Singidunum timskom igrom do pobede

682

Košarkaši Univerziteta Singidunum savladali su ekipu Visoke turističke škole u vrlo napetoj utakmici, rezultatom 50:42 (12:17; 8:6; 20:6; 10:13) i uspeli da se plasiraju u polufinale kupa Univerzitetskog sportskog saveza Beograda.

Finalni dan USSB

Utakmicu je trojkom otvorio Lazić, dok na drugoj strani uzvraćaju Varevac i Zdravković i probijaju led u ekipi Singija. A onda na scenu stupa Lazić i sam pravi seriju od 5:0, ali istom merom mu uzvraća Čolović koji vezuje dva vrlo teška šuta (9:10). Lazić nastavlja svoj “one man show” i do kraja četvrtine postiže još sedam poena, od kojih jedno sjajno zakucavanje na asistenciju Miladinovića. Igrači Singidunuma nisu imali rešenje za sjajno rasploženog Lazića koji je do kraja prvog kvartala postigao čak 15 poena. Na kratki odmor otišlo se pri rezultatu 12:17.

 

Početak druge četvrtine otvoren je serijom promašaja na obe strane. U ekipi VTŠ-a niko nije bio u stanju da pogodi koš iz igre, dok je kod Singidunuma jedini siguran bio Šošević. Brzo je domaća ekipa ispunila bonus, pa je prve poene u drugoj četvrtine, sa linije slobodnog bacanja, za VTŠ postigao ponovo Lazić (16:19). Promašaji i izgubljene lopte su obeležili drugu četvrtinu. Kovačević je uspeo da smanji zaostatak, dok je na drugoj strani Aleksandrić bio polovičan sa linije za slobodno bacanje. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 20:23 u korist Turizmologa.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Visoka turistička škola
Kovačević  N. Ilić. L
Zdravković L. Nikačević   A.
Šoševič  O. Simić A.
Varevac A Aleksandrić  A.
Bahtić N. Lazić  P.
Krstić N. Ilić  N.
Čuturilo  D. Jevtić  N.
Enis I. Radisavljević  V.
Branković S. Miladinović  D.
Buljaja D.
Čolović S.

Seriju promašaja nastavili su i u drugom poluvremenu igrači VTŠ-a dok je odmor mnogo više prijao ekipi Singidunuma. Prvo je Krstić vezao četiri poena, zatim trojke Bahtića i Krstića koje donose preokret i vođstvo svojoj ekipi (30:23). VTŠ je vezao čak šest promašaja, dok je Lazić jedini u stanju da pogodi za svoju ekipu, uspeo to tek na polovini četvrtine , a da ih sreća nije pratila videlo se posle povrede Aleksandrića koji je sa bolnom grimasom napustio teren. To je izazvalo još veći šok kod gostiju, koji su uspeli za čitavu četvrtinu da postignu mizernih šest poena. Singidunum nije propustio šansu i iskoristio lošu igru protivnika i sasuo im 20 poena, koliko je uspeo za čitavo poluvreme. Rezultat je glasio 29:40

 

Singidunum nastavlja da povećavao prednost i poentira preko sjajno raspoloženog Krstića. A onda je Viša konačno počela da pogađa i postiže tek drugu trojku na meču preko Simića, a zatim je Lazić pogodio oba slobodna bacanja. A onda nastaje prava drama, Singidunum uzvraća sa linije za slobodna bacanja i povećava na 44:34, a onda Viša uspeva da pogodi još dva dalekometna šuta i smanjuje na 44:40. Kovačević pokušava umiri svoju ekipu i vraća prednost na +6, ali uporni su bili Ilić i Simić, koji smanjuju na samo dva poena zaostatka. Ipak ekipa Singidunuma uspela je da se umiri igru i ne dozvoli poraz, pre svega sjajnom timskom odbranom.Slavili su igrači Singidunuma rezultatom 50:42.

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Krstić sa 15 poena, a pratio ga je Kovačević sa 10 poena i pet asistencija. U poraženom sastavu Lazić je odigrao fenomenalan meč i postigao čak 24 poena, 11 skokova i četiri ukradene lopte.

 

Statistika
Statistika Univerzitet Singidunum Visoka turistička škola
1 Poen 5 10
2 Poena 18 10
3 Poena 3 4
Izgubljene lopte 7 12
Asistencije 11 5
Ofanzivni skok 10 8
Defanzivni skok 8 9
Blokade 1 0

Sjajni plejmejker Singidunuma, Nikola Kovačevič istakao je da je zadovoljan igrom tima, iako smatra da nisu smeli da dozvole da dopuste protivnicima da im se priblize na koš zaostatka. ,,Generalno sam zadovoljan igrom ekipe, mogli smo i bolje da privedemo završnicu, ali mislim da je tu koncentracija odigrala ključnu ulogu. Ipak igrali smo celu utakmicu naš tempo. Zadovoljan sam svojomm igrom, ali ipak smatram da je igra čitavog tima presudila” rekao je Kovačević.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB