Singidunum ugasio VIŠER

908

Košarkaši Singidunuma porazili su ekipu VIŠER-a u okviru USSB lige rezultatom 66:53 (13:9, 20:14, 13:17, 16:17) u hali košarkaškog kluba Žarkovo. Ekipa Singidunuma slavila je preko  Šošević sa postignutih 14 poena, dok se na drugoj istakao Babić sa 11 koševa.

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu otvorila je ekipa Singidunuma dobro organizovanom ofanzivnom igrom i pogocima za dva poena. To dokazuje činjenica da je Singidunum u prvoj četvrtini imao pet asistencija. Na drugoj strani već u prvim minutima zatražen je tajm-aut. Ekipa VIŠER-a  posle pauze reorganizovala je svoje redove  i pojačala odbranu što je dosta otežalo protivniku da poveća prednost. Ekipa VIŠER-a je preko Vujovića završila prvu četvrtinu sa nizom od tri pogođene dvojke i tako smanjila prednost protivnika na 13:9.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum VIŠER
Varevac Milin
Ovijović Stanisavljević
Šošević N. Podboj
Šošević O. Pekić
Plavša Dimitrijević
Gligorić Mijalović
Kestić Babić
Stevanović Stojanovič
Kovačević Vujović
Bulaja
Po povratku na teren tim Singidunuma promenio je taktiku i iz defanzive organizovao kontranapade. te na taj način povećavao dotadašnju prednost. Ovog puta VIŠER nije imao rešenje za razigrani Singidunum, koji je u drugoj četvrtini postigao 20 poena (33:23).
Statistika
VIŠER Singidunum
Poeni 53 66
Šut za 1p 11/20 8/12
Šut za 2p 15/20 23/33
Šut za 3p 4/10 4/14
Defanzivni skokovi 10 15
Ofanzivni skokovi 7 8
Asistencije 4 9
Blokade 2 4
Izgubljene lopte 9 6
Ukradene lopte 2 2
Drugo poluvreme obeležio je pad koncentracije na obe strane i uz to dosta izgubljenih lopti. Prvu uspešnu realizaciju napada imao je VIŠER i uz to iznudio dva slobodna bacanja. Nakon zatraženog tajm-auta Singidunuma i izmene u timu, usledio je rezultatski pomak i serija trojki preko Varevca. Iako je VIŠER postigao 13 koševa u trećoj četvrtini, to nije bilo dovoljno da sustignu protivnikovu prednost (50:36).

Na obe strane parketa bila je borba, ali svaki neuspešni napad VIŠER-a, Singidunum je kažnjavao pogotkom na drugoj strani. Poslednji napad je imao Babić na strani VIŠER-a, ali taj pogodak nije ugrozio kranji rezultat Singidunuma i prednost od 13 poena (66:53).

 

Najbolji igrač pobedničke ekipe na ovom susretu Ognjen Šošević bio je raspoložen povodom pobede i zadovoljan igrom svog tima. „Pre svega zahvalio bih se svojim saigračima i protivnicima na odličnoj utakmici. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i imali smo spremljenu taktiku. Poslužio nas je šut, uz dosta realizovanih kontra napada što nas je dovelo do poebede“, izjavio je Šošević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVojna dobila bitku protiv Politehnike
Naredni tekstForca Grande Bologna
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.