Singidunum slavio u neizvesnoj završnici

505

U okviru trećeg vikenda Basket 3×3 Dunk shop lige u organizaciji USSB-a, basketaši Univerziteta Singidunum savladali su kolege sa Pravnog fakulteta Union rezultatom 16:13. Gligorić je sa upisanih 10 poena predvodio Singidunum, dok je na suprotnoj strani Lazić postigao pet poena.

Finalni dan USSB


Spisak igrača
Pravni fakultet Union Univerzitet Singidunum
15 Stamenkovski 4 Petrović
16 Bošković 5 Zdravković
17 Cvetković 6 Gligorić
18 Lazić
Meč je pogotkom sa poludistance otvorio Gligorić za Singidunum. Usledila su dva precizna šuta izvan linije 6,75 za momke sa Uniona (1:4). Zdravković je košem za jedan poen uspeo da smanji rezultatski  zaostatak, ali je Bošković  ubrzo uzvratio istom merom (2:5). Basketaši Singidunuma uspeli su da ostvare značajnu prednost koševima Gligorića, koji je ubacio pet poena i Petrovića koji je svoje poene postigao iz defanzivnog skoka (8:5). Seriju protivnika prekinuo je Stamenkovski vezanim poenima pod obručem (8:7). U nastavku utakmice, Zdravković je zabeležio jedan pogodak uz uspešno realizovano slobodno bacanje, sledeći koš delo je Gligorića na asistenciju Petrovića (11:8). Seriju Singidunuma na kratko je prekinuo Lazić, ali je razigran tandem GligorićZdravković nastavio mini-seriju od dva poena (13:8). Pad u igri Singidunuma iskoristio je Stamenkovski koji je uspešno realizovao slobodno bacanje, a potom su Lazić i Bošković bili precizni izvan linije 6,75 što je ekipi Uniona omogućilo da se rezultatski vrati u igru (13:13). Usledili su faulovi Lazića i Stamenkovskog, koje basketaši Singidunuma nisu uspešno realizovali, pa je rešenje za pobedu pronašao Zdravković pogotkom za jedan poen, a na samom kraju je i Gligorić bio precizan u šutu za dva. Meč je završen rezultatom 16:13.
Statistika
Pravni fakultet Union Univerzitet Singidunum
Šut za 1 poen 4/7 9/11
Šut za 2 poena 4/11 3/12
Slobodnja bacanja 1/1 1/3
Defanzivni skok 2 6
Ofanzivni skok 8 6
Asistencije 1 2

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV ubedljiv protiv politehničara
Naredni tekstDoktori bez leka protiv FSFV-ovca
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.