SportIndeks.rs

Srebrni Kragujevčani!i

received_1874447805915384

Lepe vesti nam stižu iz kineskog grada Ksiamen. Basketaši Univerziteta Kragujevac osvojili su srebrnu medalju na turniru Univerzitetske FISU 3×3 Svetske Lige!

Do ovog velikog uspeha ekipa iz Kragujevca u sastavu Marko Milaković, Filip Popović i Nikola Šućov došla je iako oslabljena neigranjem Janka Tanasijevića, koji se nažalost razboleo uoči samog polaska na turnir. U finalnom okršaju naš tim je izgubio od mongloske ekipe Mon-Altus rezultatom 21:17.
Nakon ubedljive predstave u grupnoj fazi, koju su Kragujevčani završili bez poraza, u osmini finala je bez većih problema savladana malezijska ekipa sa Tejlor Univerziteta – 22:13. U četvrtfinalnoj utakmici kragujevačka ekipa je pobedila momke sa Makerere Univerziteta (Uganda) rezultatom – 21:14. Usledila je bitka za finale u kojoj se naša ekipa, prošlogodišnji osvajači bronzane medalje, susrela sa šampionom iz prošle godine, ekipom McGil Univerziteta iz Kanade. Polufinale je bilo veoma neizvesno, ali su Kragujevčani pokazali pobednički karakter i posle velike borbe plasirali su se u finale – 19:18 je bilo u korist naše ekipe. Nažalost, u finalu se bolje snašla mongolska ekipa Mon-Altus.

Ovo je čak osma po redu medalja za Univerzitetski sportski savez Kragujevca na 3×3 takmičenjima.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>