Stomatolozi bolji od Biologa

95

Košarkaši Stomatološkog fakulteta ostvarilisu pobedu u oksviru jedanaestog vikenda SUUB lige, savladavši Biološki fakultet rezultatom 58:50 (14:12, 17:10, 11:18, 16:10). Stomatolozi su početnu prednost uspeli da očuvaju do samog kraja utakmice,iako su već u prvoj deonici ostali bez važnog igrača.

Poenima Đukića stomatolozi su došli do početnog vođstva, nakon čega je usledila tehnička za Kukulja. Sa druge strane, Zbiljić je iskoristio slobodno bacanje, a zatim poenima Džebrića, Berke i opet Zbiljića, biolozi preuzimaju vođstvo (12:6). Uzvratili su stomatolozi istom merom, Đurković je koristio prilike sa distance i poludistance, pa donosi izjednačenje (12:12).  Odmah nakon toga usledila je još jedna tehnička, a potom i isključenje Kukulja. Zbiljić je ovog puta bio neprecizan sa linije penala, pa novom dvojkom Đurkovića stomatolozi na odmor odlaze sa dva poena prednosti (14:12).

20170319_172759[1]

Do sredine drugog perioda igra  obe ekipe bila je izjednačena, a stomatolozi nisu imali veću prednost od četiri poena. Krajem deonice košarkaši Stomatološkog fakuleta vezali su dve trojke, precizni su bili Đukić i Kovačević, pa us se odlepili na deset poena prednosti (29:19). Do odlaska na odmor biolozi su smanjili zaostatak za samo jedan poen, pa je ovaj kvartal završen rezultatom 31:22 u korist Stomatološkog fakulteta.

Sastavi timova

U treću četvrtinu biolozi su ušli znatno organizovanije. Uspeli su da poprave svoju igru u napadu, pri čemu je najistaknutiji bio Džebrić sa 11 poena, a pored njega još je precizan bio i Zbiljić sa pet poena. Sa druge strane, razigrao se Dubajić, koji je pogađao sa poludistance. Uspeli su biolozi da zatvore šut svojih protivnika i do kraja treće deonice smanje zaostatak na samo dva poena (40:42).

Neizvesnu borbu videli smo u poslednjoj deonici. Sve do njene sredine biolozi su održavali minimalan zaostatak, da bi pri rezultatu 52:50 stomatolozi napravili mini-seriju. Usledila je tehnička za Zbiljića, što je dodatno poremetilo biologe, pa je Đukić pogotkom sa linije penala stavio tačku na ovu utakmicu (58:50).

Statistika

U ekipi Stomatološkog fakulteta čak tri igrača bila su najefikasnija, Đurković sa 14 upisanih poena, Dubajić sa jednim manje, a pratio ih je Đukić sa 11. Sa druge strane, u redovima Biološkog fakulteta najefikasniji bio je Džebrić sa 17 poena, dok je Zbiljić upisao 15 poena.

Fejsbuk komentari