Singijevke stigle do treće pobede

147

Odobojkašice Univereziteta Singidunum slavile su u meču protiv ekipe Mašinskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:16, 25:27, 15:9). Ekipa Singidunuma je uspela da se vrati u meč nakon izgubljenog prvog seta i zabeleži treću pobedu ove sezone.

Finalni dan USSB

Bolju igru u prvom setu prikazale su odbojkašice Mašinskog fakulteta i brzo  povele sa 7:1. Dva asa odservirala je Mitrakova, a na mreži su odlične bile Petrovićeva i Nikolićeva.  Odbojkašice Singidunuma su uspele da se približe na 7:5, ali su Mašinke zadržale svoju odličnu igru i rezultatsku prednost. Ipak, ekipa Singidunuma je uspela da stigne do izjednačenja od 13:13. Odbojkašice Mašinskog fakulteta su tada poboljšale igru u odbrani,  a Petrovićeva je odličnim poenima povratila prednost tima.  Singijevke Tošićeva i Stepanovićeva  nisu uspele da poremete ritam protivničke ekipe. Prvi set pripao je ekipi Mašinca rezultatom 25:16.

Drugi set asom za Singidunum otvorila je Gočmanac. Rezultat je na početku drugog seta bio neizvesniji od prvog seta. Izjednačena igra, servis greške na obe strane videli su se do rezultata 8:8. Tajm-aut su zatražile odbojkašice Sindidunuma pri rezultatu 11:8 za protivnice. Mašinke su posle odmora ostvarile  minimalnu prednost od 11:10 i vezale još šest odličnih poena za 18:10. Singijevke  nisu imale lek za sjajanservise Glišićeve. Međutim,nakon tajm-auta uspevaju da vežu pet poena i približe se protivnicama na 15:18. Usledila je neizvesna završnica seta, duge razmene i borba za svaki poen. Tošićeva je odličnim poenima iz igre svojoj ekipi pružila šansu za opstanak u meču. As Radulovićeve za 25:26, nije bio dvoljan ekipi Mašinca da u dva seta odnese pobedu. Drugi set osvojila je ekipa Univerziteta Singidunum rezultatom 27:25 i izjednačila na 1:1 u setovima.

Statistika
Statistika: Univerzitet Singidunum Mašinski fakultet
Poeni iz igre 20 19
Poeni iz bloka 1 1
As servis 7 8
Servis greške 5 9
Greške iz igre 25 21

U odlučujućem setu Singijevke su brzo povele sa 5:0. Tošićeva je nastavila sa odličnim poenima iz igre. Ekipa Mašinskog fakulteta nije uspela da vrati svoju igru na nivo iz prvog seta. Petrovićeva je svojim poenima „podizala“  ekipu, ali su na drugoj strani bile uporne Stepanovićeva i Jovićeva i koje održavale prednost Singidunuma. Pad koncentracije i greške koštale su Mašinke pobede u ovom meču. Treći set je rezultatom 15:9 pripao ekipi Singidunuma koja je tako odnela pobedu u ovom meču.

Postigavši 13 poena za ekipu Univerziteta Singidunum, JovanaTošić istakla se u ovom meču. Ona je nakon utakmice izjavila: „Utakmica je bila teška, čestitam protivnicima koje  su bile odlične. Mi smo se borile do kraja i uspele smo da preokrenemo rezultat i dobijemo ovaj meč.“

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Mašinski fakultet
Kozomara M. Ilić K.
Perošević T. Matrak M.
Gočmanac T. Radović M.
Stepanović K. Radulović N.
Radović M. Nikolić M.
Tomić A. Glišić M.
Tošić J. Petrović D.
Jović T. Milojević V.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIstorijska pobeda ITS-a
Naredni tekstBeogradska poslovna škola ubedljiva protiv ITS-a
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs