Stomatolozi ubedljivi protiv farmaceuta

419

U okviru odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu, odbojkaši Stomatološkog fakulteta su slavili nad Farmaceutskim fakultetom rezultatom 2:0 (25:17, 25:18) i time ostvarili treću pobedu ove sezone.

Finalni dan USSB

 

U prvom setu, stomatolozi su imali ubedljiv start zebeleživši niz od tri poena, koji je prekinuo Blaževski, koji je tada postigao prvi poen za svoju ekipu, nakon čega je usledio još jedan. Farmaceuti koji su imali nešto slabiju odbranu na mreži, neuspešno su pokušavali da je odbrane i da beleže poene. To da su se okupili prvi put nakon pauze, videlo se i po njihovj haotičnoj igri, nisu bili dovoljno usaglašeni i nisu imali razrađenu taktiku. Protivnici su to maksimalno koristili i sa lakoćom nizali poene. Među istaknutijim igračima u prvom setu bio je Božović koji je bio koban po Farmaceutski. Oni se nisu dobro snašli ni na servisu, što je stomatolozima donosilo dodatne poene. Na mreži stomatologije ključan je bio Draganjac koji je uspešno blokirao svaki protivnički napad. Iako se farmacija mučila u odbrani, nije dozvoljavala stomatolozima da se odmaknu previše, sve do svog 17. poena kada su potpuno poustali. Do samog kraja prvog seta ekipa Stomatološkog fakulteta je održavala prednost i set završila još jednim servisom u nizu koji njihovi suparnici nisu mogli da odbrane.  Rezultat prvog seta je bio 25:17.


Sastavi timova
Stomatološki fakultet Farmaceutski fakultet
Kordić  Grujić
Draganjac Arsić
Zimonjić Blagojević
Popović Jevtić
Radivojević Stanković
Božović Blaževski
Miljković
Drugi deo igre farmaceuti su započeli dobrim servisom, ali već pri sledećem napadu su izgunili servis i njihovi protivnici su započeli još jedan niz poena. Nije bilo dužih i ozbiljnijih akcija ni sa jedne strane tako da su se poeni brzo nizali. Sličnom igrom kao i u prethodnom setu stomatologija je kroz čitav period bila u prednosti, na čelu sa kapitenom Božovićem sa lakoćom su došli do 25 poena. Dok su farmaceuti neuspešno pokušavali da ih sustignu i smanje razlliku koja je u nekim delovima drugog seta išla i do devet poena. Pred sam kraj igrač Stomatološkog fakulteta Miljković je načinio tri greške, čime je dopustio Farmaceutskom fakultetu da osvoji 18. poen, ali nakon toga je i zaustavio sledeću njihovu akciju i pomogao svojoj ekipi da dođe do poslednjeg i odlučujućeg poena. Stomatolozi su slavili pobedu rezultatom 2:0, 25:18 posle drugog seta.
Statistika
Stomatološki fakultet Farmaceutski fakultet
Poeniiznapada 17 9
Poeniizbloka 9 3
As servisi 12 5
Servisgreške 7 12
Greškeizigre 8 16
Po završetku meča, odbojkaš Stomatološkog fakulteta Božović je izjavio da nije bilo lakih utakmica ove sezone, te se ni ova nije razlikovala. ”Ovde smo bili pod pritiskom da ostvarimo što ubedljiviju pobedu, da bismo nadoknadili zaostatak za protivnicima. Takva je situacija u grupi, medicina treba da odigra svoj meč protiv filozofije i treba da nam se poklopi taj rezultat i bodovna razlika, za prolaz dalje. Tako da je bio pritisak sa te strane, ali idalje očekujemo da prođemo. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i mislim da ostale ekipe koje su nas pobedile, nisu uopšte toliko bolje”, zaključio je Božović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSedma pobeda RGF-a
Naredni tekstBezbednost savladala TMF
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.