Stefan Golović – ,,Podgorička Budućnost na hladnom Islandu”

2916

Finale Lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda je za nama, euforija oko same utakmice, a i ona praznična uveliko su splasle, zimska pauza je gotova i pravo je vreme da se sumiraju utisci o sezoni. Novi-stari šampion u muškom futsalu postala je ekipa Univerziteta Singidunum, koja je u neizvesnom finalu savladala Sportsko udruženje ,,Victoria” nakon boljeg izvođenja penala. Jedan od ,,važnijih šrafova” u povratku ,,Singija” na tron studentskog futsala bio je i Podgoričanin Stefan Golović, uz Milana Srdanovića ,,druga violina” ovosezonskog napada crveno-belih, koji je rekapitulirao sezonu, ali se osvrnuo i na svoju fudbalsku karijeru van studentskih borilišta.

Finalni dan USSB

Finalni meč doneo je veliku dramu i bio je pravi ,,klasik” za sve ljubitelje futsala. Na kraju je penal-serija odlučila pobednika i pehar je nakon godinu dana pauze vraćen u Danijelovu ulicu.

,,Pre svega da kažem da smo odigrali jednu zaista dobru sezonu. Bili smo ubedljivi na svakoj utakmici, postizali dosta golova i sa lakoćom stigli do finala. U finalu nas je dočekala ekipa Pravnog. Bila je to najteža utakmica. Bilo je neizvesno do samog kraja, ali mislim da smo ipak zasluženo slavili posle boljeg izvođenja penala i vratili titulu gde joj je i mesto.”

Do polufinalnog susreta, Stefan i saigrači nisu imali problema i sa lakoćom su savladali sve protivnike. Dve utakmice grupne faze donele su čak i dvocifren broj golova u mrežama njihovih rivala, a jedna od tih utakmica bila je protiv Pravnog fakulteta Union.

,,Što se tiče utakmice sa ekipom Uniona – jedna odlična utakmica za nas. Prava goleada, a na kraju je moglo i biti ubedljivije od 16:0. Svakako po učinku naša najbolja utakmica u sezoni.”

Nakon prvog mesta u grupi, usledila je i laka pobeda u četvrtfinalu nad Visokom školom za I.T.S., a potom i polufinalni susret sa jednim od iznenađenja turnira, ekipom Beogradske poslovne škole, koji je Singi rešio u poslednjim sekundama pogotkom za 3:2.

,,Polufinalna utakmica je isto bila dobra. Dao sam prvi gol nakon duplog pasa sa Srdanovićem. Bili smo bolji, ali smo promašili 4-5 zicera i na kraju smo primili gol. Na svu sreću, postigli smo u poslednjim sekundama gol i mislim da smo zasluženo otišli u finale.”

Kao i većina svojih saigrača i ostalih igrača iz studentske lige, Stefan se bavio i velikim fudbalom, preko kojeg je proputovao veliki deo Evrope, a prve fudbalske korake napravio je u plavo-belom dresu podgoričke Budućnosti.

,,Bio sam u Budućnosti i u reprezentaciji Crne Gore sve do mlade reprezentacije, ali više ne igram veliki fudbal. Dok sam igrao profesionalno, prošao sam sve kategorije FK Budućnosti i reprezentacije Crne Gore. Nakon toga, prešao sam na Kipar gde sam bio godinu dana i vratio se u Rudar iz Pljevalja. Potom sam ponovo otišao u inostranstvo – u ekipu Keflavika na Islandu. Igrao sam tamo godinu dana i opet se vratio u Budućnost.”

Igranje na Kipru i Islandu ostali su Stefanu u lepom sećanju.

,,Jedno fenomenalno iskustvo. Dve prelepe zemlje. Fudbal im je na veoma visokom nivou – maksimalan profesionalizam. Bilo je uživanje biti deo jednih od ekipa kakve su FK Omonia i Keflavik.”

Pored Kipra i Islanda, pohvale su dobili studentska liga i Sportindeks.

,,Organizacija lige je bila jako dobra. Mislim da je studentska liga šansa da se kroz nju neko nametne i ode korak dalje u futsalu. Pratim je i čitam redovno vaš sajt.”

Podrška Stefanu i saigračima stizala je i od strane fakulteta, pa se uspesi futsalera Singija nisu ni dovodili u pitanje.

,,Na fakultetu ide odlično, zadovoljan sam. Odličan fakultet i pruža velike mogućnosti. Dekan Nemec i predsednik fakulteta zaista rade sjajan posao i nisam se pokajao što sam izabrao baš Singidunum. Što se tiče futsala prati nas faks. Ja konkretno mislim da uvek može bolje…Nikad nisam zadovoljan i želim više i bolje. Verujem i znam da će, bar što se tiče konkretno futsala, na Singidunumu biti još bolje, jer ova ekipa predstavlja Singidunum u najboljem svetlu!”

Stefanovi planovi za budućnost su pre svega da završi fakultet, a potom i da ostane na neki način u sportu.

,,Što se tiče planova… plan je pre svega da završim fakultet ako Bog da, pa da onda nastavim da radim nešto u sportu. Možda baš kao kondicioni trener, jer sam zbog povrede napustio veliki fudbal…Ali o tom potom – prvo fakultet, pa onda sve drugo”, zaključio je Golović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB