blok 2 Matematički fakultet
Šut za 1 poen 4/8 7/9
Šut za 2 poena 3/9 2/11
Slobodnja bacanja 4/8 0
Defanzivni skok 10 7
Ofanzivni skok 2 1
Asistencije 1 2

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON ponovo bolji u završnici
Naredni tekstOdbojka: Rezultati desetog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.