Stefan Ćirić: Reprezentacija predstavlja veliku čast, obavezu i zadovoljstvo

342

Stefan Ćirić, igrač Rukometnog kluba ,,Obilić”, ali i rukometne ekipe Fakulteta organizacionih nauka  našao se na spisku od 22 igrača koje je odabrao selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković za predstojeću EHF nedelju. Naša reprezentacija odigraće dva meča u Austiji sa domaćom selekcijom.
O utiscima o ovom pozivu i o onome šta očekuje, Stefan je govorio za Sportindeks.

Finalni dan USSB

U prvom trenutku kada je poziv usledio nisam mogao da poverujem. Sama mogućnost da treniram sa reprezentacijom je za mene ispunjenje sna. Činjenica da se nalazim na širem spisku nacionalnog tima je kruna moje dosadašnje karijere“, najpre je rekao Ćirić.  Ne krije da se nada da  će se naći na spisku igrača za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj sledeće godine. „Od priprema očekujem prvenstveno da dam sve od sebe kako bih se izborio za mesto na konačnom spisku putnika za Hrvatsku. Naravno pre svega želim da ispunim očekivanja trenera i opravdam poverenje  koje mi je pozivom ukazano“. Kada je reč o značaju reprezentacije Stefan kaže: „Za mene reprezentacija predstavlja veliku čast, obavezu ali naravno i zadvoljstvo. Braniti boje svoje zemlje ne može se porediti ni sa jednim drugim osećajem. Predstavljati svoju naciju i imati mogućnost da je obraduješ čini da se osećam neverovatno.” Neke pozvane igrače sa spiska poznaje iz juniorske reprezentacije. „Sa većinom sam već igrao za juniorsku reprezentaciju Srbije, dok sam neke pratio na prethodnim velikim prvenstvima i deluje nestvarno deliti sa njima teren.“

Stefan je uz studiranje, pored igranja za klub igrao i u ekipi svog fakulteta. Na pitanje koliko mu je to značilo, Stefan odgovara: Igranje u studentskoj ligi pomoglo mi je da održim formu i dodatno unapredim svoju igru. Imao sam slobodu ali je to sa sobom nosilo i određenu odgovornost. Voleo bih da istaknem da pored takmičarskog dela, veoma je značjana atmosfera i odnosi sa saigračima koji su bili fantanstični. To je svakako uticalo na dalji tok moje karijere.” Kako kaže, najviše ga je i motivisala atmosfera u timu: “Ta atmosfera i druženje su me vodili u određenim trenucima i preko svojih mogućnosti. Kao tim koji  su pre svega činili drugari imali smo cilj kojem smo težli i nikakav umor ili težina utakmice nisu nam predstavljali problem jer smo jedni druge upornošću neprestano motivisali.”

Nastupajuća sezona je sada za Stefana dobila novi značaj. Kako kaže, pre svega je važno da sve prođe bez povreda. Samim pozivom na širi spisak reprezentacije ova sezona je dobila novu dimenziju. Očekivanja su kao i svake godine usmerena prvenstveno na zdravstveno stanje kako bi sezona prošla bez povreda, zatim uspeh na klupskom planu kao jedna od glavnih želja. Na kraju, bilo bi neiskreno ako bih rekao da ne ulažem sve svoje napore i želje da u januaru zaigram na EP”, zaključio je Stefan.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIKT deklasirao Računarski na startu sezone
Naredni tekstViša poslovna demolirala Železničare
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs