Srdanović odlučio pobednika

1192

U međuuniverzitetskom meču između Novog Sada i Beograda, futsaleri USSB-a su slavili golom kapitena Srdanovića u poslednjoj sekundi, rezultatom 4:3 (2:1). Beogradski Univerzitet je predvodio upravo Srdanović, u tandemu sa Šljivićem, dok je u protivničkoj ekipi najistaknutiji bio Ilić, sa dva pogotka.

Sastav ekipa
Univerzitetski sportski savez Beograda Univerzitetski sportski savez Novog Sada
1 Radenković Milan 5 Nikolić Nikola
5 Pomana Stefan 7 Krasnić Bojan
6 Vojinović Aleksandar 8 Živkov Darko
8 Stanković Aleksandar 9 Knežević Stefan
10 Todorović Srđan 10 Ilić Mladen
11 Arsić Nikola 11 Lazarević Dejan
12 Srdanović Milan  Bugarski Uroš
13 Šljivić Danilo
17 Bukumirović Nikola
 Mijailović Dejan
Finalni dan USSB

Sigurnije je ekipa Novog Sada ušla u meč, i od starta nametnula svoj tempo igre. Prva šansa na utakmici je bila posle šuta Živkova, već nakon pola minuta igre, ali je na golu bio siguran Mijailović. Na drugoj strani, USSB se čvrsto postavio u odbrani, pa protivnički napadači nisu imali slobodan put do kaznenog prostora. Međutim, dobra odbrana je igračima Beograda otvarala kontra napade, a već u prvoj akciji došli su do gola. Odlično je Srdanović prošao po desnoj strani, dok je pred golom Novog Sada bio usamljeni Šljivić, koji je iskoristio asistenciju kapitena, i doneo vođstvo USSB-u, 1:0. Nakon primljenog gola, usledio je pad u igri Novog Sada, koji su koristili Arsić i Vojinović, ipak rezultat se nije menjao. Međutim, krajem prvog dela, su uspeli da se vrate u meč i nakon nekoliko prilika, izjednače, snažnim šutom Ilić, za 1:1.  Kraj prvog dela su obeležili Šljivić i tandem iz Singidunuma, Srdanović i Todorović. Naime, Todorović je bio dobar u odbrani, i začetnik kontre, dok je Šljivić asistrirao  Srdanoviću, sa polovine terena, koji se nalazio sam pred golmanom i postavio rezultat prvog poluvremena, 2:1.
image-0-02-04-c0a1343ff9b0273eca0a441f83a89a2f892cf0799e3314b233cfa74a49235830-V

Nakon pauze, futsaleri iz Novog Sada su krenuli znatno motivisaniji ali i sa bolje organizovanim akcijama. Posle dva minuta igre, došli su do izjednačenja, šutom Lazarevića iz prekršaja, 2:2. Taj period igre obeležila je opasnija i konkretnija ofanzivna igra Novog Sada. Ali su, kao i kod prvog gola, futsaleri USSB-a, iznenadili protivnika akcijom preko Šljivića. Gužvu u kaznenom prostoru USSNS-a, pokušali su da reše prvo Srdanović a zatim i Todorović, šutom sa krila, međutim odbrana je bila bez greške. Do lopte je došao Šljivić, koji je nakon kontakta sa protivničkim igračima završio na parketu, ali ga ni to nije sprečilo da USSB-u donese novo vođstvo, 3:2. Do kraja meča, ekipe su se smenjivale u posedu lopte. Pretežno su napadali Novosađani, dok je napade Univerziteta Beograd predvodio Arsić. Ofanziva USSNS-a donela je još jedno izjednačenje na meču. Bez većih problema je Ilić prošao kroz sredinu i efektnim šutom savladao Mijailović, 3:3. Nisu se povlačili igrači, Beograda, već su napadali do kraja. I dalje je glavni igrač u napadu USSB-a bio Arsić, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom, šutirao pored stative. Međutim, na samom kraju meča, Todorović i Arsić su intervenisali u odbrani, a lopta je na nekoliko sekundi do kraja završila kod Srdanovića, koji je šutom sa polovine terena uspeo da savlada protivničkog golmana, Bugarskog, i doneo svojoj ekipi važnu pobedu, rezultatom 4:3.

image-0-02-04-68df54c1a492d699c46aeae71edd46fd21b9563c77c2649e0c3de5544a1ac66c-V

Kapiten ekipe i igrač odluke, Milan Srdanović, istakao je drugi pogodak Šljivića kao najbolji trenutak na meču a zatim i zasluge ekipe pre svog odlučujućeg pogotka

“Spektakularna završnica koja se ne viđa svaki dan, iskreno ovako nešto nisam mogao ni da sanjam. Jako zanimljiva utakmica, imali smo malih problema jer nismo kao ekipa odradili nijedan trening, što je dovelo do nekih propusta u odbrani, ali pokazali smo da znamo da igramo i na kraju pomoću sreće došli do pobede u našoj prvoj utakmici za reprezentaciju USSB-a što je najvažnije. Čestitao bih protivniku, imali su inicijativu tokom meča, mi smo koristili svoje šanse, neke propustili, kao i oni, ali na kraju, taj moj gol u poslednjoj sekundi je došao kao nagrada za celu ekipu. Igralo se u poslednjim minutima kontra na kontru, saigrač je presekao loptu u poslednjim sekundama i dodao mi, verovatno bih poveo loptu jer sam bio daleko od gola, ali sam pogledao u semafor i video da je ostalo dve sekunde do kraja i samo sam je šutnuo pa šta bude, na sreću je ušla u gol, neverovatan način da se pobedi, ali i to se računa, čestitao bih svojim momcima na borbenosti i želji za pobedom”, rekao je Srdanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB