Stomatologija kobna po prvakinje

1116

Odbojkašice Stomatološkog fakulteta savladale su aktuelne šampionke, devojke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 2:1 ( 25:21, 22:25, 15:10) u ligi Univerziteta u Beogradu i tako im nanele prvi ovosezonski poraz. Prilično ujednačen meč, ekipa stomatologije je dobila zahvaljujući manjem broju grešaka.

Finalni dan USSB

 

Smečovima korektora Batterstin, odbojkašice FSFV-a povele su 2:0. Tada je usledila serija stomatologije od 7:0 koju je predvodila Mitrovićeva dobrim servisima. Palavestrić je malo posle poentirala iz prvog tempa (10:3). Sredinom seta, ponovo je Batterstin dva puta poentirala i smanjila zaostatak svog tima na 13:8. Ipak, rano stečenu prednost Stomatološki fakultet je dobro branio tokom celog seta. Odbojkašice sa Košutnjaka su u nekoliko navrata smanjivale na dva poena zaostatka ali nisu imale dovoljno koncentracije i snage da povedu. Krajem seta, pri rezultatu od 20:18  u korist stomatologije, srednji bloker tog tima, Palavestrić, tri puta uzastopna je poentirala i povisila na 23:18. Ista odbojkašica je precizno smečovala za 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je u sličnom ritmu. As servisima Marčetićeve, tim FSFV-a je poveo sa 4:1. Piperski je svojim poenima izjednačila na 4:4. Tada je najzapaženiji pojedinac u timu FSFV-a Batterstin napravila seriju od 5:0 i povisila na osetnih 9:4. Tajm-autom je tim Stomoatološkog fakulteta presekao Batterstin, ali su ovu prednost odbojkašice sa Košutnjaka konstantno branile pa su na drugu pauzu u ovom setu otišle pri rezultatu 17:13. Tim stomatologije je pokušao da se vrati u set, Brdar i Tubin su poentirale, pa su devojke sa Vračara u jednom momentu i minimalan zaostatak (18:19). Ipak, studentkinje FSFV-a su u završnici seta bile koncentrisane i poenima Batterstinove i Marčetićeve rezultatom 25:22 izjedančile na 1:1 u setovima.

Sastavi timova
Stomatološki fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Piperski A. Popović L.
Mitrović A. (c) Marčetić J. (c)
Brdar J. Rajevac T.
Simić A. Jovičić A.
Mihailović J. Battestin G.
Matić A. Jezdimirović T.
Tubin Z.
Palavestrić J.
Milovanović M.

Odlučujući set počeo je sa nekoliko grešaka na obe strane terena (3:3). Zatim je udarna igla u napadu FSFV-a još nekoliko puta slabije intervenisala, što se odmah videlo i na semaforu (6:3). Četiri uzastopna poena kapitena Marčetićeve, dovele su do toga da serdinom odlučujućeg seta, odbojkašice sa Košutnjaka povedu rezultatom 7:6. Klupa stomatologije je tada zatražila pauzu, posle koje su as servisom Brdarove i blokom Simićeve, povele rezultatom 8:6. Greškom tima FSFV-a, Stomatologija je povisila svoju prednost na plus četiri (13:9). Pipreski je iz zone dva postigla poslednji poen za svoj tim i konačan rezultat 15:10 u korist Stomatološkog fakulteta.

Statistika
Statistika: Stomatološki fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Poeni iz igre 29 30
Poeni iz bloka 2 4
As 6 8
Servis greške 6 6
Greške iz igre 8 19

Kapiten stomatologije, Mitrovićeva, nije krila sreću nakon pobede, a onda se osvrnula i na dalji tok lige.  „Igrale smo veoma napetu i ravnopravnu odbojku tokom celog meča. Čestitala bih protivnicama na korektnoj borbi. Napad nam je bio dobar tokom celog meča i zbog njega smo trijumfovale. Smatram da ćemo ovakvom igrom uspeti da savladamo i ostale ekipe“, rekla je Mitrovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojka: Najava četvrtog vikenda USSB Prvenstva
Naredni tekstGoleada Srdanovića!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.