Spajićeva kapitenski za treću pobedu poljoprivrednica!

638

U prvoj utakmici nedeljnog programa petog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu košarkašice Poljoprivrednog fakulteta savladale su ekipu Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 36:30 (7:9, 13:8, 7:2, 9:11), došavši tako do treće pobede u ovogodišnjem takmičenju. Neizvesnu utakmicu, u kojoj su obe ekipe dobile po dve četvrtine, rešila je jedna od najiskusnijih igračica u redovima poljoprivrednica, Gordana Spajić, zabeleživši 12 poena i četiri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Popodne u ,,Vizuri” počelo je sa po dva poena na obe strane. Za RGF pogodila je Markovićeva nakon ofanzivnog skoka Plećaš, dok je na drugoj strani Jakovljevićeva oba puta bila precizna sa linije penala. Za novo vođstvo RGF-a pobrinula se Tulenčićeva, a sredinom deonice rezultat je bio i 7:2, nakon što je Radovanovićeva došla do svojih prvih poena. Ipak, čvrsta odbrana RGF-a popustila je u završnici, što je Spajićeva kaznila sa tri poena i asistencijom za Božek, te se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 9:7 u korist RGF-a.

Drugih osam minuta proteklo je u znaku Žujevićeve. Na početku deonice došla je do druge asistencije, da bi potom ukrala jednu od mnogobrojnih izgubljenih lopti RGF-a u tom delu utakmice i pogodila dva bacanja za preokret (11:9). Već u sledećem napadu prednost RGF-u vratila je trojkom Radovanovićeva, međutim poljoprivrednice su ubrzo došle do novog preokreta. Prvo je Spajićeva iskoristila dodavanje Civrićeve, da bi onda Žujevićeva dalekom trojkom postavila rezultat od 16:14 na semafor. Nastavile su igračice RGF-a da gube lopte, Spajićeva je došla do dve asistencije, a konačan rezultat prvog poluvremena bio je 20:17 u korist Poljoprivrednog, nakon što je Radovanovićeva svojom novom trojkom smanjila razliku.

Sastavi timova
Poljoprivredni fakultet  Rudarsko-geološki fakultet 
Sara Mladenović 1  Darija Marković 7 
Marina Žujević 3  Jovana Radovanović 8 
Anđela Jakovljević 4  Jelena Plećaš 9 
Gordana Spajić 5  Vida Tanasković 10 
Bojana Radovanović 6  Aleksandra Tulenčić 13  
Marija Hristov 7  Đurđina Milovanović 14 
Tamara Milošević 8   
Petra Božek 9   
Neda Civrić 10   
Nikolina Aksentijević 11   

Spajićeva je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku susreta. Upisala je nove poene i novu asistenciju za Mladenovićevu, da bi potom niz poena Poljoprivrednog prekinula Plećaš. Kasnije se ispostavilo da su to bili i jedini poeni RGF-a u ovoj deonici, dok su čvrstu odbranu poljoprivrednica na drugoj strani parketa u poene pretvarale Hristov i Jakovljevićeva. Jakovljevićeva je došla u završnici i do blokade dok je Božek dominirala u skoku, pa se u poslednjih osam minuta ušlo sa rezultatom 27:19.

Statistika
Statistika   Poljoprivredni fakultet  Rudarsko-geološki fakultet 
1 poen  7/14  8/14 
2 poena  13/27  8/16 
3 poena  1/6  2/15 
Asistencije  13  6 
Ofanzivni skokovi  11  12 
Defanzivni skokovi  7  7 
Ukradene lopte  6  3 
Izgubljene lopte  8  13 
Blokade  1  0 

U poslednjih osam minuta krenuo je RGF odlučnije u nameri da izbegne ili makar ublaži poraz. Ovaj deo utakmice obeležio je veliki broj slobodnih bacanja na obe strane, od kojih je šest za RGF ubacila Radovanovićeva, došavši do svog 16. poena na susretu. Poljoprivrednice ipak nisu dozvolile neizvesnu završnicu, čuvale su prednost preko Spajićeve i Mladenovićeve, a za konačnih 36:30 pobrinula se i Radovanovićeva, svojim četvrtim poenom na meču.

U pobedničkoj ekipi Poljoprivrednog fakulteta najviše poena ubacila je Gordana Spajić (12), čemu je dodala i četiri asistencije, četiri skoka i tri ukradene lopte. Kod ekipe Rudarsko-geološkog fakulteta Radovanovićeva je upisala 16 poena, čime je bila i najefikasniji pojedinac utakmice.

Najefikasnija igračica pobedničke ekipe, Gordana Spajić, bila je zadovoljna pobedom i pored nekih grešaka koje su se dešavale njenoj ekipi: ,,Kontrolisali smo veći deo utakmice dobrim trčanjem i skokom. Držali smo se dogovora u odbrani, ali su se dešavale velike oscilacije u napadu pre svega u prvoj i poslednjoj četvrtini. Naravno, za to je bila zaslužna i dobra igra RGF-a u odbrani, ali i naša slabija koncentracija. Čestitam svojim devojkama na pobedi jer je svaka dala svoj doprinos danas, ali i ekipi RGF-a na dobroj borbi,” rekla je Spajićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRUTINSKA POBEDA SINGIDUNUMA
Naredni tekstUčiteljice asistencijama srušile Filološki!
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.