Širi spisak futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu

1212

Univerzitetsku reprezentaciju Beograda u futsalu na leto očekuje nastup na Evropskim univerzitetskim igrama koje će se održati u portugalskom gradu Koimbra.

Finalni dan USSB

Kako prenosi portal Futsal Srbija na širem spisku reprezentativaca nalazi se 29 igrača, a put Portugala krenuće njih 14.

Među 29 igrača nalaze se i dvojica A reprezentativaca Srbije, Nikola Matijević (KMF Ekonomac) i Strahinja Petrov (KMF FON). Uspešna sezona je iza ove dvojice futsalera. I jedan i drugi bili su u deo reprezentacije na prijateljskim utakmicama protiv selekcije Portugala, a Matijević je branio boje naše zemlje i na Evropskom prvenstvu koje se početkom godine održalo u Sloveniji. Pre nešto manje od mesec dana njih dvojica su predvodili i ekipu Pravnog fakulteta do titule u ligi Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Pored Matijevića i Petrova, iz ekipe aktuelnog šampiona univerzitetske lige tu su i golman Marko Badovinac, inače reprezentativac Srbije u bejzbolu, kapiten pravnika Nikola Ristanović (FK Zvižd), Jovan Ristanović (KMF Samo pravo), Filip Minić (KMF Teleoptik), Nikola Vićić (KMF Konjarnik), Srđan Brkić (KMF Samo pravo), Ivan Nikitović (KMF Konjarnik) i Aleksandar Fric (KMF Konjarnik). Iz vicešampionskog tima SUUB lige – Građevinskog fakulteta pozive su dobili golman Vladimir Avramović (KMF Srpska),  Velimir Ratković (KMF Srpska), Drago Šljukić, Aleksandar Milutinović (KMF Konjarnik) i Miloš Ljujić (KMF Konjarnik). Priliku da se bore za mesto u ekipi koja će krenuti put Portugala imaće i dvojica futsalera Mašinskog fakulteta i KMF FON Pavle Pešić i Lazar Petrašević. Fakultet organizacionih nauka, koji je zauzeo treće mesto ove sezone u ligi Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu ima dvojicu igrača na širem spisku univerzitetske reprezentacije, a to su Mihailo Erac (KMF FON) i Aleksandar Marković. Dvojicu predstavnika ima i Ekonomski fakultet, u pitanju su golman Filip Grujić i golgeter Vladimir Jovović, obojica uzdanice beogradskog Ekonomista. Pored njih, još jedan futsaler koji brani boje EKOF-a i Ekonimista deo je šireg spiska univerzitetske reprezentacije Beograda. U pitanju je Stefan Aleksić, inače student Fizičkog fakulteta. Pozive su dobili i Dejan Veličković (KMF Sopot) i čuvar mreže KMF FON Stefan Filipović , obojica studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, zatim Vojin Ljujić sa Matematičkog fakulteta, student Poljoprivrednog fakulteta Miloš Marić, Milan Rašić student Elektrotehničkog fakulteta, član KMF Srpska Dušan Majstorović, inače student Fakulteta veterinarske medicine i najmlađi koji će se boriti za mesto među 14 putnika za Koimbru je student Tehnološko-metalurškog fakulteta Mihailo Krstić.

Kako smo danas tokom dana objavili stručnom štabu univerzitetske reprezentacije Beograda priključio se i trener KMF Ekonomac Predrag Rajić, koji je za Futsal Srbija izjavio da je cilj da se formira reprezentacija za Evropske univerzitetske igre u Beogradu 2020. koja će moći da se nadmeće sa svima na ravnopravnom nivou.

“Zahvaljujem se na pruženoj šansi i verujem da ćemo zajedno da ostvarimo značajne rezultate. Cilj je da formiramo reprezentaciju za Evropske univerzitetske igre u Beogradu 2020. koja će moći da se nadmeće sa svima na ravnopravnom nivou, ali je bitno i ovogodišnje takmičnje u Portugalu, naravno. Poznat je širi spisak igrača,  on će biti dodatno proširen posle obaveza ovog leta. Imamo talentovane momke na mnogim fakultetima, neki su više, neki manje poznati javnosti, a svi oni su kvalitetni igrači i što je takođe bitno, dobri studenti. Selekcija Pravnog fakulteta sada ima obaveze na turniru u Istanbulu i po povratku ćemo da organizujemo prvo okupljanje. Nemamo mnogo vremena do Koimbre, ali ćemo se potruditi da ga iskoristimo najbolje što možemo”, izjavio je Rajić za portal Futsal Srbija.

 

Izvor: futsalsrbija.com

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB