Studenti sigurni protiv Letonaca

113

Unvierzitetska reprezentacija Srbije u košarci priprema se za početak letnje Univerzijade koja će se održati u Kineskom Tajpehu od 19. do 30. avgusta. Prvu proveru imali su protiv ekipe koja će im biti direktan konkurent u grupi, reprezentacija Letonije i bili su i više nego efikasni pobedivši rezultatom 89:61.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bili su Tejić sa 14 i Nenadić sa 12 poena, dok je najefikasniji pojedinac na meču bio košarkaš Letonije Lasenberg sa 16 poena.

Selektor naše reprezentacije Zoran Todorović bio je zadovoljan prikazanim:

“Od početka smo kontrolisali igru i rezultat. Ravnomerno smo rasporedili minutažu i svi su se osim Veljkovića upisali u listu strelaca. Marko Tejić je bio dominantan u prvom poluvremenu i dao veliku podršku saigračima.Ova pobeda nikao ne sme da nas opusti i da pomsilimo da će sa Letoncima biti lako na Univerzijadi” – istako je selektor Todorović.

Trener gostujuće ekipe, Gutis Endzels priželjkuje da će njegova ekipa biti najbolja kada to bude bilo potrebno.

“Utakmica protiv Srbije bila je naporna. Najviše zbog velike razlike u vremenskoj zoni koju moramo da savladamo. Navikavši na vreme u Letoniji dešava se da se probudimo u dva ujutru i ručamo u sedam. Utakmica je bila oštra, tvrda i puna provokacija. Mislim da je najveća razlika bila u prva dva i poslednja dva minuta utakmice” – ocenije je Endzels. 

Srbija: Jovanović 2, Brkić 7, Tejić 14, Nenadić 12, Veljković, Pavlović 7, Đoković 13, Nikolić 2, Šarenac 8, Topalović 8, Vraneš 11, Matić 5.

Univerzitetska reprezentacija Srbije u drugom kolu turnira u Šenžen u utorak igra protiv selekcije Crne Gore od koje je bila bolja na turniru u Dalijanu.

 

Fejsbuk komentari