SRBIJA U POLUFINALU

291

Selekcija Srbije plasirala se u polufinale ISBC kupa pobedom nad ekipom Ukajine, rezultatom 77:68 (20:17, 22:11, 18:20, 17:20). Najkorisniji igrač iz redova FSFV-a iz Niša bio je Đorđević sa 19 postignutih poena. Na drugoj strani Ukrajince je predvodio Ročniak koji je zabeležio 27 koševa.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je košem za dva poena otvorio Bjakanov, na suptonoj strani istom merom uzvratio je Đorđević. Nakon obostranih promašaja Vitković je bio precizan sa linije 6,75. U sledećim napadima Kozlov i Đorđević zabeležili su koševe sa poludistance (7:4). Ukrajinci Kolotilov i Ročniak uspeli su da vežu seriju od pet koševa koju je prekinuo Stojačić pogotkom za tri poena (10:9). Potom su Ročnaik i Kozlov pokušali da razigraju ekipu preciznim šutevima za dva poena, ali je na suprotnoj strani Đorđević uspeo da održi minimalnu rezultatsku razliku (14:15). Savčenko je bio precizan sa poludistance, a zatim je usledila serija od šest poena momaka iz Niša, za koju su zaslužni bili Vitković, Ostojić i Ilkić. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 20:17.

Minut i po druge deonice proteklo je bez koševa, prvi poen postigao je Đorđević polovičnim učinkom sa linije penala. Potom je Ročnaik bio precizan sa poludistance, dok je na suprotnoj strani na asistenciju Đorđevića Vitković postigao trojku (24:19). Usledila je serija od sedam poena reprezentacije Ukrajine (24:26) ali su na drugoj strani Nišlije imale spreman odgovor i organizovanim napadima uspeli da vežu 17 poena (42:26). Tri sekunde pred kraj druge četvrtine Ročnaik je uspeo da preciznim šutem sa poludistance smanji zaostatak svog tima, pa su ekipe na kratku pauzu otišle rezultatom 42:28.

Treću deonicu košem sa poludistance otvorio je Ilkić, dok je prve poene na isti način za reprezentaciju Ukrajine zaradio Kuznestov. Naredni poeni postignuti su sa linije penala, oba puta precizan je bio Ročniak, dok je polovičan učinak za ekipu iz Niša zabeležio Đorđević (45:32). Precizan za dva poena bio Savić, a potom je usledila serija Ukrajinaca od pet poena za koju je zaslužan bio Ročniak (47:37). Mnogobrojne promašaje obe ekipe prekinuli su igrači FSFV-a Đorđević-Marinković koje je dva puta bio precizan sa poludistance i Đorđević koji je zabeležio jedan pogodak za dva poena. Na suprotnoj strani najefikasniji igrač tima iz Ukrajine, Ročniak, ostvario je polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja (53:38). Sledeći poeni realizovali su se izvan linije 6,75, najefikasniji bili su Ukrajinac Kozlov i Đorđević iz redova reprezentacije Srbije (56:41). Narednih sedam poena postignuti su sa linije penala za ekipu iz Ukrajine, njihovu seriju prekidaju Stojačić i Ilkić preciznim šutevima sa poludistance. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 60:48.

Prvih par minuta poslednje deonice igralo se koš za koš, najpre je Ilkić bio precizan u šutu za dva poena, zatim je Ročniak uzvratio preciznom trojkom, a sledio ga je kolega Kozlov (62:54). Potom su polovične rezultate sa linije penala zabeležili Vitković iz redova FSFV-a i Kozlov, reprezenativac Ukrajine. Seriju od pet poena za svoj tim postigli su Vitković i Savić (68:55). Usledio je niz promašaja timova koju je prekinuo Bjakanov uspešnom realizacijom oba slobodna bacanja, a sledio ga je Čuhunov preciznim šutem sa poludistance (68:59). U sedmom minute igre u šutu za tri poena precizni su bili Savić iz Srbije i Bjakanov, reprezentativac Ukrajine (71:62). Naredni poeni realizovali su se kroz šut za dva poena, Đorđević je bio precizan dva puta, dok je Savić zabeležio jedan pogodak, na suprotnoj strani Bjakanov i Ročnijak su razigravali ekipu i upisali po jedan koš za dva poena. Krajnji rezultat bio je 77:68.

Selektor reprezentacije Srbije, Miodrag Kocić izneo je svoje utiske nakon iscrpljujućeg meča ptoriv ekipe Ukrajine: “Teška utakmica za nas protiv atletski dobre ekipe koja dobro trči. Bili smo u prednosti tokom celog meča, ali nikako nismo uspeli da prelomimo utakmicu u našu korist jer su nam uporni Ukrajinci stalno “disali za vrat”. Čestitam momcima i verujem da možemo do trofeja”, konstatovao je strateg Srbije. Tokom sutrašnjeg dana biće odigrana polufinalna utakmica protiv veoma jake ekipe Belorusije, a naši momci su već otpočeli pripreme za meč: “Atmosfera u ekipi pred polufinale je dobra. Počeli smo pripreme za sutrašnji meč, radimo na oporavku glavnih igrača koji su se vise namučili tokom utakmica koje su iza nas. Igraćemo protiv tima Belorusije, čiji igrači su drugi tim Tsmoki iz Minska koji je učesnik VTB-lige. Uzdamo se u naše momke i nadamo se pobedi”, dodao je  Kocić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstISBC KUP: Rezultati četvrtfinala
Naredni tekstBeST 11. put okuplja srpske i inostrane studente
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.