Singidunum zabeležio prvu pobedu

72

Košarkaši Univerziteta Singidunum pobedili su ekipu Medicinskog fakulteta sa 48:30 (18:6, 15:4, 8:8, 7:12).  Singidunum je zabeležio prvi trijumf u sezoni, dok  Medcina ima skor od jedne pobede i jednog poraza.

Igrači
Početak utakmice prošao je u znaku košarkaša Singidunuma. Krenuli su ofanzivno, spustili su igru na centra, a Suzić je ispod koša bio nepogrešiv.  Na drugoj strani, Medicina nije mogla da prođe čvrsto postavljenu odbranu Singidunuma, pa su doktori kao jedino rešenje da dođu do pogotka nalazili u šutu sa distance. Singidunum je prvu deonicu odigrao gotovo bez greške. Imali su odličan procenat šuta, a za 10 minuta promašili su samo dva šuta. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 18:6.

I u nastavku utakmice Singidunum je igrao kao i iz prethodnog dela. Odlično su kombinovali Babović i Suzić, koje odbrana Medicinskog nije mogla da zaustavi. Košarkaši Medicnskog nisu mogli da se konsoliduju, a veliki problem im je nastao kad je kapiten Rošul dobio direktno isključenje, zbog prigovora na suđenje. Na poluvreme ekipa Singidunuma otišla je sa 23 poena prednosti. Bilo je 33:10.

Drugo poluvreme donelo je pad u igri i opuštanje košarkaša Singidunuma. Igrali su dosta opuštenije nego u prvom delu, a to se videlo i po tome što su pokvarili procenat šuta. Medicina se malo trgla, pa su Dejović i  Vučetić uspevali da prođu odbranu Singidunuma.

U poslednjoj deonici  košarkaši Medicinskog fakulteta pokazali su  najbolju igru. Kriještorac i Đurđević su počeli da pogađaju ono sto su promašivali, a pratili su ih Bošnjović i Topalović. Singidunum, iako je dosta smirio igru odnosu na prvo poluvreme, nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Na  kraju utakmice na semaforu je stajao rezultat 48:30.

Najefikasnijii u timu Singidunuma bili su Babović sa 17 i Suzić sa 16 poena, dok su u ekipi Medicnskog fakulteta najbolji učinak imali Stevanović(6) i Vučetić (5).

Statistika

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMašinci sigurniji u derbiju
Naredni tekstPravnici nadigrali Medicinu
Studentkinja Fakulteta političkih nauka.U Sportindeksu je od njegovog osnivanja. Voli timske sportove. Mail: dejana.popovic@sportindeks.rs Moji tekstovi