Srdanović ponovo rešio utakmicu 

1153

Futsaleri Udruženja sportskog saveza Beograda (USSB) su u neizvesnoj utakmici savladali SK Univerziteta umetnosti rezultatom (SKUU) 6:4 (2:1), u okviru Međuuniverzitetskog takmičenja. U utakmici u kojoj je ekipa USSB-a tokom cele utakmice diktirala tempo nije bila krunisana ubedljivijom pobedom, već se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj kapiten Srdanović  asistencijom i golom rešio pitanje pobednika.

Finalni dan USSB

Odmah na startu utakmice igrači ekipe USSB-a su nametnuli svoj ritam, imali su loptu u nogama i odli;no kombinovali, a prilike su se samo ređale pred golom Đorđevića. Prvo je zapretio Vojinović koji je posle razmenjenog pasa sa Stankovićem šutirao u golmana Đorđevića. Nedugo zatim još jedna obećavajuća akcija ekipe USSB-a gde je Stanković povukao kontru i dodao do Vojinovića koji je prosledio do kapitena Srdanovića a on šutirao pravo u golmana. Nastavak donosi još uzbuđenja pred golom Đorđevića, ali zbog dekoncentracije i komplikovanja u završnici napada igrači ekipe USSB-a nisu stizali do gola. Usledilo je jedan od retkih napada ekipe SKUU gde je Jovanović povukao kontru sa svoje polovine i dodao do Horvata koji je nespretno šutirao pored gola. Usledio je odgovor ekipe USSB-a gde je Todorović odlično uposlio Srdanovića koji je komplikovao i dopustio golmanu da interveniše. U totalnoj terenskoj dominaciji ekipe USSB-a, igrači SKUU-a su izveli drugu kontru na meču ali ovoga puta su bili precizni, gol je postigao Stojanović (1:0).  Do kraja poluvremena igrači USSB-a su uspeli da preokrenu rezultat. Najpre je Todorović asistirao do Vojinovića koji je rutinski savladao golmana Đorđevića za 1:1, da bi  pred kraj poluvremena Todorović dodao do Stankovića koji je šutirao, ali je bio izblokiran, pa je na odbijenu loptu  naleteo Srdanović i zatresao mrežu protivnika (2:1). U međuvremenu ređale su se šanse ekipe USSB-a, pokušavali su Srdanović, Vojinović i Stanković, ali nisu bili precizni. Konačan rezultat prvog poluvremena je bio 2:1 za ekipu USSB-a.

umetnost

Tek što je krenulo drugo poluvreme futsaleri USSB-a su povećali prednost na 3:1, a gol je ponovo postigao kapiten Srdanović. Odmah u sledećem napadu videli smo  dupli pas Vojinovića i Stankovića i gol Vojinovića za 4:1. Međutim, usledio je odgovor ekipe SKUU-a koja je iz dva kontranapda postigla dva gola. Prvo je Duraković solo akcijom smanjio rezultat na 4:2. U sledećem napadu Bonilović je dodao do Durakovića kome nije bilo teško da savlada golmana Tomića za 4:3. Potom su futsaleri USSB-a nekoliko puta zapretili, ali zbog dekocentrisanosti u završnici nisu postigli gol. Mašili su redom su Todorović, Vojinović i Jokić, i kako to obično biva usledila je kazna. Sekulić je šutirao iz mrtvog ugla, golman je nespretno reagovao i pet minuta pre kraja utakmice rezultat je bio nerešen 4:4. Tada na scenu stupa kapiten Srdanović koji sa dva poteza rešava pitanje pobednika. Najpre je na pas Vojinovića postigao gol, a odmah u sledećem napadu je asistirao Stankoviću koji je prevario jednog igrača i efektno postigao gol za konačnih 6:4.

Sastavi timova
                            USSB                      SKUU
9.Srdanović M. 1.Đorđević L.
10.Todorović S. 25.Nikolić L.
8.Jokić M. 6.Sekulić D.
7.Stanković A. 3.Jovanović M.
5.Vojinović A. 7.Stojanović I.
12.Tomić N. 10.Bonilović V.
9.Jovanović D.
2.Horvat B.
5.Todorović N.
11.Duraković L.

 

Kapiten ekipe SUUB-a Milan Srdanović ističe žal što njegova ekipa nije pobedila većim rezultatom i što nije ispoštovano ono što je dogovoreno u svlačionici. ‚‚Mislim da smo malo pocenili protivnika što nam se umalo nije obilo o glavu. Ekipa SKUU je realno ušla u ovu utakmicu kao autsajder, ali mi nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Sve u svemu mora nekad i ovako da se pobedi” rekao je Srdanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUniverzitet Beograda bolji od USSNS-a
Naredni tekstEksplozija Adamovićeve za bronzu Mašinca!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.