Studentima zlatne medalje na Prvenstvu Srbije u džudou

1027

Na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u džudou za seniore koje je održano u Zrenjaninu, Dijana Stanković, studentkinja Pravnog fakulteta iz Niša, i Ilija Ciganović sa Fakulteta za sport iz Beograda okitili su se najsjajnijim odličjem.

Finalni dan USSB

Ciganović je posle 10 godina promenio težinsku kategoriju i takmičio se u kategoriji do 73 kilograma. Član judo kluba Rakovica je u finalu bio bolji od Filipa Živojinovića, džudiste Crvene zvezde. Posle osvojene titule, Ciganović je govorio o svom uspehu i stvarima za koje smatra da su bile bitne za osvajanje medalje. Takođe, bilo je reči i o promeni težinske kategorije.

Prvi put od ove godine nastupam u kategoriji do 73 kilograma. Naprono sam trenirao da pokažem svima da mogu da budem uspešan i u težoj kategoriji, a po mom mišljenju je presudno bilo to što nisam bio premoren od skidanja kilograma, već sam bio pun energije i mogao sam da pokažem sve što znam. Nisam previše razmišljao pred samo takmičenje kako sebi ne bih stvarao pritisak, ali sam znao da posedujem kvalitet za medalju. Sada me očekuje Evropski kup u Dubrovniku, kao i ostali međunarodni turniri u dogovoru sa trenerom reprezentacije i kluba“, kaže šampion Srbije.

U konkurenciji dama, u težinskoj kategoriji do 78 kilograma, Dijana Stanković iz Niša je osvojila zlatnu medalju, pobedivši u finalu Kristinu Aćimović, koja brani boje Temerina. Dijana, članica kluba Kinezis, govorila je o svom putu ka zlatu. Ona je istakla da se pripremala poslednjih godinu dana, a da najsjajnije odličje čeka tri godine.

Verovala sam u osvajanje medalje sto posto. Poslednje tri godine jurim zlato, nadala sam se i burno iščekivala ovo takmičenje. Mnogo stvari je uticalo na ovaj uspeh, ali bih istakla svoju upornost, naporan rad i volju. Pripremala sam se godinu dana, uložila sam puno truda i energije u ovo takmičenje i ostvarila sam svoj san mukotrpnim radom. Veom sam ponosna na sebe“, istakla je Stankovićeva

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB