Stomatolozi nadigrali turiste!

565

Momci sa Stomatološkog fakulteta pre isteka vremena savladali su basketaše Visoke turističke škole rezultatom 21:10 u petom kolu Dank šop 3×3 lige u organizaciji USSB-a. Đurović je razigravao stomatologe sa upisanih 11 poena, uz četiri pogođena šuta za dva. Na suprotnoj strani Perjaničić je zabeležio pet poena.

Finalni dan USSB


Spisak igrača
Stomatološki fakultet Visoka turistička škola
0 Stojić 0 Mitić
10 Đurović 6 Simić
15 Bošković 14 Perjaničić
11 Jovanović 15 Jevtić
Stomatolozi su meč započeli mini serijom od 2:0, ali je na suprotnoj strani Mitić pogotkom izvan linije 6,75 izjednačio rezultat (2:2). Niz je nastavio Perjaničić realizovanim slobodnim bacanjem sa linije penala (2:3). U nastavku se vodila ujednačena igra do rezultata 6:5 kada je usledila serija od 7:0 za stomatologe  (13:5). Iz redova turista niz protivnika prekinuo je Mitić košem sa poludistance. Organizovani napadi stomatologa omogućili su im seriju od 3:0 koju je košem za dva predvodio Đurković, a košem za jedan pratio ga je Jovanović (16:6). Na suprotnoj strani rezultatski priključak održavao je Simić preciznim pogotkom izvan linije 6,75, ali su kod stomatologa Stojić i Đurković kroz dve identične akcije uvećali prednost svog tima ( 18:8). Za turiste je Perjaničić postigao dvojku, uprkos tome stomatolozi su uspešno održali stečenu prednost i koševoma Đurovića i Jovanovića rutinski priveli meč kraju (21:10).
Statistika
Stomatološki fakultet Visoka turistička škola
Šut za 1 poen 11/13 3/5
Šut za 2 poena 4/10
Slobodnja bacanja 2/2 1/1
Defanzivni skok 10 4
Ofanzivni skok 4 1
Asistencije 3 1
Nakon pobede nad Visokom turističkom školom, igrač Stomatološkog fakulteta Bogdan Jovanović ukazao je na značaj ove utakmice. „Dobro smo startovali takmičenje, ova utakmica nam je bitna za prolaz. Imamo realne šanse da prođemo dalje, videćemo šta će biti u nastavku takmičenja“, izjavio je Jovanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV sačuvao drugo mesto u grupi
Naredni tekstDerbi kola pripao FON-u!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.