Spotski Dan studenata niškog Univerziteta

208

Minulog vikenda obeležen je Dan studenata Univerziteta u Nišu. Tim povodom Univerzitetski sportski savez Niša organizovao je brojne turnire. Takmičari su pokazali umešnost, publika je bodrila svoje favorite, a najbollji su nagrađeni medaljama i peharima. Na terenima OŠ „Dušan Radović“ igralo se tokom celog dana, a lepo vreme podstaklo je dobro raspoloženje, te su svi prisutni uživali u sportskom danu i druženju, slaveći Dan studenata niškog Univerziteta.  Učestvovalo je oko 400 takmičara sa 14 fakulteta i Visoke tehničke škole Niš, a organizovani su turniri u malom fudbalu, košarci, odbojci, šahu, tenisu i stonom tenisu.

Odbojka

Finalni dan USSB

U prepodnevnim časovima otpočeo je turnir u ženskoj odbojci. Dobrom igrom Ekonomistkinje i Difovke obezbedile su finale. Odličjima su nagrađenje  Ekonomistkinje, pošto su pobedile sa 2:0 u setovima. U prvoj polufinalnoj odbojkaškoj utakmici u muškoj konnkrenciji Mašinci su savladali Ekonomiste rezultatom 2:0. Za mesto u finalu borile su se i ekipe FZNR-a i PMF-a, pobedu je odneo FZNR. Trofej namenjen najboljima pripao je Fakultet zaštite na radu.

odbojka z1Dan studenata
odbojka Z Dan studenata
Dan studenata12222

Basket

Na takmičenju u basketu u muškoj i ženskoj konkurenciji učestvovalo je 11 muških i 6 ženskih ekipa. Pobednici turnira bili su Medicinski fakultet u muškoj, odnosno Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u ženskoj konkurenciji.

Dan studenata 1245
Dan studenata1234
basket Dan studenata

Mali fudbal

Jedan od turnira, koji je privukao već pažnju bilo je i nadigravanje za Kup u malom fudbalu. Iako je konkurencija bila jaka, do borbe za trofej stigli su Visoka tehnička škola i Prirodno-matematički fakultet. Utakmica je završila bez golova u regularnom delu igre, te je usledilo izvođenje penala. Golman i kapiten Visoke tehničke škole, Marko Jovanovic, je postigao gol za pobedu, te je trofej pripao VTŠ, koja je pobedila rezultatom 5:4.

U ovom delu takmičenja posebno se izdvojio revijalni meč u ženskom malom fudbalu, između studentkinja FSFV-a i Elektronskog fakulteta. Devojke su pokazale zavidno fudbalsko umeće. Prvi gol  viđen je u osmom minutu, a već u šesnaestom minutu igračice FSFV-a su izjednačile rezultat pogotkom Ane Ilić. Rezultat je ostao nepromenjen do kraja meča, te je pobednik odlučen penalima. Na kraju su slavile fudbalerke FSFV-a, pošto su nakon 5 promašenih izvođenja ipak uspele da zatresu mrežu protivnica.

 

mali fudbal Dan studenata
Dan studenata1233
Dan studenata12222
Dan studenata122222

Šah

Između terena postavljene su šahovske table, gde se, takođe, vodila zanimljiva borba. Matiranje je najbolje išlo takmičarima Elektronskog fakulteta, koji su osvojili najprestižniju nagradu, dok su drugo mesto delili Fakultet umetnosti i FSFV.

sah Dan studenata
sah Dan studenata11

Tenis i stoni tenis

Teniski mečevi privlače pažnju i kada je reč o studentskim takmičenjima. Od mnogo prijavljenih ekipa do finala su stigli takmičari Singidunuma i GAF-a i takmičarke Sigidunuma i Elektronskog. Đorđe Zafirović, student Sigidunuma osvojio je ovaj kup rezultatom 2:0 u setovima, pobedivši Stefana Ristića sa GAF-a. Katarina Zlatković, studentkinja Sigidunuma, je najbolja teniserka na ovom turniru, dok je iza nje Isidora Ljotić sa Elektronskog fakulteta.

tenis Dan studenata

Za trofeje su se nadmetali i stonoteniseri i stonoteniserke. U muškoj konkurenciji prvo mesto izborio je Elektronski, pobedivši takmičara/takmičare Ekonomskog. Kod devojaka najbolja je bila Ivana Vučić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok je drugo mesto pripalo Maši Milosavljević, studentkinji Mašinskog fakulteta.

Opširnije izveštaje sa turnira u malom fudbalu, basketu i muškoj odbojci možete pronaći na našem sajtu. stoni tenis z

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDuža klupa i Petrović rešili derbi meč
Naredni tekstKošarka – najava šestog kola
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.