Sportindeks u potrazi za novim članovima – dobro došli!

804

Da, dobro ste pročitali. Otvara se konkurs za nove članove Sportindeksa. Ako si student prve ili druge godine, voliš sport, otvoren si za usvajanje novih znanja i rad na sebi, kao i na usavršavanju osnovnih novinarskih veština – dobro došao!

Finalni dan USSB

Ako želiš da pratiš uživo utakmice i komentarišeš, pišeš vesti, izveštaje i intervjue, snimaš emisije, ali i da stekneš dobre prijatelje, putuješ i uživaš – onda je Sportindeks pravo mesto za tebe!

Našt sajt osnovan je u novembru 2012. godine sa jasnim ciljem – stvaranje poligona za razvoj mladih sportskih novinara koji će steći sigurnost za dalje profesionalne korake. Redakciju čine studenti koji izveštavaju sa utakmica studentske lige. Pratimo futsal, košarku, odbojku i rukomet, ali i turnire kao što su BEST i UNIADA. Ove godine posetili smo i Varšovijadu u Poljskoj čime smo se pripremili za praćenje najvećeg evropskog studentskog takmičenja čiji će domaćin biti upravo ova zemlja.

Iako možda niste svesni, Sportindeks je svuda oko nas. Dovoljno je da samo pratite sport i najpoznatije sportske redakcije. Njih čine „deca“ Sportindeksa.

Jedan od njih je i najbolji mladi novinar za 2020. godinu po odluci Udruženja sportskih novinara Srbije i novinar Sport kluba Bojan Marinković, koji je svoje prve korake napravio upravo u našem timu.

„Sportindeks smatram svojom kućom i porodicom, iz njega sam ja iznikao. On je bio ključ za sve ono što je usledilo u mojoj karijeri. Da nije bilo Sportindeksa, ja se ne bih ovolikom brzinom razvio u novinarskom smislu, ne bih počeo da radim za Sportski žurnal, a kasnije i za Sport klub, ne bih bio ovoliko uspešan“, rekao je Bojan gostujući u našoj emisiji „Sportski indeks“.

I novinarka Sport kluba Aleksandra Radivojević, Sportindeks smatra svojim izlazom u svet sportskog novinarstva i koristi svaku priliku da mladima koji žele da se bave ovim poslom poruči da svakog dana budu deo sporta, na ovaj ili onaj način.

„U Sportindeksu sam se prvi put susrela sa izveštavanjem sa terena, različitim neizvesnim okolnostima koje sport donosi i akterima koji slave pobedu ili tuguju posle poraza. Za početnike je iskustvo rada na terenu sa ljudima zlata vredno i nešto na šta će u velikim redakcijama čekati mnogo duže. To je dobar način usavršavanja samog sportskog novinarstva, naravno uz tehničku obuku i konstantan rad na portalu kakav je Sportindeks”, zaključila je Aleksandra.

Mi smo dobro uigran tim, sportski fanatici, dobri prijatelji i spremni da zajedno odolimo svakom izazovu.

Ako se prepoznaješ makar u jednoj od ovih stvari – prijavu sa imenom, prezimenom i godinom studija pošalji na mejl urednik@sportindeks.rs Krajnji rok je 29. novembar 2021. godine, a mi nestrpljivo čekamo da upoznamo baš tebe – novog Sportindeksovca!

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStudentski sport, glavna tema sastanka u Varšavi
Naredni tekstStefan Latinović – Srpski teniser u „vazdušnoj prestonici sveta“
Iva Jevtić - studentkinja novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, veliki ljubitelj košarke i budući košarkaški sudija, strastveni navijač Partizana, san mi je da jednog dana imam svoju emisiju u kojoj bi gostovali svi prestižni srpski, pa i svetski sportisti, treneri, sudije, novinari ali i drugi poznavaoci sporta