Šterićeva odbranila Filozofski

1183

Filozofski fakultet odneo je pobedu u meču protiv ekipe Pravnog fakulteta rezultatom 2:1 (25:20, 12:25, 15:8) u okviru 14. vikenda odbojkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Pored Simonovićeve, koja je bila najistaknutiji igrač u redovima pobedničkog tima sa osvojenih 15 poena, veoma važnu ulogu igrala je i Milica Šterić koja je bila stub odbrane tokom čitavog meča.

Finalni dan USSB

Epilog meča nikako se nije mogao naslutiti na samom početku jer je Pravni prvi poen osvojio nakon servis greške Pejnovićeve. Izostao je dobar prijem u redovima Filozofskog fakulteta, pa je uspešnim napadima Veljovićeve, asom Milenkovićeve, ali i nakon idealnih dizanja kapitena Selakovićeve i realizovanih napada Stanišićeve, Pravni došao na 8:2 nakon čega je Filozofski fakultet zatražio timski tajm-aut. Posle kratke pauze, ekipa Filozofskog fakulteta poboljšala je prijem, a to joj je omogućilo da bolje organizuje napade i lakše osvaja poene. Bile su uspešne i u bloku, Petkovićeva i Simonovićeva zaustavile su napade Pavnog, a nakon lošeg dizanja Selakovićeve došli smo do prvog izjednačenja 10:10. Tanja Jeković se dobro snašla na mreži i plasirala loptu u prvi metar protivničke polovine terena, ali nije bila sigurna na servisu pa je opet rezultat bio izjednačen (11:11). Pored preciznih servisa,Milenkovićeva je dodavala i idealne lopte, pa Veljovićeva i Stanišićeva nisu imale većih problema da upišu poene, a Pravni je vodio 16:13. Đerićeva je upisala poen iz napada (14:16) nakon kog je Filozofski samo uvećavao svoj rezultat, izjednačio, poveo I do kraja seta čuvao stečenu prednost. Pri rezultatu 17:19, pokušale su pravnice tajm-autom da poremete ritam protivnika I vrate rezultatsku predost, ali Simonovićeva je želela da što pre okonča ovaj period igre. Nakon uspešnih napada korektora Filozofskog fakulteta, libero Šterićeva dodala je idealnu loptu Pejnovićevoj, ona je prosledila do Simonovićeve koja je donela Filozofskom prednost u setovima (25:20).

Sastavi timova
Filozofski fakultet Pravni fakultet
1 Vlahovljak Andrijana 6Selaković Snežana
5 Simonović Milica 8 Jovanović Sara (L)
6 Pejnović Nevena 1 Despotović Violeta
7 Šterić Milica (L) 3 Ćetković Milica
8 Đerić Ivana 4 Veljović Teodora
9 Radivojević Tanja 5 Jeković Ana
11 Ković Jana 7 Stanišić Teodora
17 Petković Snežana 10 Milenković Maja
11 Blagojević Anđela

Nakon furioznog završetka prvog seta činilo se da će Filozofski bez problema okončati ovaj susret. Međutim, Pravni je pokazao borbenost i na startu drugog perioda igre poveo 6:0. Pravnice su koristile greške protivnika, poboljšale igru u bloku, a Jovanovićeva i Šterićeva su dobro čuvale drugu liniju. Despotovićeva je bila bolja u igri jedan na jedan, zaustavila je prvi tempo Petkovićeve (12:6), a timski tajm-aut pozvala je ekipa Filozofskog pri rezultatu 6:13. Filozofski nije bio precizan na servisu, a  pravnice su mirnije dodavale kontre i bolje organizovale napade pa je je brzo bilo 22:11. Napeto je bilo u taborima oba tima, upisan je žuti karton kapitenu Pravnog fakulteta, a tačku na drugi set stavila je Despotovićeva poenom iz bloka (25:12).

Odlučujći set otvorila je Pejnovićeva servisom, a prvi poen Filozofskom donela je Simonovićeva iz bloka. Držale su pravnice priključak na samom početku, ali greškama su pomogle protivnicama da uvećaju rezultatsku prednost. Radivojevićeva je osvojila još jedan lep poen – iz mesta je plasirala loptu preko bloka protivnica pa je bilo 7:4. Filozofski je sa +4 otišao na promenu strana I tu prednost čuvao i uvećavao do kraja utakmice. Đerićeva je beležila asove, a sa druge strane Milenkovićeva je iskoristila idealno dizanje kapitena i smanjila prednost na 5:10. Filozofski je pokazao visprenost na mreži i rutinski priveo ovaj meč kraju, a konačan rezultat je postavljen servis greškom Veljovićeve (15:8).

Statiistika
Filozofski fakultet Pravni fakultet
Poeni iz igre 24 25
Poeni iz bloka 7 8
As servis 5 7
Geške iz igre 6 10
Greške iz bloka / /
Servis greške 7 6

Tanja Radivojević je od svojih saigračica dobila najlepši rođendanski poklon, a nakon meča ječestitala protivnicama i istakla da u nastavku takmičenja očekuje veliku borbu. “Žao nam je što nismo upisale pobedu maksimalnim rezultatom, jer bismo tako zauzele prvo mesto u grupi. Nismo prikazale savršenu igru, ali nije bilo loše, svaka čast protivnicama. U nastavku takmičenja očekujemo veliku borbu, videćemo dokle ćemo moći da stignemo. Stremimo najboljem rezultatu”, izjavila je Radivojevićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB