Studenti iz Japana upisali novu pobedu na pripremama u Beogradu – Savladan i Čukarički

228

Fudbalska univerzitetska ekipa iz Japana, koja se nalazi na pripremama u Srbiji, savladala je u prijateljskoj utakmici ekipu Čukaričkog rezultatom 5:1 (4:0).

Finalni dan USSB

 

Od samog starta gosti iz Japana su krenuli agresivno na svim delovima terena i već u sedmom minutu dolaze do prednosti preko Hatatea. Praktično se fudbaleri Čukaričkog nisu oporavili od prvog primljenog gola, studenti sa Dalekog istoka su duplirali prednost, a gol je postigao Ohashi posle lepe akcije Japanaca. Samo što su krenuli sa centra igrači Čukaričkog su primili i teći gol, precizan je ponovo bio Hatate. Do kraja poluvremena gosti su mogli da imaju i ubedljiviju prednost, jer su Hatate, Ohashi i Kikuči promašili stopostotne šanse. Međutim, u 42. minutu Ohashi je ipak postigao svoj drugi gol za ubedljivu prednost svoje ekipe.

Nastavak donosi nešto slabiji intenzitet utakmice sa malim brojem prilika, a u 62. minutu Čukarički smanjuje prednost preko Terzića. Do kraja utakmice gosti su postigli još jedan pogodak. U 83. minutu postavili su konačan rezultat, a precizan je bio Takahaši na asistenciju Takaoa.

Trener Univerzitetske ekipe Japana Naoja Matsumoto je istakao zadovoljstvo sedmodnevnim pripremama u Srbiji, a sve u sklopu priprema za Univerzijadu 2019. godine u Italiji.

” Pre nego što smo došli u Srbiju gledao sam utakmice Super lige i znao sam da su srpski igrači fizički dosta jaki pa sam hteo da vidim da li moji igrači, koji su dobri tehničari mogu njima da pariraju. Hteli smo da odigramo još jednu utakmicu, ali nismo uspeli, međutim ipak sam zadovoljan odrađenim pripremama u Srbiji,” rekao je Matsumoto.


Sastavi timova
Univerzitetska ekipa Japana Fudbalski klub Čukarički
Kojima Petrović
Suzuki Denić
Ivatake Šošević
Ogasavara Rendulić
Koike Rubešić
Nago Jovanović
Souma Milojević
Kono Đorđević
Abe Markov
Takahaši Jović
Hatate Rakonjić
Pvelobina Radić
Takao Vidosavljević
Kikuči Tedić
Kurokava Ilić
Muramatsu Ilić
Jamašita Ilić
Suejoši Fratrović
Suzuk Terzić
Inoue Simunović
Kusano
Ohashi
Da Japanci ozbiljno pristupaju svakom poslu, govori i činjenica da su ove pripreme planirane i dogovorene čak godinu dana unapred. Otuda i ne čudi da su jedna od najuspešnijih nacija na Univrzijadi u ovom sportu.

“Do početka Univerzijade u Napulju  planiramo da odigramo još jedan jak turnir upravo u Italiji, sa jakim evropskim protivnicima kako bi se što bolje pripremili za predstojeće takmičenje. Takođe, mi stvaramo i bazu igrača koja će predstavljati našu zemlju na Olimpiskim igram u Tokiju 2020. godine”, istakao je trener igrača sa Dalekog istoka.

Pripreme u Srbiji su se završile, a većina njih je po prvi put u Srbiji i Beogradu pa je bilo neizbežno pominjanje utisaka koje će poneti sa sobom u domovinu.

“Bili smo smešteni u hotelu na Košutnjaku, gde je prelepa priroda i kad god smo kretali u centar imao sam osećaj da je lepo uklopljena ta priroda sa modernim, urbanim delom grada. Tako da sam izuzetno zadovoljan boravkom ovde”, zaključio je gost iz Japana.

FOTO: Sportindeks i privatna arhiva

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMijovićeva majstorija ukrasila trijumf Filozofskog
Naredni tekstRukomet: Rezultati prvog vikenda USSB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.