Singidunum slavio protiv VIŠER-a

267

Odbojkaši Univerziteta Singidunum ostvarili su novu pobedu u okviru lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Oni su do treće pobede ove sezone stigli savladavši Visoku školu elektrotehnike i računarstva rezultatom 2:1 (25:15, 22:25, 15:10).

Singidunum je utakmicu otvorio serijom 5:2, poenima Milića, Nojića i Delića. Uzvratili su odbojkaši VIŠER-a preko kapitena Stančića i Pavlovića, te su ubrzo stigli do egala, 6:6. Usledio je veliki broj grešaka u polju ekipe Singidunuma, pa je serijom 5:0, VIŠER poveo 6:11. Međutim, nisu uspeli dugo da zadrže osetnu prednost, Singidunum je poenima Milića i Spasića stigao do rezultata 11:11. Zaigrao je Singidunum u tim trenucima znatno sigurnije u polju. Predvođeni najraspoloženijim u svojim redovima, kapitenom Milićem, uspeli su da kreiraju seriju 7:2 kojom su poveli rezultatom 19:13. Do kraja seta VIŠER nije uspeo da se rezultatski približi kolegama sa Singidunuma. Nisu uspeli da konsliduju prijem i povećali su broj grešaka iz igre, te je Singidunum novom serijom, ovog puta 6:2 priveo set kraju za 25:15.

Početkom drugog seta igralo se poen za poen, sve dok pri rezultatu 3:3 odbojkaši VIŠER-a nisu napravili seriju 0:5 i tako došli do prednosti od 3:8. Popustila je koncentracija igračima Singidunuma, bili su nesigurni na prijemu, grešili su iz polja i na mreži, pa je VIŠER uspevao da održi prednost koju je stekao početkom seta. Predvođena Đorđevićem, ekipa Visoke škole sredinom seta stigla je do prednosti od sedam poena (10:17). Održavali su ubedljivu prednost odbojkaši VIŠER-a sve do rezultata 18:24, kada je usledila serija od 4:0 momaka sa Singidunuma kojom su došli do dva poena zaostatka 22:24. Međutim, nisu uspeli do kraja da preokrenu set, pa je on okončan rezultatom 22:25 u korist VIŠER-a.

Statistika
Univerzitet Singidunum Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Poeni iz igre 31 24
Poeni iz bloka 6 3
As servisi 2 3
Greške iz igre 18 20
Servis greške 8 3
U odlučujućem setu Singidunum je preuzeo kontrolu od početka. Snažnim servisima Varićak je poremetio prijem ekipe VIŠER-a dok je Milić u napadu povratio sigurnost koju je imao tokom prvog seta. Povela je ekipa Singidunuma rezultatom 6:0, u nastavku se igralo poen za poen pa su odbojkaši Singidunuma uspeli do kraja da sačuvaju prednost koju su stekli na početku. Set je okončan razultatom 15:10.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Milić Đorđević
Spasić Jovanović
Nojić Pavlović
Varićak Džodžo
Tornjanski Stančić
Delić Milićević

Po završetku utakmice odbojkaš Singidunuma Božidar Nojić istakao je da je zadovoljan zbog pobede svoje ekipe.

“Loše smo otvorili i prvi set, ali smo uspeli da se povratimo i to iako nismo tražili tajm-auta. Bilo nas je šestorica, nismo u punom sastavu, ali još se okupljamo. Mislim da smo odigrali dobru partiju, postajemo sve uigraniji”, rekao je Nojić.

Njegov kolega iz ekipe Andrej Tornjanski po završetku meča otkrio je šta je to predstavljalo problem u igri i zbog čega je VIŠER uspeo da osvoji drugi set.

“U drugom setu uhvatili su nas na to što smo nas dvojicu u ekipi liberi koji su igrali i u prvoj liniji, pa kada se odbranimo i odemo napred to je predstavljalo dodatno opterećenje. Oni su se uzdigli, ali čuo sam da nemaju ni teretanu niti redovne treninge i nisu mogli da održe taj tempo, zbog toga smo se mi i vratili u trećem setu. Naravno da tu nije bilo servisa neverovatnog Aleksandra Varićka, koji je, na početku seta, uspeo smeč servisom da optereti protivničke igrače toliko da se lopta odbijala u plafon hale. On je taj koji je napravio razliku i kome moramo da budemo zahvalni. Iskoristio bih i priliku da pozdravim Stefana Mirića i da ponovim njegove reči koje me vode kroz život, a to su: Nikad lekcija, samo poraz.  Samo jako i neprecizno.”, istakao  je Tornjanski.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDruga pobeda FSFV-a
Naredni tekstPolitikolozi savladali vojnike
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.