Stefan Ilić nakon titule Mašinca: Druženje van terena je važno za uspeh ekipe

101

Rukometaši Mašinskog fakulteta postali su šampioni USSB rukometne lige nakon  deset godina učešća u takmičenju. U finalnom susretu pobedili su ekipu Fakulteta organizaconih nauka koja je ligu osvajala prethodne dve sezone.  Sada kada su se utisci slegli, o ligi i o samom finalu impresije je izneo igrač Mašinskog fakulteta i budući kapiten Stefan Ilić.

Tim je zadovoljan kako je protekla cela liga i smatraju da su prikazali odličnu igru. Dobra je bila organizacja takmičenja. Vrlo smo zadovoljni našom igrom. Liga je mogla da bude malo jača, ova sezona je bila specifična zbog dve lige. Ekipa se odlično poznaje. Stefan smatra da je to ključno za dobru igru na terenu.  Ja sam u timu već četiri godine, sastav se menjao, ali se  godinama već uigravamo. Družimo se  i van terena, što je svakako jako bitno. Naš trud se isplatio i uspeli smo da osvojimo ligu, posle toliko godina.  Što se taktike i igre na utakmici tiče, Mašincima su pomogle starije kolege. U trenerskom poslu nam je pomagao Mirko Crnomarković, bivši igrač našeg tima. Kapiten igra i nezgodno je da prati sve što se dešava i na terenu i na klupi. Mirko je ubacivao i izbacivao igrače, podvikivao kad je trebalo i gledao šta i kako. On je odradio fenomenalan posao ove sezone. Njemu i  Bogdanu Bajčeti dugujemo veliku zahvalnost što su izdvojili svoje vreme i bili uz nas.

Stefan naglašava da ekipi nije od presudne važnosti sa kim igraju.  Svakoj ekipi prilazimo isto, nije nam bitno da li je to FON, RGF, Pravni… Prema svakoj ekipi imamo poštovanje i sve gledamo jednako. Tokom godina se poboljšao kvalitet timova. Sada u svim ekpamaigraju ljudi koji se bave rukometom, treniraju, igraju po klubovima, ranije nije bilo tako.  Ipak, kao najtežeg protivnika Stefan izdvaja Saobraćajni fakultet. Odigrali smo težak meč sa Saobraćajnim fakultetom u polufinalu. To je bilo finale pre finala, možda i teža utakmica od finala. Tada smo pokazali šta i koliko možemo. To nam je jedna od dražiš pobeda, ne pamtim da smo se tako radovali od kad sam ja u timu.

Kada je reč o finalnoj utakmici, tim je bio siguran u sebe i to im je bilo glavno oružje.  Znali samo da možemo da ih dobijemo, samo da se potrudimo i prikažemo ono što znamo. Moglo je bez penala, stigli smo ih u drugom poluvremenu i bili bolji, ali bilo kako bilo, uspeli smo da pobedimo. Na pitanje da li im je dodatna motivacija bila da prekinu seriju titula FON-a Stefan odgovara:  Poznajemo igrače FON-a. Znamo se iz i klubova i postoji neka draž pobediti bivšeg saigrača. Ali opet, igramo sa nas, ne gledamo toliko protivnike.

Nakon utakmice u ekipi je zavladala pa iako srećni, nisu odmah potpuno bili svesni svog uspeha. Mi smo uleteli u teren i pre zvaničnog kraja, bilo je burno veče, puno adrenalina.  Prvog dana nakon finala nismo bili svesni šta smo uradili. Posle par dana smo sumirali utiske i onda smo shvatili šta smo postigli i koliki smo uspeh napravili. To je prva titula Mašincu posle 10 godina.

Mesto kapitena Stefan Ilić će u narednoj sezoni naslediti od dosadašnjeg predvodnika Pavla Radomana. Naravno, planiramo da branimo titulu, a napadamo i pehar u drugoj ligi.

Fejsbuk komentari