Stomatološki rutinski protiv FVM-a

244

Odbojkašice Stomatološkog fakulteta savladale su Fakultet veterinarske medicine u meču odigranom na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje  sa 2:0, po setovima 25:4 i 25:10.

Finalni dan USSB

 

U prvom setu viđena je brza i organizovana igra odbojkašica Stomatološkog fakulteta, koje su bez ikakve šanse ostavile koleginice na suprotnoj strani. Seriju 8:1 započela je Petrovićeva, a upotpunila vrlo raspoložena Mitrovićeva koja je nepogrešivo završavala dobro uvežbane akcije. U tim trenucima je i servis odlično služio Stomatološki fakultet, tačnije Brdarevu koja je zabeležila tri as udarca. Retke greške igračica iz Rankeove ulice dovele su do rezultata 8:3, koji je probudio kakvu-takvu kod igračica FVM-a. Nakon toga usledili su veoma snažni servisi Petrovićeve koji su rezultirali greškama protivnica pa je prednost porasla na 16:3. Nakon jedne greške Stomatološkog fakuklteta i četvrtog poena u ovom setu za FVM, na servis je došla Tubinova i do kraja seta  FVM nije uspeo da uzme nijedan poen. Tri as udarca i sijaset lopti koje su uzrokovale loš prijem protivnica donele su veoma ubedljivu prednost ekipi Stomatološkog fakulteta. Usledilo je i nekoliko dobro uvežbanih akcija koje je u poene pretvorila Milanovićeva pa je rezultat na kraju prvog seta bio 25:4.

 

Statistika
STATISTIKA Stomatološki fakultet FVM
Poeni iz igre 26 2
Poeni iz bloka 1 1
As servisi 13 1
Greške iz igre 9 10
Greške iz bloka / 1
Servis greške 1 /

Početak drugog seta nagovestio je znatno veću borbu pošto su Džogovićeva servisom i Kovačevićeva poenima iz igre donele prednost od 0:4 u korist FVM-a. Međutim, nada nije dugo potrajala pošto je Brdareva neodbranjivim servisima povela seriju kojom je Stomatološki fakultet došao do prednosti od 7:4. FVM je suviše zavisio od grešaka koleginica sa druge strane pa je nakon dve takve greške iz igre, ali i nekoliko poena Mitrovićeve, rezultat glasio 12:6. Serija od tri veoma efektna napada preko Mitrovićeve donela je ubedljivu  prednost Somatološkom fakukultetu koja je iznosila devet poena (15:6). Uspeo je FVM da veže tri poena i vrati zaostatak na minus šest (15:9), ali to je bilo nedovoljno za ekipu Stomatološkog fakulteta. Serijom grešaka protivnica, ali i raznovrsnim rešenjima u napadu Brdareve,odbojkašice Stomatološkog fakulteta su kompletirale seriju od 10:1 i postavile konačan rezultat ovog seta 25:10.

 

Sastavi timova
Stomatološki fakultet FVM
5 Mitrović 3 Bacić
6 Brdar 5 Ćalasan
8 Vukanović 7 Kovačević
10 Petrović 8 Mitanović
11 Nikolić 10 Džogović
12 Tubin 13 Krstić
13 Milanović 16 Zdravković

Najefikasnija na ovom susretu bila je Mitrovićeva iz redova Stomatološkog fakulteta sa devet postignutih poena. Kod FVM-a istakla se Kovačevićeva sa dva poena iz igre.

 

Nakon utakmice, Tubinova je čestitala protivnicama: „Ovo je bila važna pobeda. Očekujem da nastavimo u ovom ritmu“, izjavila je za naš sajt kapiten ekipe Stomatološkog fakulteta.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB