Stojić i Perković režirali preokret mašinaca

354

Košarkaši Mašinskog fakulteta slavili su u duelu sa Saobraćajnim fakultetom rezultatom 53:41 (10:11, 3:14, 15:7, 25:9), u okviru 13. vikenda SUUB lige. Mašinci su maestralnom igrom u poslednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio 13 poena. Najefikasniji igrač, bio je Stojić, koji je svih 12 poena postigao u poslednjoj četvrtini. Pratio ga je Perković sa dabl-dabl učinkom od 11 poena, 11 skokova i 4 blokade.

Finalni dan USSB

 

Početak meča, kao i čitavo poluvreme, nisu nagoveštavali pobedu mašinaca. Loša realizacija sa linije za tri poena i nekoliko promašenih zicera, obeležili su prvih 8 minuta. Saobraćajci su preko Vukovića i Jovanovskog pronalazili put do koša, nastojeći da kazne slab napadački performans Mašinskog fakulteta. Vođstvo Saobraćajnog fakulteta bi po završetku prve četvrtine nesumnjivo bilo veće, da nije bilo Perkovićeve odlične odbrane pod košem. Centar mašinaca je zabarikadirao reket, podelivši tri blokade u ovom periodu i pokupivši nekoliko defanzivnih skokova, čime je pomogao ekipi da održi rezultatski priključak.

Usledio je najslabiji period igre Mašinskog fakulteta, propraćen haotičnim napadima, olako izgubljenim loptama i promašenim zicerima. Saobraćajci su koristili totalnu dekoncentraciju protivnika, a prednjačio je Košević poenima iz reketa i ofanzivnim skokovima, kojima je pravio probleme unutrašnjoj liniji Mašinskog fakulteta, oslabljenoj neigranjem Garića. Upravo u ovoj deonici, Saobraćajni fakultet je stekao najveću prednost na meču (23:10), zahvaljujući napadačkoj, a i defanzivnoj disfunkciji rivala. Mašinci su u ovom kvartalu postigli samo jedan pogodak iz igre, što im nije davalo optimistične prognoze pred drugo poluvreme.

U drugom poluvremenu ekipa iz Bulevara Kralja Aleksandra je uspela da konsoliduje redove i zaigra ozbiljnije na obe polovine terena. Rakić i Danilović su trojkama na početku treće četvrtine kreirali seriju 6:0, koja je razbudila ekipu. Perković se trojkom i poenima iz reketa pridružio saigračima, obavljajući istovremeno dobar posao u odbrani reketa. Uprkos blagom naletu, momci u plavoj opremi nisu uspeli da preokrenu rezultat do kraja treće četvrtine.

Sastavi timova
Mašinski fakultet     Saobraćajni fakultet
5 P. Danilović 4 U. Ćirović
6 A. Rašković 5 N. Jovanovski
8 M. Gojak 6 R. Mrđa
9 A. Stojić 7 M. Nešković
10 B. Rakić 10 O. Radisavljević
13 N. Repac 11 D. Hristov
14 N. Dimić 12 S. Vuković
23 P. Perković 14 L. Đokić
91 P. Bojović 15 S. Košević

Tek u poslednjoj četvrtini, mašinci su pronašli šutersku formulu i preokrenuli rezultat. Aktuelni osvajač bronze je skoro perfektno šutirao iz igre, zabeleživši samo jedan promašaj do kraja. Najveće zasluge za preokret idu Stojiću, čija je intervencija izazvala igru u bržem ritmu i pokrenula mašinu. Plej mašinaca je bio prisutan na svim stranama: igrao agresivnu odbranu, istrčavao kontre, grabio ofanzifne skokove, proigravao, pogađao sa svih pozicija, čime je jezičak na vagi prevagnuo na stranu Mašinskog fakulteta. Stojić je svih 12 poena postigao u poslednjoj četvrtini, a njegova ekipa je u poslednjih 8 minuta pogodila 5 trojki, preko pomenutog igrača, Repca, Gojaka i Perkovića, čime je stekla dvocifrenu prednost i došla do pobede. Neumorni Perković je suvereno vladao pod oba koša, kontrolišući skok u potpunosti, čime je kompenzovao nedostatak jednog od najboljih igrača, Vuka Garića,  čime je ugasio sve nade saobraćajaca o eventualnom preokretu.

Statistika
IME EKIPE    Mašinski fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni 53 41
Šut za 1p 1/7 3/4
Šut za 2p 14/31 13/20
Šut za 3p 8/22 4/21
Of. Skok 7 4
Def. skok 18 26
Asis. 10 8
Blokada 4 0
Iz.lopta 7 10
Uk.lopta 6 5
Jedan od najboljih aktera meča, Petar Perković smatra da je dobra timska odbrana donela preokret. “Dolazili smo do lakih poena zahvaljujući dobroj timskoj defanzivi, promašili smo dosta zicera i otvorenih šuteva, ali smo dobrom saradnjom u odbrani došli do preokreta i pobede”, konstatovao je Perković.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIvanović vodio FSFV do pobede
Naredni tekstFSFV-u pobeda nad FON-om, Klicov zna put do pobede
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.