Srbiji izmaklo finale!

351

Košarkaši Belorusije savladali su predstavnika Srbije u neizvesnom polufinalnom meču ISBC kupa, rezultatom 76:72 (13:13, 22:14, 20:18, 13:23, 11:6). Najefikasnij igrač utakmice bio je Stojačić koji je zabeležio 28 poena, za koš manje, na suprotnoj strani ekipu je predvodio Beliankou. Ravnopravna borba polufinalista rezultirala je izjednačenom rezultati na kraju utakmice, ali je tim Belorusije u produžecima nadigrao ekipu iz Niša.

Finalni dan USSB

Od prvog zvižduka prikazana je čvrsta odbrana, što je rezultiralo čestim promašajima obe ekipe. Utakmicu je trojkom otvorio Beliankou, dok ga je šutem sa poludistance pratio Rahozenka (5:0). Potom je seriju od četiri poena vezao Stojačić. Niz preciznih šuteva nastavili su Belorus Rahozenka i Đorđević iz redova FSFV-a (7:6). Ekipu je razigravao Stojačić koji je ponovo vezao dva pogotka, na suprotnoj strani Liucič je bio precizan u šutu sa poludistance. Čvrsta odbrana tokom celog meča, a naročito pred kraj četvrtine prouzokovala je veliki broj neralizovanih slobodnih bacanja uglavnom ekipe iz Niša. Polovičan učinak sa linije penala ostvario je Đorđević (11:9). Naredni poeni postizali su se u šutu sa poludistance i precizni su bili Ostojić, Beliankou i Liucič koji je uz zvuk sirene odveo ekipe na kratku pauzu pri rezultatu 13:13.

U drugoj deonici prikazana je nešto slabija partija reprezentacije Srbije. U prvih par minuta igre oba tima prikazala su izjednačenu igru i vezala po četiri poena (17:17). Potom je usledila serija Belorusa od devet poena i u potpunosti poremetila odbranu Srpskog tima. Ilkić je nakon tri minuta bez postignutog koša, polovičnim učinkom sa linije penala poromenio rezultat (26:18). Belorusi su narednih devet poena postizali u šutu za dva uz minimalne promašaje i kroz jedan polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja. Na suprotnoj strani ekipi Srbije nisu bili dozvoljeni laki koševi, svoje poene košarkaši FSFV-a morali su da zaraćuju sa linije penala, svih šest poena zabeležio je Stojačić, upisavši i jednu trojku. Rezultat na poluvremenu bio je 35:27.

Tim Srbije u trećoj deonici u potpunosti je parirao protivnicima. Prikazani su čvrsti dueli na samom početku, Rahozenka je svoje prve poene u ovoj četvrtini zaradio sa linije za slobodna bacanja. Na suprotnoj strani Đorđević-Marinković je razigravao ekipu postignutom trojkom, a pratio ga je Stojačić koji je koš postigao na polaganju (37:32). Nakon niza promašaja Beloruskog tima precizan u šutu za dva poena bio je Vaškevič, na suprotnoj strani serijom od 5:0 uzvratili su Ostojić i Đorđević-Marinković. (39:37). Seriju od četiri poena Belorusa prekinuo je Ostojić košem iz reketa. Međutim, reprezentacija Srbije nije imala rešenja Strabuskija i Beliankoua koji su vezali narednih pet poena (48:39). Usled čvrste odbrane naredni poeni postizali su se sa linije penala, Beliankou je oba puta bio precizan, dok je Ilkić zabeležio polovičan učinak (50:40). Vitković i Đorđević-Marinković su pokušali da razigraju ekipu nizom od pet koševa, ali je tim Belorusije organizovanom igrom pred sam kraj treće četvrtine vezao seriju od 5:0, krajnji rezultat bio je 55:45.
Poslednja deonica u potpunosti je pripala momcima iz Niša. Serijom od devet koševa uspeli su da se rezultatski približe protivnicima na minimalnu razliku (55:54). Potom je usledila organizovanija igra Beloruskog tima i niz od pet poena koji je prekinuo Stojačić košem sa poludistance. Rahozenka i Beliankou rezigravali su ekipu povećavši prednost svog tima nizom od pet koševa. Prelomni trenutak utakmice bila je trojka Đorđevića koja je poslužila kao vetar u leđa timu iz Niša (65:59). Čvrsta odbrana Srba rezultirala je čestim promašajima protivnika, a usledila je i serija od 9:0 momaka sa FSFV-a (65:68). U narednih 45 sekundi dosuđena su četiri faula ekipi iz Belorusije Čumakou je ostvario polovičan učinak, dok je Starburski oba puta bio precizan i uveo svoj tim u produžetke, rezultat na kraju poslednje četvrtine bio je 68:68.
U nadoknadi utamice Beloruski tim ostvario je seriju od pet poena, na strani Srbije nizom od četiri koševa odgovorio je Stojačić. Potom je Rahozenka postigao trojku i učvrsti prednost svog tima. Dok su se sledeći poeni postizali sa linije penala, u timu Srbije Đorđveić-Marinković bio je precizan oba puta, dok je na suprotnoj strani Beliankou od četi slobodna bacanja tri puta bio precizan.

Druga polufinalna utakmica odigrana je između timova Rusija 2 i Rusija 1, završena je u korist Rusije 1 rezultatom 76:79 (13:21, 23:25, 15:14, 25:19). U pobedničkoj ekipi dominantan je bio Volkin koji je zabeležio 28 poena, na suprotnoj strani ekipu je razigravao Aleksov koji je postigao 18 koševa.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB