Srbija saznala imena protivnika za Letnju univerzijadu

308

Letnja univerzijada u Kineskom Tajpeju počinje za tačno 100 dana. Svečano otvaranje najvećeg studentskog sportskog takmičenja zakazano je za 19. avgust, dok će se ceremonija zatvaranja održati 30. avgusta. Studenti iz celog sveta će, tokom 11 takmičarskih dana, moći da se nadmeću u 22 sportske discipline.

Finalni dan USSB

Srbija je danas saznala imena protivnika sa kojima će odmeriti snage u vaterpolu i košarci, u muškoj konkurenciji.

Vaterpolo turnir čine četiri grupe sa po četiri ekipe. Srbija se našla u C grupi zajedno sa Mađarskom, Kanadom i Južnoafričkom republikom. Grupu A čine domaćin Kineski Tajpej, Francuska, Južna Koreja i Velika Britanija. U grupi B nalaze se Italija, Australija, Holandija i Argentina, dok će se u poslednjoj, četvrtoj grupi sastati Sjedinjene Američke Države, Rusija, Rumunija i Japan.

vaterpolo tajpej

Košarkaški turnir u muškoj konkurenciji čine četiri grupe sa po šest ekipa. Srbija se nalazi u grupi A, u okviru koje će na megdan izaći domaćem Tajpeju, Južnoj Koreji, Meksiku, Mađarskoj i Letoniji. Grupu B čine Nemačka, Kanada, Finska, Japan, Norveška i Hong Kong. U okviru grupe C sastaće se Sjedinjene Američke Države, Estonija, Rumunija, Češka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Argentina, dok grupu D čine Rusija, Litvanija, Australija, Ukrajina, Izrael i Mozambik.

tajpej

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaobraćajke ‚‚otputovale” u polufinale
Naredni tekstPoljoprivredni u polufinalu!
Studentkinja novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije. Bivša sam odbojkašica i nesuđena fudbalerka, danas veliki ljubitelj sporta i strastveni kladioničar. San mi je da postanem sportski komentator ili voditelj neke sportske emisije.