Stomatologija propustila šansu za prolaz

560

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedili su ekipu Stomatološkog fakulteta rezultatom 49:43 (12:6, 9:15, 13:13, 15:8) u okviru dvanaestog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji u ekipi FSFV-a bili su Karanović sa 10 poena i 5 skokova i Milošević sa isto toliko poena i 7 skokova, a u ekipi stomatologa izdvojili su se Kukulj sa 13 poena i Đurković sa poenom manje.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je igrana u sporijem ritmu, a FSFV je uspeo da iskoristi taj način igre da dođe do prvog vođstva. Nakon ofanzivnog skoka Karanovića i faula nad njim pri šutu, on je bio samo jednom precizan sa linije slobodnih bacanja (1:0). Stomatolozi su već u sledećem napadu uspeli da poentiraju – Kukulj je bio precizan pri prodoru iz solo akcije za rano vođstvo (2:1). Nakon toga, Jovanović je na sličan način došao do novih poena, dok je Đurković bio oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja za rezultat od 6:1 za stomatologe. Igrači FSFV-a napravili su malu seriju poena, predvovio ih je Žitić sa postignutih 5 poena i na taj način došao do novog vođstva na utakmici (9:6). Stomatolozi do kraja četvrtine nisu mogli da se izbore za dodatne poene, a Karanović je poveo svoju ekipu na odmor preciznim šutem sa linije 6.75 (12:6).

Druga četvrtina pripala je Stomatološkom fakultetu – inicijativa je bila na njihovoj strani sve vreme. U napadu su igrali brže, a u odbrani čvršće. Prve poene postigao je Kukulj iz još jedne solo akcije prodorom do koša (12:8). FSFV je rano ušao u bonus što pokazuje činjenica da su stomatolozi u ovoj četvrtini šutnuli 10 bacanja, ali uz lošu realizaciju. Milić je uspeo da bude precizan samo dva puta sa linije slobodnih bacanja od 6 pokušaja (12:10). Igrače FSFV-a nije išao šut, pa je prve poene postigao Žilović preciznim šutem za tri poena nakon 3 minuta igre i odmah nakon toga bio je precizan pri šutu za dva poena (17:10). Karanović je nakon još jednog ofanzivnog skoka uspeo da izvuče faul, ali je bio samo jednom precizan sa linije slobodnih bacanja (18:10). Kukulj je nakon igre pik-en rol sa Milićem uspeo da iznudi slobodna bacanja za sebe koja nije promašio, za dodatno smanjenje prednosti protivnika (18:12). Na liniju slobodnih bacanja za FSFV išli su još Vidović koji je bio oba puta precizan i Vukosavljević koji je jedanput bio precizan (21:12). Stomatolozi par minuta pred kraj četvrtine počeli su da pogađaju šuteve – Đurković ih je predvodio sa dve pogođene trojke, a Milić ga je pratio sa jednom uz zvuk sirene na kraju četvtine za prvo izjednačenje na meču (21:21).

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Stomatološki fakultet

1 Milošević M. 1 Manitašević T.
3 Žilović A. 7 Dubajić L.
4 Vidović U. 10 Đurković L.
5 Mijović F. 11 Jovanović B.
6 Badovinac P. 14 Lazić S.
7 Milanović M. 15 Bošnjović A.
9 Karanović N. 18 Marković N.
11 Žitić M. 22 Stojnić P.
33 Vukosavljević L. 41 Milić U.
44 Mihajlović N. 55 Kukulj O.
66 Perišić V.
Treća četvrtina je igrana u sporijem ritmu od prethodne, igralo se koš za koš uz čvrstu odbranu sa obe strane. Četvrtinu je otvorio Vidović pogodivši šut za tri poena iz organizovanog napada FSFV-a (24:21). Kukulj i Milić su uzvratili šutem za dva poena za novo vođstvo (25:24). Karanović je uspeo da pogodi faul koš i dodatno bacanje za povratak vođstva (27:25). Stomatolozi su iz organizovanog napada i preciznom završnicom pod košem iz prodora Đurkovića došli do novog izjednačenja na meču (27:27). FSFV je vratio rezultatsku prednost nakon pogođenog slobodnog bacanja Miloševića i zakucavanja iz kontre Žilovića (30:27). Kukulj je bio precizan pri šutu za tri poena, a već u sledećem napadu uspeo je da pogodi šut za dva i tako obezbedi svojoj ekipi novo vođstvo (32:30). Do kraja četvtine je FSFV svoje poene postizao iz brzih kontranapada – Milošević i Žilović su bili precizni pri prodoru i pred kraj četvrtine obezbedili još jedno vođstvo svoje ekipe (34:32). Za kraj četvrtine, Jovanović je uz šut za dva poena doneo dodatno izjednačenje (34:34).

U četvrtoj četvrtini, inicijativa je bila na strani igrača FSFV-a. Čvršće su igrali u odbrani i koristili svaku priliku da dođu do poena. Već na početku četvrtine, Karanović i Milošević pogodili su dva šuta za dva poena (38:34). Stomatolozi su se mučili ofanzivno u ovoj četvrtini. Milić je uspeo da bude precizan jednom sa linije slobodnih bacanja (38:35). Međutim, Žilović je iz organizovanog napada bio precizan pri prodoru, Milošević pri šutu za tri poena a Žitić oba puta sa linije slobodnih bacanja za dodatnu prednost svoje ekipe pred kraj meča (45:36). Đurković je uspeo da smanji prednost protivnika šutem za dva poena, pratio ga je Jovanović postignutim košem uz faul nakon čega je pogodio i dodatno slobodno bacanje (45:39). Do kraja četvrtine, košarkaši FSFV-a su poentirali samo sa linije slobodnih bacanja – Badovinac je bio tri puta precizan, Vidović jednom, a na drugoj strani je Jovanović uspeo još jednom da pogodi šut za dva poena za konačan rezultat na meču u korist FSFV-a (49:42).

Statistika

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Stomatološki fakultet

Šut za 1 poen 15/23 8/16
Šut za 2 poena 10/24 11/30
Šut za 3 poena 5/20 4/16
Defanzivni skok 15 14
Ofanzivni skok 4 5
Asistencija 7 4
Izgubljena lopta 5 8
Ukradena lopta 6 3
Blokada 2 0
Košarkaš i kapiten Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Nenad Karanović, izjavio je da su uprkos malom broju treninga odigrali dobro i podelio ciljeve svoje ekipe. „Dobro smo odigrali drugo poluvreme. U početku smo imali mali problem kao i na prošloj utakmici gde smo baš u prvoj četvrtini loše započeli, poveli su sa 6 razlike ali smo to na kraju uspeli da anuliramo. Imamo najveće ciljeve i nadam se da ćemo uspeti uspostaviti ono što smo imali u prvom delu sezonu i srušimo FON“, rekao je Karanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF preokrenuo protiv arhitekti
Naredni tekstIvanković doneo trijumf Filološkom fakultetu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.