Stomatolozi pobedom kreirali novu šansu za prolaz

296

Košarkaši Stomatološkog fakulteta pobedili su košarkaše Matematičkog fakulteta rezultatom 54:49 (15,12, 12:8, 15:16, 13:13) u okviru trinaestog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji igrači u ekipi Stomatološkog fakulteta bili su Đurković sa 16 poena i Kukulj sa poenom manje. Na drugoj strani izdvojio se Ocokoljić sa 17 poena i 7 skokova, a pratio ga je Ristić sa 13 poena.

Finalni dan USSB

Tokom prve četvrtine, inicijativa je bila na strani stomatologa. Prve poene na meču je postigao Đurković iz solo akcije koju je završio preciznim šutem za tri poena (3:0). Već je u sledećem napadu Đukić pogodio još jednu trojku i uvećao prednost svoje ekipe (6:0). Nakon toga, matematičari su napravili seriju koševa – Prišunjak i Ocokoljić su pogodili šut za dva poena a Stojanović je dodao jednu trojku (7:6). Usporili su tempo igre i obe ekipe su igrale stpljivije u napadu. Đurković pogođenom trojkom i Kukulj preciznim prodorom vratili su rezultatsku prednost svojoj ekipi (12:7). Pred kraj deonice, brzo se menjalo vođstvo i ritam igre je ubrzan – Stojević je pogodio faul koš i dodatno bacanje, a Ristić je bio precizan sa poludistance (12:12). Međutim, Jovanović je uspeo da pogodi jedno slobodno bacanje, dok je Kukulj solo akcijom dodao još dva poena za vođstvo na kraju prve deonice 15:12.

Druga četvrtine je bila igrana u sporijem ritmu nego prethodna. Stomatolozi su uspeli serijom poena da uspostave ubedljivo vođstvo na početku deonice. Đurković je dva puta prodorom uspeo da poentira, a Gazivoja šutem sa poludistance (21:12). Matematičari su imali problema u napadu i u samoj završnici, uspeli su samo 8 poena za celu deonicu da postignu. Marković je postigao faul koš i dodatno slobodno bacanje, Ristić je dodao još tri poena, a Ocokoljić još dva (21:20). Do kraja četvrtine, za stomatologe je Jovanović bio precizan još dva puta, a Gazivoja jednom za dodatno vođstvo pred odmor (27:20).


Sastavi timova

Stomatološki fakultet

Matematički fakultet

1 Manitašević T. 4 Stojević N.
3 Simić B. 5 Marković Lj.
7 Dubajić L. 6 Janković O.
10 Đurković L. 7 Stojanović M.
11 Jovanović B. 8 Badovinac B.
14 Lazić S. 9 Todorović A.
23 Tešić D. 10 Tokić S.
48 Đukić O. 12 Todorović V.
55 Kukulj O. 13 Ristić L.
66 Perišić V. 14 Novaković A.
76 Gazivoja A. 15 Ocokoljić Đ.
16 Prišunjak D.
U trećoj četvrtini su igrači Matematičkog fakulteta preuzeli inicijativu – igrali su čvršće u odbrani i pokušavali da poentiraju iz kontranapada. Dosta faulova je bilo dosuđeno u ovoj deonici, gde matematičari nisu uspeli da iskoriste sve šanse sa linije slobodnih bacanja. Ocokoljić je pogodio samo dva od šest, dok je Prišunjak uspeo da iznudi faul koš i bude precizan sa linije slobodnih bacanja (27:27). Stomatologe je Kukulj predvodio u ovoj deonici – postigao je 9 poena od ukupnih 13 za njegovu ekipu pogodivši jednu trojku, četiri poena sa linije slobodnih bacanja i jedan šut sa poludistance, a Đurković je dodao još dva poena iz prodora (31:42). Ristić je bio precizan pri prodoru i jednom sa linije bacanja, dok je Prišunjak dodao još dva poena igrom ispod koša (36:42).

U poslednjoj deonici, inicijativa je i dalje bila na strani matematičara ali su se stomatolozi uspešno branili i strpljivom igrom u napadu uspeli da izađu iz meča kao pobednici. Ocokoljić je započeo ovu četvrtinu pogođenom trojkom, nakon čega je Marković dodao još dva bacanja (41:42). Kukulj je uspeo da pogodi jedno slobodno bacanje, a već u naredna dva napada, stomatolozi su se rezultatski odvojili pogodivši dve trojke – Đukić i Đurković su bili precizni sa linije 6.75 (49:41). Ristić je iznudio faul pri prodoru i oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, a već u sledećem napadu solo akcijom je uspeo još jednom da poentira iz prodora. Ocokoljić je dodao još četiri poena ispod koša (49:48). Tenzija pred kraj meča je bila veća što je rezultiralo sa par nesportskih faulova i dodatnih  bacanja za ekipu Stomatološkog fakulteta. Kukulj, Gazivoja i Đukić su bili po jednom precizni sa linije slobodnih bacanja, za konačan rezultat na meču 54:49 u korist stomatologa.

Statistika

Stomatološki fakultet

Matematički fakultet

Šut za 1 poen 10/15 10/16
Šut za 2 poena 15/34 13/33
Šut za 3 poena 3/16 6/17
Defanzivni skok 14 12
Ofanzivni skok 8 5
Asistencija 6 6
Izgubljena 7 6
Ukradena 3 3
Blokada 1 0
Košarkaš Stomatološkog fakulteta Aleksandar Gazivoja je bio zadovoljan igrom svoje ekipe i dodao očekivanja u nastavku takmičenja. „Utakmica je bila gusta, u početku puno grešaka ali na kraju smo uspeli da pobedimo i ispravimo neke greške. Nadamo se prolazu, očekuje nas teška utakmica sa FON-om“, izjavio je Gazivoja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV na mišiće do pobede
Naredni tekstMašinski fakultet rutinski protiv Filološkog fakulteta
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.