Singidunum trojkama presudio Zaštitarima

364

Nastavljeno je takmičenje Univerzitetske lige u košarci, ovog vikenda sastale su se ekipe Singidunuma i Fakulteta zaštite na radu, a pobedu su odneli košarkaši Singidunuma, rezultatom 46:40 (13:6, 7:10, 8:10, 18:14). Pobednička ekipa je do važnih bodova stigla, pre svega, trojkama u poslednjoj deonici meča.

Finalni dan USSB

Iako je Singidunum utakmicu prelomio trojkama, na početku su se dugo mučili sa šutevima iz daljine. Već na početku utakmice Singidunum je imao prednost od nekoliko poena. Dugo je Zaštitarima trebalo da dođu do prvih poena, koji su usledili nakon slobodnih bacanja. Boljom odbranom Singidunum je održavao prednost. Nakon njihove ukradene lopte i istrčane kontre rezultat je glasio 10:6. Posle faula pri šutu za tri poena igrač Singidunuma iskoristio je sve tri prilike iz slobodnih bacanja, čime je rezultat prve četvrtine glasio 13:6.

U drugom poluvremenu Zaštitari su prvom trojkom, a zatim i poenima iz reketa, uspeli da smanje prednost, što je njihovog protivnika nateralo na prvi tajm-aut. Obe ekipe imale su puno šansi iz slobodnih bacanja, ali su se košarkaši Singidunuma bolje snalazili. Rezultat na poluvremenu glasio je 20:16 u korist Singidunuma.

Nastavak utakmice doneo je ”jurnjavu” Zaštitara za prestizanjem prednosti koju su igrači Singidunuma uspevali da održavaju. Na novu trojku Zaštitara košarkaši Singidunuma ”odgovorili” su sa dve trojke u nizu, čime je rezultat bio 28:21.U tim trenucima lopta je teško dolazila do koša. Pri kraju poluvremena košarkaši FZNR-a uspevali su da smanje prednost. Njihovim košem u zadnjoj sekundi smanjili su rezultat, koji je na kraju treće četvrtine glasio 28:26.

Da obe ekipe ‘’nameste’’ svoj šut čekalo se do poslednje četvrtine, koja je donela bržu igru i veliki broj poena. Prvi egal na meču došao je pri rezultatu 30:30, na šta je Singidunum uzvratio trojkom već u sledećem napadu. Nakon skoka u napadu i poena Zaštitara, igrači Singidunuma ponovo su pogodili iz šuta za tri poena, što je njihovog protivnika nateralo na tajm-aut. FZNR uspevao je koliko-toliko da prati prednost protivnika, međutim, nova trojka Singidunuma za 43:38 pri kraju četvrtine, prelomila je meč. Krajnji rezultat iznosio je 46:40 u korist ekipe Singidunuma.

Jedan od najzaslužnijih igrača za pobedu svoje ekipe, Ivan Nešić, nada se ulasku u plej-of:

‘’Danas smo nastupili u najjačem sastavu. Za razliku od prošle, nešto lošije, sezone, u ovoj smo pojačani sa nekoliko novih momaka, uz koje dokazujemo da vredimo. Trenutno se nalazimo na sredini tabele i nadam se da ćemo ući u plej-of.Čestitao bih protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Naša ekipa je ovom pobedom dokazala da ima kvalitet za nešto više’’, izjavio je plej pobedničke ekipe.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB