Srebro za Iliju Ciganović na Kupu Evrope u Bratislavi

89

Uspešni dani za srpski džudo i dalje traju. Nakon što je Nemanja Majdov osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i tako postao prvi Srbin kome je to pošlo za rukom, njegovim koracima nastavio je Ilija Ciganović. Na prestižnom Kupu Evrope koji se održava u Bratislavi Ciganović je u kategoriji do 66 kilograma osvojio srebrnu medalju i tako nastavio uspešan niz srpskih džudista.
Ciganović, inače student Fakulteta za sport Univerziteta Union nije imao lak posao na turniru u Bratislavi. U prvom krugu za protivnika je imao Italijana Kresija koga je savladao rezultatom 1:0, da bi potom, u narednom kolu, iponom nakon tri minuta borbe savladao reprezentativca Nemačke Gračika. Pobedom nad Poljakom Briškom u trećem krugu, Ilija se plasirao u polufinale u kojem se sastao sa reprezentativcem Belgije Gorgenom. Polufinalni duel srpski reprezentativac rešio je iponom nakon nešto više od minuta borbe i tako osigurao novu medalju za srpski džudo. U finalu Ciganović je za protivnika imao drugog predstavnikom Poljske, Lukaša Golusa, koji je iponom savladao našeg takmičara.
Osvajanjem srebrne medalje Ilija je pokazao da se uspešno vraća u formu nakon pauze koju je pravio zbog povrede.
Nadao sam se ovakvom uspehu, posebno zbog povrede ramena i pauze od takmičenja od skoro devet meseci. Znao sam da imam kvalitet za medalju, ali opet kažem, kada dugo pauziraš ispadneš iz ritma takmičenja. Bilo je teško, imao sam odlične protivnike i težak žreb, što pokazuje i činjenica da sam oba trećeplasirana borca ja pobedio. U finalu sam napravio malu grešku i upao u zahvat koji me je koštao zlata. I dalje verujem da sam bolji od Poljaka, ali to je sport. Sledeći turnir je Serbia Open koi se održava u Beogradu za dve nedelje i posle toga me očekuje još nekoliko turnira do kraja godine. Najbitnije je da sam zdrav i da dobro treniram, tako da će i rezultati doći”, istakao je Ciganović.

Fejsbuk komentari