Studentkinje otvorile turnir “Ćuprija 2017”

1012

Peti po redu zimski futsal turnir u Ćupriji otvoren je revijalnom utakmicom između studentkinja Univerziteta u Beogradu i njihovih koleginica sa Univerziteta u Kragujevcu.

Finalni dan USSB

 

U Sportskom centru Ćuprije futsalerke iz Beograda su pobedile Kragujevčanke rezultatom 4:3 (2:2) i tako zvanično otvorile turnir “Ćuprija 2017”. Iako je utakmica bila revijanog karaktera, futsal je bio više nego kvalitetan. Rezultat je bio u drugom planu, a mnogobrojna publika je uživala u lepim golovima i atraktivnim potezima. Nakon utakmice, predstavnice obe ekipe dobile su zahvalnice i pehare od organizatora takmičenja koje je uručio predsednik Sportskog centra Ivan Aleksić.

 

Futsalerka reprezentacije Univerziteta Kragujevac, Nikolija Krivokuća se nada da će utakmica doprineti popularizaciji ženskog futsala.”Ovo je lepa prilika za promociju ženskog futusa, kako univerzitetskog, tako i futsala uopšte. Utakmica je bila odlična, rezultat je bio u drugom planu, a publika je imala šta da vidi ” rekla je studentkinja Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Sa druge strane studentkinja iz Beograda, Dragana Mićić istakla je da se raduje sledećem susretu.”Drago nam je da smo se sastali sa devojkama iz Kragujevaca. Vrlo zanimljivo iskustvo, dopala nam se hala i nadam se da će biti prilike za sledeće druženje” , ističe Mićić.

Futsal turnir u Ćupriji godinama bio je letnja tradicija, a poslednjih pet godina se organizuje u hali pred Novogodišnje praznike. Ovogodišnji turnir traje od 3. do 24. decembra, a organizatori su želeli da skrenu pažnju i na studentski sport.“Želeli smo da stavimo akcenat na studente i zato smo odabrali da studentske ekipe otvore takmičenje. Ujedno smo doprineli  i popularizaciji ženskog futsala “, rekao je direktor Sportskog centra u Ćupriji Ivan Aleksić. “Iz godine u godinu dolaze sve bolje ekipe. Ovo je jedan od najboljih turnira u centralnoj Srbiji. Bar 10 igrača iz reprezentacije nastupali su na ovom truniru u različitim timovima. Dolaze timovi iz cele Srbije, turnir ima više kategorija, od petlića do seniora“, kaže Aleksić.

Na turniru učestvuje i studentska ekipa Visoke medicinske škole iz Ćuprije. Kapiten ekipe Zoran Babić rekao je da se tim takmičio i  prethodnih godina kao i da su oni sami organizovali jedan turnir. “Inicirali smo popularizaciju sporta u našoj školi, organizovali smo turnire, a pošto imamo dobru ekipu odlučili smo se da prijavimo i za ovaj turnir, a cilj nam je pre svega da prođemo grupu“, kaže Babić. Takođe, studenti iz Ćuprije vrlo su zainteresovani za saradnju sa kolegama iz drugih gradova. “Mi smo voljni da budemo domaćini drugim studentima, da napravimo turnir ovde“, istakao je student Visoke medicinske škole.

Za Sportindeks: Blažo Komnenić i Tijana Krnjaić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstODBOJKA USSB: NAJAVA SEDMOG VIKENDA
Naredni tekstNovi preokret Poljoprivrednika
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.